compact fórum hozzászólásai

compact Elküldve: 2013-09-29 21:07 Ültetõrugók és ültetõrugó szettek

Bulll85 írta:
compact írta:
Bulll85 írta: ezen agyalok,eleget emelne-e a kocsin:s próbált ilyesmit valaki ?
http://aprod.hu/hirdetes/rugo-...DTdVR.html


Utóljára zsigulinál láttam ilyet!
Lehet vele emelni az autót, viszont iszonyatosan terheli a rugót és az autó viselkedése is teljesen más lesz vele!
Sztem ilyen mértékű kókányolás egy BMW-nél azért elég durva dolog!
Gyári vagy ültető rugód van, vagy mi a fő probléma, hogy ilyenben gondolkodsz?



pl aréna plázába se tudok behajtani(ott sok a fekvőrendőr ),annyira le van ültetve ,így vettem a kocsit.Piros színű rugók vannak alatta,többet nem tudok róla:s de legalább 1,5 cm -el magasítani szeretnék,mig nem verem le az alját....


Akkor sztem a legegyszerűbb és legjobb megoldás, ha veszel bele gyári rugót /rengeteg bontott van és nem is drága/ vagy ha a mostani rugód keménysége nem zavar, csak annyi, hogy alacsony az autó, akkor egy értelmes esztergályossal kell a rugótányér és rugó közé egy közbetétet csináltatni amivel meg lehet emelni az autót, normális körülmények között és biztonságosan.
Régen /valahol talán még most is/ versenyautóknál is alkalmazták ezt a megoldást.
A rugó karakterisztikája így nem változik viszont asz autó annyival lesz magasabb amekkora közbetétet raksz be!

compact Elküldve: 2013-09-29 20:58 Autóvásárlás

Sparta írta: Megéri kintről behozni e46otMondjuk Németből?Azt hallottam ausztriábol nem érdemes,mert ott sincsenek valami jók.én nem dizelben gondolkodok.
És a 200000km egy 2000-2002 es autonál reális?


Ha csak szimplán olcsó autót keresel akkor felesleges kimenni, mert olcsón kint sem kapsz jobbat, mint itt!
Viszont ha van pénzed, csak nagyon jól felszereltet, megkímélt és igazolt szervizes autót, ...stb. keresel akkor úgy érdemes kint nézelődni, de így sem lesz egyszerű megtalálni a tökéletest/talán mert nem is létezik/!
Mik a feltételeid és mennyit szánnál a dologra kb?




compact Elküldve: 2013-09-29 20:52 Ültetõrugók és ültetõrugó szettek

Bulll85 írta: ezen agyalok,eleget emelne-e a kocsin:s próbált ilyesmit valaki ?
http://aprod.hu/hirdetes/rugo-...DTdVR.html


Utóljára zsigulinál láttam ilyet!
Lehet vele emelni az autót, viszont iszonyatosan terheli a rugót és az autó viselkedése is teljesen más lesz vele!
Sztem ilyen mértékű kókányolás egy BMW-nél azért elég durva dolog!
Gyári vagy ültető rugód van, vagy mi a fő probléma, hogy ilyenben gondolkodsz?

compact Elküldve: 2013-09-29 20:22 kettõstömegü lendkerék

HCsabi írta:
YELLOW írta:
HCsabi írta:
YELLOW írta:
HCsabi írta: Sziasztok!
Szerintetek megéri használt kettős tömegű lendkereket venni?
Vagy inkább ne foglalkozzak vele,hanem újat.
Mert KASZA Mesternél most van jó áron.


szerintem ne vegyél, hisz lehet benen bármi km. egy újjal nem fürödsz be és sokáig jó lesz. ha 1- évre tervezel, akkor jó lehet a használt...


OK!
Köszi!
Én is Így gondoltam!


néztem amúgy a képen ami van az elég szép, túl szép állapotú, de az csak egy szett. ha olyan az ami neked is kell, talán lehet megéri, de vannak itt olyanok, akik újat is tudnak 80ezer körül, igaz duplája, de az biztos új.


Talán inkább az új mellett döntök,de nem 100%. Mert ami sok szerencsém van mindenhez,(semmihez)lehet hogy megyek vele vagy 5-10 ezret és annak is annyi. Meg a csere sem olcsó mulatság!


Ha hosszú távra tervezel akkor semmiképp nem ajánlom a bontottat, ráadásul ahogy te is írtad a csere sem ingyen van, nem mindegy, hogy hányszor van levéve a váltó!

compact Elküldve: 2013-09-29 20:19 Turbo

cabyka írta: Sziasztok mindenkinek. Olyan kerdesem lenne hogy 320d 110kw turbo 2002 es euro 3 es ugyanilyen 2004 es euro 4 es turbo kozott a vakum vezerles es elektromos vezerlesen kivul van barmilyen elteres?(2002 es vakum vezerles 2004 es elektromos)


Szerintem nincs más különbség, viszont tudomásom szerint ez pont elég ahhoz, hogy ne legyen őket felcserélni, mivel a vezérlésük nem megoldott!

compact Elküldve: 2013-09-29 13:51 Autóvásárlás

zoli900 írta:
YELLOW írta:
Markkkk írta: Okok.

Még egy kérdés aztán hagylak békében titeket.

Mivel azt néztem, hogy kurva jól vannak összerakva ezek az autók, kevésbé könnynen megállapítható a futott km és az igénybevétel.
Nem vagyok egy kilóméter freak, több autót vettem -adtam már el 300.000 km feletti futással, de jó tudni, hogy mennyi az annyi pontosan.

Hallottam valami ilyet, de lehet, hogy hülyeség, hogy a bmwnek a kulcsában is el van mentve a km- meg valami még két helyen legalább és hogy létezik olyan amiből nem tudják "kiütni/átírni".. Ez igaz ez vagy csak tündérmese?

Egy ilyen 318d-nek mennyi életet szántak ha karban van tartva?
kimegy a világból típusú motor, vagy általában 300nál letérdel? (természetesen ésszerű karbantartások mellet kérdezem)

Nagyon köszi..


dízelről majd nyilatkoznak. igen kulcsból ki lehet olvasni, de ő is veszi az infót egy belső egységtől. mindent át lehet írni, ha valaki profi. több helyen tárol, nem mindet írják át, akkor lehet, de szintén profi kell, aki az öszes modulba bele tud nézni.


Nekünk 20d-nk van,de az 1,8d is ugyanakkora köbcentis,csak le van "butítva" az elektronika,ha jól tudom.
Hát nekünk már ment el benne adagoló 2 turbó,meg egyszer 244 ezernél főtengelyes lett-motorcsere.
Én 100 százalék ,hogy benzinest vennék,csöndesebb,nem ráz,nincs annyi baj vele.


Az adagolós /136le/ és CR/150le/ 320D-t ne említsük egy lapon, mivel nem sok köze van a két motornak egymáshoz!
E46-ban a 318 is CR/116le/.

compact Elküldve: 2013-09-29 11:59 Autóvásárlás

YELLOW írta:
Markkkk írta: Sziasztok!

Először is: lehet, hogy kiveséztétek már a témát, akkor kérlek linkeljétek be a választ.

A kérdés pedig: Első bmw lesz, keresgélés, szempontok alapján 316 compact 2001 utáni verzió benzines, mert nem megyek annyit, hogy dízel kelljen (vagy? 15.000 km max).

Nézegetem a használtauto.hu-n szépek vannak már 1 millától is..

Eddig főleg japán autóm volt, valamire kell figyelni külön?

Ezek realtiv kevesett futott darabok általában "anyu autók", nincsenek annyira széthajtva legalábbis így első blikkre. Persze elviszem szervizbe mielőtt belecsapok, de mivel nem ismerem a márkát van olyan dolog aminél seggel jöjjek ki az eladótól?

Ennél értelmesebben nem tudtam megfogalmazni, pliz help.


Szép napot,

M.

u.i.: http://www.hasznaltauto.hu/aut...ct-7213834 ezmienez?

vagyez?
http://www.hasznaltauto.hu/aut...yv-7037405


egy jó tanács. ha mindneképp ilyen típus kell, akkor ne az 1596cm3-es változatot vedd, hanem ami 1.8-as. az 1.6-osok N40B16 motorkódúak, ez a tornyon is elolvasható, vagy a forgalmiban a motorszám vége. Ezekkel a blokkokkal sok gond van. a Compact alapból olcsóbb, mint bármely más karosszéria változat, hisz kisebb, nem is olyan szép, ergó ebből egy olcsóbb is lehet jó, csak nem a fent említett motorral. N42B18-ast nézz, ez is 316ti néven megy. ezek általában kinti autók lesznek, mivel idehaza nem jött az 1.8-asokból, csak a kakás 1.6-ból.
másra mire figyelj? mindenre, mint bármi más autónál. az évi 15ezer hozzám képest mindenképp több, és ha számít a fogyasztás, egy 318td Compact-tal lehet megpróbálkoznék, persze ha elfogadod a dízelséget. állítólag ez a kis dízel elég strapabíró, mivel mivel minden alkatrésze majdnem ugynaaz mint a nagytestvérének a 20d-nek, ergó jobban bírja. ha azt nézed teljesítményben ott van, mint a 1.8 benzin, nyomatékban ugye jóval több.
én ezt javaslom.

szerk.: most átböngésztem gyorsan a 18td kínálatot, nem sok van, de azokban szerintem mindegyikben dupla km van, mint amit írnak. benyásokkal lényegesen kevesebbet mennek. ettől függetlenül lehet a dízel sem rossz választás, csak jót kell kifogni.


Ha jó td-t akar akkor a 900e ft-os benzineshez még tegyen hozzá min 300-at szerintem!
Nem írtad azt a fontos dolgot, hogy mi a plafon a vételárban?



compact Elküldve: 2013-09-28 22:11 Autóvásárlás

feco7939 írta:
compact írta:
feco7939 írta:
compact írta:
feco7939 írta:
YELLOW írta:
feco7939 írta:
YELLOW írta:
feco7939 írta:
Csak a tanulság végett, le fogom írni a saját tapasztalatomat:
Első BMW-nk amit 1 hónapja vettünk, Ausztriából hozták be (egy kimondottan BMW-kre specializálódott illető aki 23 éve hoz be BMW-ket), 2002-es E46 318D, 42 000 km-el!!!! (tényleg annyi van benne!!!! a hitetlenek kedvéért, egy 77 éves emberé volt, első tulaja volt az autónak).......nagyritkán tényleg lehet még az "öreg" autók közt találni majdnem gyári autót (igaz, ritka mint a fehér holló)


nem akarlak megbántani, sőt megint tudom mit fogok kapni, de az az első vezetőülés nem 42ezer km-es, hanem 420ezer legalább... hihetsz amit akarsz. vagy annyira öreg bácsika lehetett, hogy minden ksizállás, beszállás alkalmával órákat töltött az ülés szélén. ott a combtámasz inkább lefelé áll. tény, hoyga küső, és minden falc, műanyag küszöb csak úgy csillog, mint amire 2 liter szilikont locsoltak. vannak, akik hisznek a mesékben. komolyan, esküszöm, nem sértésnek szánom, sőt ne legyen igazam. én átmennék rajta egy rétegvizsgálóval, amit előtte kalibrálok, a megfelelő kalibrálólapokkal, meg diaggal. A külsős képek valóban lenyűgözőek, meggyőző, de gondolod 42ezer km-es autóra nem csaptak volna le rögtön? főleg egy dízel BMW-re. sőt ha haszon is van rajta, gondolhatod kint milyen áron vették? saját magának is behozná, hisz, nagyon sok km lenne még benne hosszútávon.


azért sok sikert hozzá, és jó utakat! de ha valami olyan lesz, remélem azért megírod azt is


Nos, a hitetlenkedők "megnyugtatására" feltöltöttem még egy képet:





és azzal a képpel mit csináljak? rajta van pár adat. na és? ilyet is tudok csinálni szuahéli nyelven is... nem tudom ezzel mit szerettél volna bizonyítani, tényleg nem értem, mikor rég túltárgyaltuk, az egyéb véleményem meg megtartom magamnak, illetve egy valakinek már megosztottam


Valami hasonló reakcióra számítottam Tőled...........az örök hitetlenkedőtől
Te egy szuper gyerek lehetsz aki minden hamis papírt legyárt.......igaz??? A BM még nem figyelt fel rád???
Oszd meg a véleményed akinek akarod...........mondtam, gyere nézd meg az autót élőben és utána okoskodj!!!!!



Na az ilyen hiszékeny emberekből gazdagodnak meg a kereskedők!
BMW-re szakosodott... persze, ő tudja a legprofibban, hogy melyik szarból lehet még haszonnal várat építeni!
Hogy néz ki az az ülés?...ráadásul a felszereltsége is nulla!
Engem igazából totál nem érdekel, hogy kinek milyen autója van és mit gondol, de mielőtt bárki elhinné ezt a rengeteg ökörséget ezeknek az áhított kereskedőknek és csodás állapotú kinti autóknak, nézzetek szét a mobile.de oldalon, hogy hány 100e km alatti 10 éves autó van és ami van az mennyibe kerül!
És akkor a magyar kereskedő még ebből hasznot is csinál!
Hogy is van ez?
Az idős tulajos autókról pedig csak annyit, hogy ők azok azt hiszik, hogy a mai autók is olyanok mint a zsiguli.
Még a női tulaj is jobb, mint egy öreg!



Neked is csak azt tudom mondani: GYERE EL, NÉZD MEG, VIZSGÁLD ÁT AZ AUTÓT AMIVEL CSAK AKAROD!!!!!! És utána fikázzál!!!!



Nem fikáztam és leszarom az autódat!
A profikat úgysem lehet leleplezni egy átvizsgálással!
Majd hosszas használat közben kiderül úgyis minden!
Vagy ha beülsz jópár e46-ba a sajátodon kívül és lesz viszonyítási alapod!



Rendben!
Tájékoztatni fogok itt mindenkit ha kiderül, hogy tényleg nekik van igazuk............de arról is ha nekem



Megnyugtatlak, hogy 100%-ra sosem fog kiderülni!
www.mobile.de
Itt nézd meg az olyan autókat, mint a tiéd, kevés km-el, jól nézd meg az árukat és gondolkodj rajta, hogy te hogy vehetted annyiért amennyiért, úgy, hogy azon valakinek még csúnya haszna is van!
További szép estét!

compact Elküldve: 2013-09-28 22:03 Autóvásárlás

feco7939 írta:
compact írta:
feco7939 írta:
YELLOW írta:
feco7939 írta:
YELLOW írta:
feco7939 írta:
Csak a tanulság végett, le fogom írni a saját tapasztalatomat:
Első BMW-nk amit 1 hónapja vettünk, Ausztriából hozták be (egy kimondottan BMW-kre specializálódott illető aki 23 éve hoz be BMW-ket), 2002-es E46 318D, 42 000 km-el!!!! (tényleg annyi van benne!!!! a hitetlenek kedvéért, egy 77 éves emberé volt, első tulaja volt az autónak).......nagyritkán tényleg lehet még az "öreg" autók közt találni majdnem gyári autót (igaz, ritka mint a fehér holló)


nem akarlak megbántani, sőt megint tudom mit fogok kapni, de az az első vezetőülés nem 42ezer km-es, hanem 420ezer legalább... hihetsz amit akarsz. vagy annyira öreg bácsika lehetett, hogy minden ksizállás, beszállás alkalmával órákat töltött az ülés szélén. ott a combtámasz inkább lefelé áll. tény, hoyga küső, és minden falc, műanyag küszöb csak úgy csillog, mint amire 2 liter szilikont locsoltak. vannak, akik hisznek a mesékben. komolyan, esküszöm, nem sértésnek szánom, sőt ne legyen igazam. én átmennék rajta egy rétegvizsgálóval, amit előtte kalibrálok, a megfelelő kalibrálólapokkal, meg diaggal. A külsős képek valóban lenyűgözőek, meggyőző, de gondolod 42ezer km-es autóra nem csaptak volna le rögtön? főleg egy dízel BMW-re. sőt ha haszon is van rajta, gondolhatod kint milyen áron vették? saját magának is behozná, hisz, nagyon sok km lenne még benne hosszútávon.


azért sok sikert hozzá, és jó utakat! de ha valami olyan lesz, remélem azért megírod azt is


Nos, a hitetlenkedők "megnyugtatására" feltöltöttem még egy képet:





és azzal a képpel mit csináljak? rajta van pár adat. na és? ilyet is tudok csinálni szuahéli nyelven is... nem tudom ezzel mit szerettél volna bizonyítani, tényleg nem értem, mikor rég túltárgyaltuk, az egyéb véleményem meg megtartom magamnak, illetve egy valakinek már megosztottam


Valami hasonló reakcióra számítottam Tőled...........az örök hitetlenkedőtől
Te egy szuper gyerek lehetsz aki minden hamis papírt legyárt.......igaz??? A BM még nem figyelt fel rád???
Oszd meg a véleményed akinek akarod...........mondtam, gyere nézd meg az autót élőben és utána okoskodj!!!!!



Na az ilyen hiszékeny emberekből gazdagodnak meg a kereskedők!
BMW-re szakosodott... persze, ő tudja a legprofibban, hogy melyik szarból lehet még haszonnal várat építeni!
Hogy néz ki az az ülés?...ráadásul a felszereltsége is nulla!
Engem igazából totál nem érdekel, hogy kinek milyen autója van és mit gondol, de mielőtt bárki elhinné ezt a rengeteg ökörséget ezeknek az áhított kereskedőknek és csodás állapotú kinti autóknak, nézzetek szét a mobile.de oldalon, hogy hány 100e km alatti 10 éves autó van és ami van az mennyibe kerül!
És akkor a magyar kereskedő még ebből hasznot is csinál!
Hogy is van ez?
Az idős tulajos autókról pedig csak annyit, hogy ők azok azt hiszik, hogy a mai autók is olyanok mint a zsiguli.
Még a női tulaj is jobb, mint egy öreg!



Neked is csak azt tudom mondani: GYERE EL, NÉZD MEG, VIZSGÁLD ÁT AZ AUTÓT AMIVEL CSAK AKAROD!!!!!! És utána fikázzál!!!!



Nem fikáztam és leszarom az autódat!
A profikat úgysem lehet leleplezni egy átvizsgálással!
Majd hosszas használat közben kiderül úgyis minden!
Vagy ha beülsz jópár e46-ba a sajátodon kívül és lesz viszonyítási alapod!

compact Elküldve: 2013-09-28 22:00 Autóvásárlás

feco7939 írta:
YELLOW írta:
feco7939 írta:
YELLOW írta:
feco7939 írta:
YELLOW írta:
feco7939 írta:
Csak a tanulság végett, le fogom írni a saját tapasztalatomat:
Első BMW-nk amit 1 hónapja vettünk, Ausztriából hozták be (egy kimondottan BMW-kre specializálódott illető aki 23 éve hoz be BMW-ket), 2002-es E46 318D, 42 000 km-el!!!! (tényleg annyi van benne!!!! a hitetlenek kedvéért, egy 77 éves emberé volt, első tulaja volt az autónak).......nagyritkán tényleg lehet még az "öreg" autók közt találni majdnem gyári autót (igaz, ritka mint a fehér holló)


nem akarlak megbántani, sőt megint tudom mit fogok kapni, de az az első vezetőülés nem 42ezer km-es, hanem 420ezer legalább... hihetsz amit akarsz. vagy annyira öreg bácsika lehetett, hogy minden ksizállás, beszállás alkalmával órákat töltött az ülés szélén. ott a combtámasz inkább lefelé áll. tény, hoyga küső, és minden falc, műanyag küszöb csak úgy csillog, mint amire 2 liter szilikont locsoltak. vannak, akik hisznek a mesékben. komolyan, esküszöm, nem sértésnek szánom, sőt ne legyen igazam. én átmennék rajta egy rétegvizsgálóval, amit előtte kalibrálok, a megfelelő kalibrálólapokkal, meg diaggal. A külsős képek valóban lenyűgözőek, meggyőző, de gondolod 42ezer km-es autóra nem csaptak volna le rögtön? főleg egy dízel BMW-re. sőt ha haszon is van rajta, gondolhatod kint milyen áron vették? saját magának is behozná, hisz, nagyon sok km lenne még benne hosszútávon.


azért sok sikert hozzá, és jó utakat! de ha valami olyan lesz, remélem azért megírod azt is


Nos, a hitetlenkedők "megnyugtatására" feltöltöttem még egy képet:





és azzal a képpel mit csináljak? rajta van pár adat. na és? ilyet is tudok csinálni szuahéli nyelven is... nem tudom ezzel mit szerettél volna bizonyítani, tényleg nem értem, mikor rég túltárgyaltuk, az egyéb véleményem meg megtartom magamnak, illetve egy valakinek már megosztottam


Valami hasonló reakcióra számítottam Tőled...........az örök hitetlenkedőtől
Te egy szuper gyerek lehetsz aki minden hamis papírt legyárt.......igaz??? A BM még nem figyelt fel rád???
Oszd meg a véleményed akinek akarod...........mondtam, gyere nézd meg az autót élőben és utána okoskodj!!!!!



nem foglalkozom hamisítással...
úgy írsz mintha évek óta ismernél, közben, meg ... sem tudsz én meg mondtam h a közelemben laksz, akkor minden további nélkül megnézem. annyira meg nem érdekel amúgy.


Akkor miért írod állandóan, hogy "ilyet bármikor csinálok" .........hangember vagy ........pont olyan, mint anno a Zsigulis időszakban egy volt haverom........az is értett (okoskodott) mindenhez elméletben.......gyakorlatban meg szart sem értett !!!!
Nem ismerlek évek óta, csak azitteni hozzászólásaid alapján.............de, nem ítéllek ezekért........mindenkinek meg lehet a saját egyéni véleménye mindenről.....ennyi!



Amúgy a német öregeknek nagyon sok pénzük és idejük van kirándulni és járnak is, úgyhogy az idős tulaj nem alibi a kevés km-re!

compact Elküldve: 2013-09-28 21:55 Autóvásárlás

feco7939 írta:
YELLOW írta:
feco7939 írta:
YELLOW írta:
feco7939 írta:
Csak a tanulság végett, le fogom írni a saját tapasztalatomat:
Első BMW-nk amit 1 hónapja vettünk, Ausztriából hozták be (egy kimondottan BMW-kre specializálódott illető aki 23 éve hoz be BMW-ket), 2002-es E46 318D, 42 000 km-el!!!! (tényleg annyi van benne!!!! a hitetlenek kedvéért, egy 77 éves emberé volt, első tulaja volt az autónak).......nagyritkán tényleg lehet még az "öreg" autók közt találni majdnem gyári autót (igaz, ritka mint a fehér holló)


nem akarlak megbántani, sőt megint tudom mit fogok kapni, de az az első vezetőülés nem 42ezer km-es, hanem 420ezer legalább... hihetsz amit akarsz. vagy annyira öreg bácsika lehetett, hogy minden ksizállás, beszállás alkalmával órákat töltött az ülés szélén. ott a combtámasz inkább lefelé áll. tény, hoyga küső, és minden falc, műanyag küszöb csak úgy csillog, mint amire 2 liter szilikont locsoltak. vannak, akik hisznek a mesékben. komolyan, esküszöm, nem sértésnek szánom, sőt ne legyen igazam. én átmennék rajta egy rétegvizsgálóval, amit előtte kalibrálok, a megfelelő kalibrálólapokkal, meg diaggal. A külsős képek valóban lenyűgözőek, meggyőző, de gondolod 42ezer km-es autóra nem csaptak volna le rögtön? főleg egy dízel BMW-re. sőt ha haszon is van rajta, gondolhatod kint milyen áron vették? saját magának is behozná, hisz, nagyon sok km lenne még benne hosszútávon.


azért sok sikert hozzá, és jó utakat! de ha valami olyan lesz, remélem azért megírod azt is


Nos, a hitetlenkedők "megnyugtatására" feltöltöttem még egy képet:





és azzal a képpel mit csináljak? rajta van pár adat. na és? ilyet is tudok csinálni szuahéli nyelven is... nem tudom ezzel mit szerettél volna bizonyítani, tényleg nem értem, mikor rég túltárgyaltuk, az egyéb véleményem meg megtartom magamnak, illetve egy valakinek már megosztottam


Valami hasonló reakcióra számítottam Tőled...........az örök hitetlenkedőtől
Te egy szuper gyerek lehetsz aki minden hamis papírt legyárt.......igaz??? A BM még nem figyelt fel rád???
Oszd meg a véleményed akinek akarod...........mondtam, gyere nézd meg az autót élőben és utána okoskodj!!!!!



Na az ilyen hiszékeny emberekből gazdagodnak meg a kereskedők!
BMW-re szakosodott... persze, ő tudja a legprofibban, hogy melyik szarból lehet még haszonnal várat építeni!
Hogy néz ki az az ülés?...ráadásul a felszereltsége is nulla!
Engem igazából totál nem érdekel, hogy kinek milyen autója van és mit gondol, de mielőtt bárki elhinné ezt a rengeteg ökörséget ezeknek az áhított kereskedőknek és csodás állapotú kinti autóknak, nézzetek szét a mobile.de oldalon, hogy hány 100e km alatti 10 éves autó van és ami van az mennyibe kerül!
És akkor a magyar kereskedő még ebből hasznot is csinál!
Hogy is van ez?
Az idős tulajos autókról pedig csak annyit, hogy ők azok azt hiszik, hogy a mai autók is olyanok mint a zsiguli.
Még a női tulaj is jobb, mint egy öreg!

compact Elküldve: 2013-09-28 17:25 Kulso tukorfutes

Bero írta: Megnéztem,és tényleg nincs bekötve. Viszont,ha már szétszedtem és meg fogom csinálni akkor úgy szeretném,hogy ne állandóan fűtsön,hanem csak pl +3 fok alatt. Visszaolvasgattam és nem találtam konkrét választ,hogy van-e ilyen beállítás,vagy hogyan kell bekötni,esetleg próbálkozott-e már valaki ilyennel ? Gondolkodtam,hogy rákötöm a hátsó ablakfűtésre,de szimpatikusabb lenne,ha magától,ha érzékeli,hogy hideg van akkor elkezdi fűteni. Szívesen meghallgatok minden ötletet aki tud segíteni! Köszi


Hátsó ablakfűtést be lehet állítani, hogy +4 fok alatt automatikusan bekapcsoljon!

compact Elküldve: 2013-09-28 16:43 Autóvásárlás

haka írta:
hancurozo írta:
nickname írta:
jencispy írta: Ahogy ti látjátok, kint sem valami rózsás a helyzet.
de legalább van választék, mert itthon semmi.
Kinti vásárlással az a bajom, h nem tudom elvinni márkaszervizbe átnézetni.
Meg h nem tudok németül... Fel sem tudom hívni a hirdetőket.
Ilyet szeretnék, ilyen áron...


Szerintem ez nincs annyira kirobbanoan jó árba.



Ha jól látom 2010-es és 169e km van benne. A szervizkönyve alapján 30e km-es szervizeket csináltak. Akkor miért hiszi el mindenki, hogy az ő 10 évesen behozott autója csak 130e-t futott? Miért háborodnak fel emberek azon, hogy a lendkerék és a turbó "200e km"-nél tönkremegy?
És miért nem kell az újként vásárolt autón 400e km-nél sem lendkereket, adagolót, nagynyomású szivattyút cserélni?
Szerintem ennek az autónak a belsejéből kiindulva, sokan elgondolkodhatnak, hogy a ő "keveset" futott autója vajon mennyit mehetett mielőtt az országba érkezett.


Az enyém is egy 130k-s 10 éves
De egyébként ugye, elég nagy botorság lenne, azt feltételezni, hogy mindenki ugyanannyit megy egy évben, vagy mert diesel akkor garantált, hogy sokat mennek vele. Erre akár már én is lehetek ellenpélda.
Illetve ugye a szervizkönyv sem garancia, ha hozol egyet üreset, bármikor telepecsételtetem, pedig én nem is ezzel foglalkozom.
És végül, tök mindegy is a megtett kilométer, mert csak is az állapota számít, hiszem a kilométerből is az állapotát szeretnénk felmérni (persze tévesen, hiszen a karbantartás ugye nem derül ki belőle, stb.).

És a legfontosabb, hogy mennyire szeretsz bele a külsőbe, ami spec egy bmw-nél elég veszélyes, főként, hogy ezt az autót azért kedvtelésből vásároljuk, nem szükségből ugye


Honnan tudod ilyen biztosra, hogy a tiédben annyi van amennyit mutat?

compact Elküldve: 2013-09-28 09:07 Autóvásárlás

feco7939 írta:
nickname írta:
pojcii írta:
YELLOW írta:
pojcii írta:
zoliika írta:
jencispy írta: Sziasztok!

Most rászántam magam egy modell frissítésre,
6 hengeres diesel-t szeretnék venni. (325d /330d) E91-et 2009-2010 körülit.
Ahogy nézem itthon alig van ezekből, főleg amilyen felszereltségűt én szeretnék...

Külföldről (Németország?) behozni mennyire költséges, macerás? Egyedül biztos nem megyek ki.

Amit nem tudtam eldönteni, hogy automata vagy manual legyen.
Nekem tetszene az automata, de nem sokat vezettem még automatát.
520d 8 sebességest vezettem egyszer, az nagyon tetszett..., de ez más mert régebbi váltó.
Városban lehet normálisan használni?


Én tanácsot,hogy melyik motort válaszd nem adok,több szempont miatt.Viszont egy tanács,nagyon-nagyon gondold meg,hogy honnan veszel németből autót.Másfél év alatt mióta kint dolgozom egy autóra nem tudtam volna azt mondani"ez igen ezt megérné behozni......"Ami meg jó,azt annyiért itthon is megkapod.Kivéve ha az extrákkal magasak az igényeid ,akkor viszont kint nagyobb a választék és ebből a szempontból igen érdemes,de azért,hogy Te azt reméled kint németben olcsóbban és kikíméltebb autót veszel mint itthon ,azt felejsd el.Most a két alatt amíg kint voltam kb.30 autót néztem meg elég részletesen és katasztrófaAnnyi,de annyi lehajtott szar van,hogy az hihetetlenVw keresekedésben pl,Phateon fekete bőrkormány nemhogy kopott volt szürke azaz totál lekopott róla a fekete bőrfesték szarrá kopva a fékpedál és gázpedál 180 e km-el árulták..........e-46 330ci 2005 140e km-el,agyon mattulva a fényezés,szétkopott belsővel min.500e km volt benne, folyt az aut. a váltóolaj, padkázott felnivel,jaj és a legjobb kínai xenonnal lámpamosó nélkül árulták potom 10e €-t.


Zoliika hozzászolásához csak annyit hogy igaza én is kinn vagyok már több mint egy éve és azóta keresem az ideális példányt sajna sikertelenül. Az az észrevételem mint itthon, ha megnézed az eladót nagyjából tudni fogod milyen az eladni kívánt autó. Nem kímélik egyik márkát sem hisz megtehetik hogy 1-2 év után lecserélik. Ha szerencséd van akkor egy városban használt darabot találsz amiben kevés a km. ám több mint valószínű hogy törve volt lehet nem is 1x. Jó keresgélést!!


én nem élek kint, de ezt írtam le nem régen, de le lettem faszozva. ott nem fognak féltávon olajat cserélni, meg ugyanúgy nem cserélik ki a szervízben. csak ritkább az iylen, mint itthon. magánszemélytől mindenképp érdemesebb, ahol nem a csaló kereskedőt látod. hanem valóbana tulajt, és abból lehet is következtetni.


Igy ahogy mondod... vagy ha már kereskedés akkor ne török vagy lengyel legyen az illető!!


Na igen a 20 ezer kilométert futott 5-10 éves autót ami makulátlan és még a gyári folia is rajta van, azt tényleg soha nem fogjátok megtalálni.

A YELLOW meg már megint úgy beszél mintha életében egyszer is lett volna kint autót venni.




Szerintem nem szabad ennyire egyoldalúan nézni az autóvásárlás témát.

Az itteni vélemények nagy többsége szerint Magyarországon is és külföldön is csak szar lelakott autókat lehet venni, főleg a BMW-k közül………. de akkor kérdezem én, ezek szerint az itteni BMW tulajoknak mindnek 0 km-es szalonautója van, vagy mindenkié szar lelakott autó??? Vagy minden negatív hozzászóló saját maga az az egy kivétel aki megtalálta a tökéletest?

Szerintem itthon is és kint is lehet találni jó állapotú, jól karban lévő autót, aminek gondos tulajdonosa volt ………………. és lehet lelakott szarokat is kapni.

Egy jó autó megtalálásához nagy figyelem, szakértő ember, rengeteg idő és egy nagy adag szerencse is kell. Ha valaki még nem ismerné az alábbi tanulmányt, annak érdemes átolvasni autóvásárlás előtt, hogy mennyi mindenre érdemes odafigyelni:
http://hogyanvegyunkhasznaltau...oltes.html

Kellemes hétvégét mindenkinek!





Jó látni, hogy azért már pár embernél dereng vmi, hogy kint sem különb semmi, mint itt!
Nem hülye a német, a gazdag ember pedig sóherebb, mint a szegény!
Nem fogja elajándékozni a hibátlan autóját aprópénzért!
Kint is a jónak ugyan úgy megkérik az árát, mint itt!
Amikkel itthon járnak behozott és olcsó kinti autókkal azok már a kinti takarítónők, kertészek és friss jogsis hülyegyerekek eső autói amit már eldobtak, a hülye magyar meg megveszi a török! és egyéb kinti kereskedőktől a 3-400e km-t futott autókat amit már vagy kicsinosítgatott és visszatekert a kinti kereskedő, vagy majd itt fogják újjá varázsolni az autókat és megfelezi a km állást!
Nem feltűnő, hogy a német oldalakon alig találni 5-10 éves autót 200-300ekm alatt itt mo.-meg a német autók 80%a keveset futott?
A felszereltséggel kapcsolatban sem árt résen lenni, mert németben az alap autó alapabb, mint mondjuk itt és szabadabban össze lehet állítani egy olyan autót, mint amit a vevő álmodik és sok az utólagos csillagozgatás az extralistán, így fordulhat elő pl az, hogy egy fullosnak tűnő e90-ben nincs mondjuk xenon vagy ülésfűtés vagy manuális klímás,...stb de mellette minden benne van ami csak létezik!
A német embernek az autó egy használati tárgy amit úgy használ, hogy 5 max 10 évesen lecseréli! Ha tudatában van azzal, hogy vigyázott rá akkor megkéri az árát, ha "elhasználta" akkor eladja bagóért, csak menjen már a háztól, mert az új már a garázsban van!




compact Elküldve: 2013-09-25 12:41 Szívócsonk-pillangószelep

Jonerto írta: Sziasztok.
Érdeklődnék a hozzáértőktől,hogy az én aztómba 2002/10 320d -ben van-e pillangó szelep?
Esetleg a vin alaján meg tudja mondani valaki?
vinJ41696


Van benne!