ignasow fórum hozzászólásai

ignasow Elküldve: 2012-09-27 19:43 Motor-váltó

vivaladiesel írta:
karesch írta: Sziasztok!

Teljesen új tagként szeretnék segítséget kérni. Egy E46 320d-m van, 2002-es 181.000 km-rel. Hátramenetben és egyesben a kuplung felengedése közben remeg az autó. Utánanéztem itt és külföldi fórumokban, és többféle lehetséges indokot is találtam (váltócsapágy, lendkerék, stb.), de egyik sem tűnt egyértelműnek a leírás alapján. A lendkerék mint ok ellen szól, hogy nem tapasztalok furcsa hangot az autó indításakor/leállításakor.

Volt valakinek hasonló problémája, vagy tapasztalata?

Köszönettel,


Ha alapjáraton is rázza a kasznit + leállításkor is akkor motortartó bak csere.
Ha nem akkor elképzelhető, hogy el van kopva a kuplungtárcsa?!

Motortartó bakból csak minőségit vegyél mert a gagyi nem lesz tartós...


CSáó! Nekem induláskor csinálta ugyanezt, Hardy tárcsa volt a ludas a kardánnál alul! egy tizesből megvolt a csere.

ignasow Elküldve: 2012-09-20 15:51 Ablaktörlõ

Tano írta:
ignasow írta:
YELLOW írta:
ignasow írta: Sziasztok. Találkozott már valaki, hasonlóval? a lényeg, hogy az ablaktörlő egyszer csak leáll majd amikor úgy gondolja újra indul, esetleg beázás lehet? Most, hogy bejöttek az esős idők eléggé égető a kérdés, mielőtt összetöröm a kocsit ha valaki tud segíteni azt megköszönném.


van benne eső szenzor? ha igen, akkor azt lehet kalibrálni.
ha nincs, akkor is van az ablaktörlő karon (kormánynál) egy tekerős lehetőség, azt állítsd el valamelyik irányba amerre lehet.


Nincs esőszenzor, de semmire sem reagál, bárhová kapcsolok tempo potit tekergetem semmi aztán egyszercsak elindul és megy egy darabig, még esőben is. Ezért is zárnám ki a beázást de más ötletem meg nincs. Van esetleg relé amit ki lehet ilyenkor cserélni?


Nagy valószínűséggel az ablaktörlő reléje rakoncátlankodik. Régebben nekem is volt hasonló problémám. Megállt a törlés, csak az autó újraindítása után működött még ideig óráig. A relé cseréje nekem megoldotta ezt a problémát. A motortérben a motorvezérlő dobozában találod.


Köszi az infót. Hétvégén kicserélem.

ignasow Elküldve: 2012-09-20 15:49 Fûtõventillátor

sticky írta:
InsectKiller írta:
Robesz írta: Sziasztok!

A következő hibajelenségre szeretnék megoldást találni hátha valakinek volt már ilyen.
A fűtőmotorom sokszor lüktetve működik, majd egyszer csak elkezd normálisan működni.
Valamikor el sem kezdi fújni a levegőt, vagy csak nagyon gyengén és ha átkapcsolom a szélvédőre, akkor erősebben (de nem teljes erővel) fújja a levegőt.
Sokszor viszont tökéletesen működik.

Mi lehet a probléma?


Általában az ilyen problémákat a süni okozza. Nálam is volt cserélve, össze-vissza nyomta a levegőt.


Sziasztok!

Valaki meg tudja mondani, hogy a "süni" hol található az autóban? A ventilátor mellett?
Honnan lehet ilyen alkatrészt olcsón beszerezni?
Segítségeteket előre is köszönöm.


Szia. Ha benézel a kesztyűtartó alá ott van balra, de ahhoz le kell venni magát a kesztyűtartót. Nekem egy video segített megtalálni és bontottat vettem, de itt is sokat találsz apróhirdetések közt, pl. Kasza mester nekem eddig csak jó cuccokat küldött. Reklám helye de hát ez az igazság. Itt a vidi: A link neve

ignasow Elküldve: 2012-09-19 16:22 Ablaktörlõ

YELLOW írta:
ignasow írta: Sziasztok. Találkozott már valaki, hasonlóval? a lényeg, hogy az ablaktörlő egyszer csak leáll majd amikor úgy gondolja újra indul, esetleg beázás lehet? Most, hogy bejöttek az esős idők eléggé égető a kérdés, mielőtt összetöröm a kocsit ha valaki tud segíteni azt megköszönném.


van benne eső szenzor? ha igen, akkor azt lehet kalibrálni.
ha nincs, akkor is van az ablaktörlő karon (kormánynál) egy tekerős lehetőség, azt állítsd el valamelyik irányba amerre lehet.


Nincs esőszenzor, de semmire sem reagál, bárhová kapcsolok tempo potit tekergetem semmi aztán egyszercsak elindul és megy egy darabig, még esőben is. Ezért is zárnám ki a beázást de más ötletem meg nincs. Van esetleg relé amit ki lehet ilyenkor cserélni?

ignasow Elküldve: 2012-09-19 16:18 Valaki segítsen

Redna írta: Sziasztok!
egy kis segítség kellene olyan történt amit még soha életemben nem tapasztaltam és nem is hallottam ilyenről..

Probléma: Betettem a zenémet (mélyláda, erősítő, fejegység, kábelek). Akksira kötöttem a pozitívot negatívot is. Kb 3hónapja szedtem ki kocsiból teljesen működő állapotban (a fejegység azóta másik) most is beindítva minden tökéletes. DE! ahogy lecsukom a csomit és elindulok a kocsival olyan mintha megszűnne a mélyláda, megállok hátramegyek és ahogy kinyitom a csomit egyből beindul. A zene viszonylag nem kis teljesítményű tehát nem kéne le hangszigetelődnie mert ahogy lecsukom a csomit még szól elindulok és szépen lehalkul és elhallgat. (nem tudom h az erősítő kikapcsol-e de annak sem szabadna kikapcsolnia).

Erre ötletem sincs h mi lehet h a csomi "kapcsolja" a zenét sohasem láttam/hallottam ilyet.


Ez kemény Ha mindent jó helyre kötöttél, akkor lehet, hogy amikor lecsukod a csomagtartót valami túlmelegedik és kikapcsol? Amugy passz...

ignasow Elküldve: 2012-09-19 16:14 Ablaktörlõ

Sziasztok. Találkozott már valaki, hasonlóval? a lényeg, hogy az ablaktörlő egyszer csak leáll majd amikor úgy gondolja újra indul, esetleg beázás lehet? Most, hogy bejöttek az esős idők eléggé égető a kérdés, mielőtt összetöröm a kocsit ha valaki tud segíteni azt megköszönném.

ignasow Elküldve: 2012-09-19 16:08 Valaki segítsen

YELLOW írta:
bbubbuka írta: Ha szembe állunk a motorral, és levesszük az első bmw emblémás burkolatot, mi a neve a motor oldalán futó szíjnak? Ott van pár feszítő görgő, hogy magyarázzam el a szerelőmnek specifikusan mire gondolok, mielőtt hülyének néz..

http://www.onroad.hu/static/ar..._award.jpg

oldalt lévő szíjra gondolok itt a gépen.


simán ékszíj. mivel más nincs benne, csak azt tudja cserélni az a szerelő a hülye, akinek ezt magyarázni kéne....


Nekem most cserélték, 2db szíj van, a nagyobbik (hosszú) a vízpumpát, szervó szivattyút és a generátort hajtja. A kicsi csak a klíma kompresszort.

ignasow Elküldve: 2012-09-05 07:49 Fûtõventillátor

Sziasztok! Van különbség süni és süni közt? úgyértem hogy klímás autóhoz és nem klímáshoz is más féle kell? Mert lehet elb@....tam akkor a vásárlást

ignasow Elküldve: 2012-08-17 21:33 Gyári kazettás fejegység + kisnavi

Üdv. Valakinek nincs OEM-ről ISO-ra gyári csatlakozója véletlenül?
A link neve

ignasow Elküldve: 2012-07-31 22:10 OBD2 kérdések + hibakód olvasó

Tano írta:
ignasow írta: Nem, hanem a meglévő programját ami található ezekben a tipusokban, szeretném szoftver frissíteni. A lényeg, hogy van egy alapjárat ingadozás probléma az autón és mivel már minden alkatrész ki lett cserélve, ezt ajánlották. Olvastam itt is, hogy volt akinek bevált.


Ez így más. Ez akkor motorvezérlő programjának a frissítése, nem pedig a BC. A BC nem frissíthető.
Természetesen a DDE frissítése megoldható. Szerintem vidd el egy BMW szervízbe/szerelőhöz.


Értem. Köszönöm a választ! Szoval lehet frissíteni, és ki tudna ilyet mert szervizbe nem szivesen viszem... inkább egy profi magán szerelőhöz.



ignasow Elküldve: 2012-07-28 22:44 OBD2 kérdések + hibakód olvasó

Tano írta:
ignasow írta: Sziasztok! Mint hozzá nem értő kérdezem......., hogy E46 20d-ben szeretném a bc-t frissíteni, kivitelezhető ez? Üdv.


Mit értesz frissítés alatt? Nincs benne BC és azt szeretnél belerakni?


Nem, hanem a meglévő programját ami található ezekben a tipusokban, szeretném szoftver frissíteni. A lényeg, hogy van egy alapjárat ingadozás probléma az autón és mivel már minden alkatrész ki lett cserélve, ezt ajánlották. Olvastam itt is, hogy volt akinek bevált.

ignasow Elküldve: 2012-07-27 21:42 OBD2 kérdések + hibakód olvasó

Sziasztok! Mint hozzá nem értő kérdezem......., hogy E46 20d-ben szeretném a bc-t frissíteni, kivitelezhető ez? Üdv.

ignasow Elküldve: 2012-07-23 22:32 Piros olaj lámpa!!

vivaladiesel írta:
ignasow írta: Sziasztok. 320D azt csinálja, hogy alapjáraton alig van olajnyomás és a tőkéknek csúnya hangjuk van, kicsit odalépek minden oks. Feltételezem olajszivattyú gondok lesznek, abban szeretnék segítséget kérni, hogy olajszivattyút fel lehet újítani vagy csere?


Ha az olajszivattyú okozza akkor csere.


Köszi, esetleg nem tudod hol lehet beszerezni?, arra az esetre ha cserélni kellene. Üdv.

ignasow Elküldve: 2012-07-23 14:54 Piros olaj lámpa!!

Sziasztok. 320D azt csinálja, hogy alapjáraton alig van olajnyomás és a tőkéknek csúnya hangjuk van, kicsit odalépek minden oks. Feltételezem olajszivattyú gondok lesznek, abban szeretnék segítséget kérni, hogy olajszivattyút fel lehet újítani vagy csere?

ignasow Elküldve: 2012-07-17 20:57 Hogyan lehet nullázni ,a szervíz Km számlálót?

MrUltimateSK írta: Sziasztok !

E38 740-re megtudná mondani valaki hogy az olajcsere visszajelző Km számlálót hogy kell lenullázni?

Előre is köszönöm.


http://www.cardomain.com/ride/...ies/page-5

Ez ugyan angolul van de ha lefordítod menni fog sztem. Üdv.