compact fórum hozzászólásai

compact Elküldve: 2013-08-06 07:32 Szívócsonk-pillangószelep

szotakdavid írta:
compact írta: Sziasztok!

Abban kérném a segítségeteket, hogy a szívósor pillangószelep minden 20d motorban van-e, mert hallottam olyat is, hogy az első évjáratokban nem volt csak később módosították és így került bele.
Esetleg nincs motorkód vagy szám lista amik érintettek ezzel a dologgal?


A tiedben van már pillangó,szedd ki belőle


Azt tudom, hogy az enyémben van, de ismerősöm 2001, 9. havi gyártású autójában nem tudjuk és a működtető dolgait sem lehet látni akárhogy bújkálunk.
Együtt akarjuk kiherélni a két autóból, csak nem tudjuk, hogy az övében van-e egyáltalán.

compact Elküldve: 2013-08-05 22:54 Szívócsonk-pillangószelep

Sziasztok!

Abban kérném a segítségeteket, hogy a szívósor pillangószelep minden 20d motorban van-e, mert hallottam olyat is, hogy az első évjáratokban nem volt csak később módosították és így került bele.
Esetleg nincs motorkód vagy szám lista amik érintettek ezzel a dologgal?

compact Elküldve: 2013-08-05 21:48 Üzemanyag fogyasztás

YELLOW írta:
compact írta: Üdv!

Találkozott már valaki 150le-s 320D-nél olyannal, hogy az átlagfogyasztást pontatlanul mutatja, esetleg mi okozhatja a problémát?
Számításaim szerint kb 1 literrel kevesebbet mutat a valósnál és a megtehető km-ek száma is fél tank után vészesen csökken az autó szerint.


ez dízeleknél elég gyakori jelenség... megnyugtatja az embert, amit lát, addig amíg nem lesz gyanús neki, aztán meg aggódik, hogy valami nem jó.
korrekciós tényezőn kell állítani, de nem mindig sikerül.


Igazából annyira nem izgat hogy mennyit eszik, csak enyhén szólva is gyanúsnak tűnt, hogy 5.3-at ír ki rendszeres városozás és állandó klíma használat mellett, ha pedig nem város akkor kemény hajtás van.
Igazából zavaróbb a megtehető km-ek számának a pontatlansága, hogy egyszer csak durván elkezd csökkenni.

compact Elküldve: 2013-08-05 21:39 Üzemanyag fogyasztás

Üdv!

Találkozott már valaki 150le-s 320D-nél olyannal, hogy az átlagfogyasztást pontatlanul mutatja, esetleg mi okozhatja a problémát?
Számításaim szerint kb 1 literrel kevesebbet mutat a valósnál és a megtehető km-ek száma is fél tank után vészesen csökken az autó szerint.

compact Elküldve: 2013-05-17 08:52 320d Motor

davech írta: Halló!

Filózom már egy ideje rajta, de most aktuális lett a dolog. Voltam nemrég szoftverfrissítésen fogyasztás, gyorsabb váltás miatt (mivel automataváltos). Változást nem tapasztaltam fogyasztásban se erőben sem.
Szóval a lényeg,: elég rendesen kormol a kocsi, természetesen hibakódolvasásnál minden rendben. Valaki azt mondja hogy ez a típus szeret kormolni.... Hol kezdjek neki a kutatásnak? Nem szeretnék egy vagon pénzt kidobni az ablakon, ezért írok ide, hátha valakinek van ötlete. kösz


Üdv!

Ha sokat használod városban és még a befecskendező értékek is jók, akkor szokj hozzá a jelenséghez ha nem akarsz százezreket rákölteni úgy, hogy még változás sem lesz.
Nekem is fennál ez a dolog, hogy egy hét városozás után adok két kövér gázt és elég keményen kormol, de a 3. nál már szinte semmi.
Én is érdeklődtem több helyen és megnyugtattak, hogy ez ilyen.

Ha egy hétig csak hosszútávozok akkor egyáltalán nem csinálja.
A városban alacsony fordulaton lerakódik szerintem a korom, utánna meg az első pár letaposáskor kifingja magából.




compact Elküldve: 2013-04-18 17:25 320d Motor

Padre323i írta: Sziasztok!

20d 136LE.Indítás után 1-2 mp-ig ég az olajnyomáslámpa,"zörög" a motor amíg meg nem kapja az olajat.Ez hidegen,melegen ugyanaz,ugyanannyi idő kell neki,nem változik.Ugyanaz a jelenség,mint olajcserekor az első indítás.5W-40 BMW olaj,Mann szűrő,de csere előtt is ugyanez volt.
Van valami típusbetegség?


Üdv!

Szerintem szelep probléma lesz, mert engedi, hogy visszafolyjon az olajteknőbe az összes olaj, így minden indításnál újra fel kell tölteni minden olajfuratot és járatot olajjal!


compact Elküldve: 2013-04-17 21:10 Autóvásárlás

Balu088 írta: Sziasztok!
Múltkor már kérdezősködtem nálatok az E46 tipussal kapcsolatban , nagyjából eldőlt hogy talán benzines lesz mégis a nekem ideális jelőlt.
Találtam 2 autót is , egy bezinest és egy dízelt. Még nem hívtam fel az eladót , bár nekem nagyon , gyanúsan olcsónak tűnnek valamiért... a km is meglehetősen kevés.....
automatáért nem rajongok de az ára miatt és ez életkor miatt nagyon csábító , de amiket olvastam fórumon az elműlt honapokban félek hogy pár szár ezret kéne még költenem rájuk
http://www.expressz.hu/bmw-320i-320i-45157704/
http://www.expressz.hu/bmw-320...-45363199/
Segítségeteket előre is köszönöm


Üdv!
Az első hirdetés képeit mintha pár héttel ezelőtt láttam volna a mobile.de-n.
A szöveg totál igénytelenséget és olyan amatőrséget sugároz, hogy arra nem képes, hogy végigolvassa amit bemásolt a fordítóból.
A 2. ha eldöntötte, hogy BP, vagy Nyíregy akkor lehet, hogy meglepem azzal, hogy akkor elmennék megnézni az autót ha Nyíregyi!
Egyik hirdetés jobban sántít, mint a másik!
Szerintem ilyenekre ne is pazarold az energiád és ha Mo.-n keresel autót akkor inkább a használtautón nézelődj!


compact Elküldve: 2013-04-01 21:20 Klímavezérlõ hiba

sens írta:
YELLOW írta:
sens írta: Sziasztok!
Olyat csinál az autóm, hogy gyújtás levétel után "morog" a klímavezérlőm, még több percen át. Nagyon idegesítő. Van valami ötletetek? Előre is köszi!


az ilyen. alapból nincs hangja, de a kis venti benne már biztos poros. vagy 15 percig megy.



Oksi, akkor szétszedem megnézem mi újság benne. Thx


Hali!

Ha tudsz majd pár képet csinálni róla és ide vagy vhova feltölteni az nem lenne rossz!

compact Elküldve: 2013-03-25 19:30 Futómû és hibái

Sziasztok!

Első lengőkar vásárlás előtt állok és abban kérném a segítségeteket, hogy ki melyik márkát ajánlja esetleg melyik amit nagy ívben kerüljek, illetve pozitív és negatív tapasztalatok érdekelnének.
Amiket nézegettem és árban elég közel állnak egymáshoz: Bendix, Meyle, Swag/Febi.
Amik meglepően alacsony árúak, viszont más márkáknál jókat hallottam/ez nem jelenti azt, hogy BMW-nél is beválik/ Frap, Radelli, Moog.
Előre is köszönöm a segítségeteket!

compact Elküldve: 2013-03-22 12:18 Gázolajszürõ

seta írta:
compact írta: Üdv!

Tudna valaki abban segíteni, hogy e46 alatt hol keressem a gázolajszűrőt és úgy nagyjából hogy működik a csere? Esetleg valami amire nagyon figyelni kell és hogy légteleníteni lehet-e valahogy vagy elég ha párszor ráadom a gyújtást?


Compactban kb a sofőrülés alatt keresd az autó alatt. Egy védőlemez takarja. A csere nem nehéz. A szűrőben jópád dl üzemanyag van amikor leveszed, ezt érdemes kiönteni valamibe, majd visszatölteni. Arra figyelj h ha lvetted a szűrőt és nem zárod el valahogy a csöveket akkor ki fog folyni valamennyi üzemanyag. Csere után én csak gyujtást adtam rá, és hagytam pár percig dolgozni az üzemanyagszivattyűt. Utána pöccre indul, max néha kicsit beremeg amikor 1-1 buborék elér a motorhoz, de nekem nem volt probléma vele.


Köszönöm a segítséget, akkor holnap ki is cserélem.

compact Elküldve: 2013-03-22 09:00 Gázolajszürõ

Üdv!

Tudna valaki abban segíteni, hogy e46 alatt hol keressem a gázolajszűrőt és úgy nagyjából hogy működik a csere? Esetleg valami amire nagyon figyelni kell és hogy légteleníteni lehet-e valahogy vagy elég ha párszor ráadom a gyújtást?

compact Elküldve: 2013-03-10 13:02 Manuális klíma - Digit klíma

jrtom írta:
YELLOW írta:
jrtom írta:
YELLOW írta:
compact írta:
Átnéztem ma reggel mindent és az összes bizti hibátlan állapotban van.
Természetesen ugyan úgy nem ment reggel sem, viszont miután átnéztem elkezdtem nyomkodni/ugyan úgy ahogy már többször is próbáltam/ és egyszer csak elindult kb 2-es fokozaton össze-vissza, hullámzóan és ingadozva járt, felvettem a legnagyobb fokozatra, ott simán, gond nélkül működött.
Eljátszottam párszor azt, hogy le-fel kapcsolgattam és végül be is állt alacsonyabb fordulaton is normálisan. Most úgy jöttem be, hogy minden hibátlanul működik, kíváncsi leszek rá, hogy mi lesz délután ha megyek vele.
Akkor így akár biztosra is vehetem, hogy a sünis ellenállást hamarosan cserélni kell?
Mert akkor inkább már elintézem jövőhéten ha jó ha nem, mert kicsit érdekes volt tegnap a szakadó esőben úgy, hogy a párát nem tudtam lenyomatni!



ezt a hullámzó, ingadozó fordulatot nekem is csinálja, de csak mikor hideg van, mondjuk olyan 10 fok alatt, és csak akkor ha ment a venti, leálltam az autóval, aztán már amikor gyújtásra rakom elkezd hullámozni. indítok, ugyanúgy hullámzik, kb 1 perc után ababhagyja és megy normálisan. nyáron nagy melegben kint állt, igaz napnak háttal, akkor nem indult el a venti. nem tudom miért, de állt egy 1-1,5 órát a hűvüsben és jó lett. illetve hidegben szintén a hullámzó esetkben, amikor nem hullámzik, akkor ciceregni szokott. vagy cicereg, vagy hullámzik a fordulat. én arra gondolok, hogy inkább szorul a motor, kenés kéne neki. a süni hiba legfőképp automata állásban jön ki, amikor nem tudja szabályozni a fordulatot magának. persze eltérő esetek lehetnek. nekem is lehet a süni lesz rossz, nem tudom.


A sünitől hullámzik neked is. Az a baj, hogy a legrosszabbkor fog teljesen behalni mint a compact-os srácnak esőben. Szerintem cseréld ki. A cicergés meg a ventiből jön, azt kikell venni és wd40-et vagy egy kis műszerolajat kell neki adni és jó lesz.


hát régóta hullámzik már, azóta volt már esőben is, talán 2 éve írtam először be erről. a cicergést meg szerintem az segítette elő, amikor szintén pár éve ilyen habos klímatisztítót használtam. idén rá fogok nézni, csak legyen melegebb.
a bontott sünitől meg félek, hogy kitudja meddig fog menni.


Ha bontottat veszel akkor a ne a ritka vastag tüskéset hanem a sűrű vékony tüskéset vedd mert az már a mósosított.http://racing-bazar.hu/alkatre...4116923204
Ilyen legyen, most tök mindegy hogy ez x5.höz van de az e46-é is így néz ki.


Úgy látom, hogy akkor típushiba a dolog, úgyhogy bontottat biztos, hogy nem veszek!
Most néztem utána, három félét tudok beszerezni újban /Febi, Meyle,Hella/ majdnem fillérre pontosan ugyan annyiért. /Kedvezménnyel 15e körül./
Jól gondolom, hogy a Hella a legjobbb választás?

compact Elküldve: 2013-03-10 10:13 Manuális klíma - Digit klíma

compact írta:
anubisz írta:
compact írta:
anubisz írta:
compact írta: Üdv Mindenkinek!
Olyanban kérném a segítségeteket, hogy az e46 compact-omban/digit klímás/ egyik pillanatról a másikra megállt a fűtőventilátor és azóta sem hajlandó elindulni. Merre keresgéljem a hibát?
Előre is köszönöm a segítségeteket!

http://bmwfans.info/parts/cata...r_ac_unit/

a 3 alkatrészt próbáld megmozgatni, esetleg kivenni, lehet kontaktos, vagy egyből meghalt.
Előtte azért nézz meg minden biztit, jobb a nyugalom. Ha minden rendben val. színüleg ez lesz a hibás alkatrész. Ezt hagyd utoljára, nem egyszerű kibányászni.


Köszönöm a gyors segítséged!
A ventilátor biztijét azt hol keressem?



ez az alkatrész szabályozza a venti fordulatát automatikusan, ez szokott meghalni, nem hiszem, hogy a motor állt meg hirtelen, vagy szakadt valami vezeték. Azért cserélték a régi nagy tüskést, módosított kicsire.
Nem tudom, hogy a ventinek van e külön biztije, vagy esetleg mással van kombinálva, megpróbálom megnézni, mert nem tudom, de ha végignézed az összeset, látod, hogy épek, vagy nem, csak oda dugd vissza ahol voltak, mindjárt megnézem, van valahol listám róla.

Nézd meg az 50 est, aztán még zárójelbe írja a 28 ast mellé

50
40A
Heater-A/C blower (see also fuse 28

a 28 meg ezt írja. Ezek vannak kapcsolatba a klímával, ventivel.

28
5A
Air conditioner (see also fuses 62, 63)
Blower (see also fuse 50)
Heater (see also fuses 23, 62)

amiket ír számba azokat nézd meg mindet, de töltsd le ezt benne van, javítási útmutató, a süni cseréje is. Mindjárt ide linkelem, 610-2 van a bizti kiosztás

https://dl.dropbox.com/u/68321...Manual.pdf

a süni csere meg a 640-1 nél van jobb oldalon a kesztyűtartó alatt belül a fűtőbox oldalába a borítás alatt.


YouTube videó

azért legyél óvatos, mert általában előbb szarakodni szokott, utána áll meg, ritka, hogy hirtelen. Előbb a biztiket, utána vedd ki azt a sünit, mozgasd meg a csatit, nálam egy darabig ment utána, aztán végkép megállt. Ha veszel bele, ne a hosszú tüskéset, bár ha megrendeled olyat már nem szállítanak, de ha bontott, még belefuthat az ember.
Nézhetsz bontottat is, addig ne is dugd vissza a rosszat, előbb dugd rá amit veszel, hogy jó e, és az volt e biztos a gond.

az újnak 16 ezer az ára, ha neten rendeled.



Köszönöm a részletes segítséget, holnap megpróbálom kideríteni és beszámolok róla, hogy mire jutottam!



Átnéztem ma reggel mindent és az összes bizti hibátlan állapotban van.
Természetesen ugyan úgy nem ment reggel sem, viszont miután átnéztem elkezdtem nyomkodni/ugyan úgy ahogy már többször is próbáltam/ és egyszer csak elindult kb 2-es fokozaton össze-vissza, hullámzóan és ingadozva járt, felvettem a legnagyobb fokozatra, ott simán, gond nélkül működött.
Eljátszottam párszor azt, hogy le-fel kapcsolgattam és végül be is állt alacsonyabb fordulaton is normálisan. Most úgy jöttem be, hogy minden hibátlanul működik, kíváncsi leszek rá, hogy mi lesz délután ha megyek vele.
Akkor így akár biztosra is vehetem, hogy a sünis ellenállást hamarosan cserélni kell?
Mert akkor inkább már elintézem jövőhéten ha jó ha nem, mert kicsit érdekes volt tegnap a szakadó esőben úgy, hogy a párát nem tudtam lenyomatni!

compact Elküldve: 2013-03-10 00:49 Manuális klíma - Digit klíma

anubisz írta:
compact írta:
anubisz írta:
compact írta: Üdv Mindenkinek!
Olyanban kérném a segítségeteket, hogy az e46 compact-omban/digit klímás/ egyik pillanatról a másikra megállt a fűtőventilátor és azóta sem hajlandó elindulni. Merre keresgéljem a hibát?
Előre is köszönöm a segítségeteket!

http://bmwfans.info/parts/cata...r_ac_unit/

a 3 alkatrészt próbáld megmozgatni, esetleg kivenni, lehet kontaktos, vagy egyből meghalt.
Előtte azért nézz meg minden biztit, jobb a nyugalom. Ha minden rendben val. színüleg ez lesz a hibás alkatrész. Ezt hagyd utoljára, nem egyszerű kibányászni.


Köszönöm a gyors segítséged!
A ventilátor biztijét azt hol keressem?



ez az alkatrész szabályozza a venti fordulatát automatikusan, ez szokott meghalni, nem hiszem, hogy a motor állt meg hirtelen, vagy szakadt valami vezeték. Azért cserélték a régi nagy tüskést, módosított kicsire.
Nem tudom, hogy a ventinek van e külön biztije, vagy esetleg mással van kombinálva, megpróbálom megnézni, mert nem tudom, de ha végignézed az összeset, látod, hogy épek, vagy nem, csak oda dugd vissza ahol voltak, mindjárt megnézem, van valahol listám róla.

Nézd meg az 50 est, aztán még zárójelbe írja a 28 ast mellé

50
40A
Heater-A/C blower (see also fuse 28

a 28 meg ezt írja. Ezek vannak kapcsolatba a klímával, ventivel.

28
5A
Air conditioner (see also fuses 62, 63)
Blower (see also fuse 50)
Heater (see also fuses 23, 62)

amiket ír számba azokat nézd meg mindet, de töltsd le ezt benne van, javítási útmutató, a süni cseréje is. Mindjárt ide linkelem, 610-2 van a bizti kiosztás

https://dl.dropbox.com/u/68321...Manual.pdf

a süni csere meg a 640-1 nél van jobb oldalon a kesztyűtartó alatt belül a fűtőbox oldalába a borítás alatt.


YouTube videó

azért legyél óvatos, mert általában előbb szarakodni szokott, utána áll meg, ritka, hogy hirtelen. Előbb a biztiket, utána vedd ki azt a sünit, mozgasd meg a csatit, nálam egy darabig ment utána, aztán végkép megállt. Ha veszel bele, ne a hosszú tüskéset, bár ha megrendeled olyat már nem szállítanak, de ha bontott, még belefuthat az ember.
Nézhetsz bontottat is, addig ne is dugd vissza a rosszat, előbb dugd rá amit veszel, hogy jó e, és az volt e biztos a gond.

az újnak 16 ezer az ára, ha neten rendeled.



Köszönöm a részletes segítséget, holnap megpróbálom kideríteni és beszámolok róla, hogy mire jutottam!

compact Elküldve: 2013-03-09 19:56 Manuális klíma - Digit klíma

anubisz írta:
compact írta: Üdv Mindenkinek!
Olyanban kérném a segítségeteket, hogy az e46 compact-omban/digit klímás/ egyik pillanatról a másikra megállt a fűtőventilátor és azóta sem hajlandó elindulni. Merre keresgéljem a hibát?
Előre is köszönöm a segítségeteket!

http://bmwfans.info/parts/cata...r_ac_unit/

a 3 alkatrészt próbáld megmozgatni, esetleg kivenni, lehet kontaktos, vagy egyből meghalt.
Előtte azért nézz meg minden biztit, jobb a nyugalom. Ha minden rendben val. színüleg ez lesz a hibás alkatrész. Ezt hagyd utoljára, nem egyszerű kibányászni.


Köszönöm a gyors segítséged!
A ventilátor biztijét azt hol keressem?