lantika fórum hozzászólásai

lantika Elküldve: 2016-03-29 18:40 Radio navi csereje nagy kepernyösre

rece65 írta: Hi!

Ilyet vagy hasonlótnem tud vki olcsóbban,esetleg eu-ból vagy bárhonnan?
Ha ennyi lenne még elmenne de rájön az áfa,vám stb. és akkor már nem ennyire szép az ára!



A link neve

lantika Elküldve: 2016-03-29 18:34 Fékjavítás

320d 136 es 150 lovas feknyereg között van valami külömbseg?

lantika Elküldve: 2016-03-29 11:26 Most vettem BMW-t

YELLOW írta:
Reeckatee írta: Udv mindenkinek!

Vegul nem sikerult osszebaratkozni az E46-al, mivel az uj motor 9000 km utan megint megragadt...mint utolag kiderult az olajpumpa volt a hibas. Sok sok penz es megannyi almatlan ejszaka utan szelnek eresztettem a vasat es egy E91 kerult a helyebe amit igencsak szeretek.
Nagyon remelem ez visszahozza a bajor markaba fektetett hitem.
Szep napot Cartarasak!


attól függ melyik motor van benne... bár mindegy is 20d

szerk.: azt akartam ezzel mondani, hogy vannak rizikósabb fajtái. nagyban függ a korelőzménye a motornak. az E46 vadi új motort kapott (0 km-est?)? azért az olajpumpa csak úgy nem áll meg... ez is függhet ám több mindentől.


Inkäbb 20d,mint 16i.

lantika Elküldve: 2016-03-28 17:07 Műszerfal kijelzés

ZoleszE46 írta:
lantika írta:
ZoleszE46 írta: Sziasztok tegnap óta néha van tőltés az autón, néha nincs. Egyszer 11 valamennyi egyszer 13..v volt a töltés . Sajnos a multiméterem tizedes jegyet nem mutat. Próbálkoztam a BC tesztel, de hiába teszem a kulcsot 1. állásba és nyomom a bal gombot 5-10 mp ig semmi nem történik.
Valakinek volt már hasonló problémája?

Köszi szépen.

Bmw E46 318d Touring.


Generätor fesszabälyzo,vagy szenkefe kuka,esetleg az ekszily laza. Szenkefe csere gyärilag nincs,de lehet hozzä venni. A link neve ez a szenkefe jo bele. Ilyen meretet keress. Ha a fesszabälyozod halott,akkor a gyäri 120 €. Dizeled van,figyelj a generätor teljesitmenyre ha fesszabälyozot veszel.




Szia. Köszönöm a gyors választ,pont jókor jött ez a hiba. Ünnep alatt.
Esetleg valamit tudnál , hogy miért nem jön elő a teszt menü a kocsiban.?

Köszi.


A link neve

lantika Elküldve: 2016-03-28 14:48 Műszerfal kijelzés

ZoleszE46 írta: Sziasztok tegnap óta néha van tőltés az autón, néha nincs. Egyszer 11 valamennyi egyszer 13..v volt a töltés . Sajnos a multiméterem tizedes jegyet nem mutat. Próbálkoztam a BC tesztel, de hiába teszem a kulcsot 1. állásba és nyomom a bal gombot 5-10 mp ig semmi nem történik.
Valakinek volt már hasonló problémája?

Köszi szépen.

Bmw E46 318d Touring.


Generätor fesszabälyzo,vagy szenkefe kuka,esetleg az ekszily laza. Szenkefe csere gyärilag nincs,de lehet hozzä venni. A link neve ez a szenkefe jo bele. Ilyen meretet keress. Ha a fesszabälyozod halott,akkor a gyäri 120 €. Dizeled van,figyelj a generätor teljesitmenyre ha fesszabälyozot veszel.

lantika Elküldve: 2016-03-28 14:30 Harman / Kardon

nolex90 írta: Sziasztok,

318i sedanba szeretnék HK gyári rendszert beleszerelni.

Kérdéseim:
Az első ajtóba ugye 2 hangszóró szükséges. Viszont most csak 1 hely van meg. Azt nekem kell kivágni?

Kell valamilyen plusz tömítést beletenni az ajtóba amaitől pl a basszusok jobbak lesznek?

Tud valaki egy értelmes angol leírást hozzá adni? Sajnos eddig a neten nem találtam.

Gyári business CD rendszer van, azzal kompatibilis?

Köszönöm!


A link neve
A link neve

lantika Elküldve: 2016-03-27 11:14 Service manual

ember84 írta: sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,kinek van 320 d hez service manual,2002 évjárat!!Köszi!


Nekem van. Szervizkönyv?

lantika Elküldve: 2016-03-26 19:47 Inspekció

atomanti86 írta: Sziasztok,tudja valaki hogy szervizkönyvben Inspektion I és Inspektion II mit jelent?mit végéztek el a szervizben?


Ugy tudom a hasznälati utasitäsban hätul benne van.

lantika Elküldve: 2016-03-26 19:46 Műszerfal kijelzés

hil írta:
Tano írta:
hil írta: Sziasztok!
Arra kérnék választ, hogy FL. e46-ba bele lehet-e tenni az FL.előtti műszer egységét? Illetve tudom, bele lehet tenni, de minden rendesen is fog működni??? Csak azért kérdezem, mert pl. a szerviz intervallumot a nem egyforma módon lehet nullázni

Előre is Köszi!


Bele lehet, csak arra figyelj, hogy olyan műszeregység legyen ami FA kódos, nem pedig ZCS-s, mert különben nem fogod tudni összeegyeztetni a jelenlegi felszereltséglistáddal.

Köszi Tano, tehát akkor nem egyszerű a dolog. Igazából a probléma a következő: vettem az autót v134kKm-el, de rossz volt a fordulatszám mérő, meg egy két dolog. Kicseréltem az egész műszer egységet de abban 178kKm volt. Ezt sajnos nem tudom a valósra átírni, míg az FL előttiét igen. Ezért gondoltam, veszek bele egy FL előttit, amit majd át tudok írni a valós állásra. A gond még az is, hogy a műszaki vizsgán is a cserélt számláló állása lett regisztrálva.



Nekem FL-es,es bmw scanner-rel simän ätirtam,aztän vissza. Mielött hülyenek gondolna valaki,csak megmutattam egy ismerösömnek,aki nem lätott ilyet soha es epp e46-ot akar venni.

lantika Elküldve: 2016-03-26 19:43 Hibajelzés.

bagett írta: Üdv.mindenkinek!
Olyan problémám lenne,hogy az E39 530d autom kiírta hibának "Einspitzlage" teljesitménye rendesen visszaeset motorhang egyébként normális,nem tudom mi a gáz. kérem valaki segitsen. elöre is köszönöm a válaszokat. üdv bagett


A befecskendezö rendszered haldoklik. Ennek sok oka lehet. Magasnyomäsu pumpa(vagy szivattyu) dizel injektor (porlaszto),esetleg csak simän eldugult a szüröd. Normälis diaggal kellene megnezni,hogy mi a gond.

lantika Elküldve: 2016-03-26 13:55 RDC guminyomás érzékelõ

lela írta:
lantika írta:
Ha csak DSC gombod van,akkor a fent läthato "SZ" van a kocsidban. Az igazi Schaltzentrum nem letezik csak 1 db DSC/ASC gombbal. Nekem az ülesfütes miatt van rendes SZ,es abban pont 1 hely volt szabadon,oda bele is nyomtam az RDC/RPA gombot. Mär csak a motorterben kell benyomnom egy PIN-t a csatiba es lehet tesztelni. Persze a kb 100 db PIN közül ami itthon van egy sem olyan.



Na hogy áll a project?
Majd egy képet dobhatnál hogy faragtad ki a gombnak a helyét, esetleg hogy honnan vettél bele gombot.Az enyémbe ez kellene, de ha csak egy gombot vennék akkor az is elég lenne? Az az igazság nem szedtem még szét hogy valóban ott van e a panelon a helye, és rdc gombot meg nem igazán látok eladót ami jó lenne bele. És a gomb tartalmazza az ellenállást is? Tehát ha mondjuk a dsc gombját felcserélem a harman/kardon kapcsolóval akkor is működik?





Egyenlöre alkatreszre värok. Kell az ABS csatiba PIN. Kivägni nem egyszerü a lyukat,de hätulrol meg van jelölve. Az ellenälläs a kapcsoloban benne van,EBAY-en talältam 1 db gombot,es beletettem. A gombokat meg lehet csereberelni.

lantika Elküldve: 2016-03-26 09:44 Akkumulátor

YELLOW írta:
Sapphi írta:
YELLOW írta: hasonló hibára legutóbb azt írták, hogy a PDC vezérlője van beázva, hátul a dobbetét mögött. belülről. egyébként ez a műszerfalas hiba elég sok 1-est érint.
szóval ha van PDC-d, azaz tolatóradar, akkor hátul kellene beázást nézni.


Hát nagyon szépen köszönöm a segítséget, tegnap gondoltam elmegyek még melózni annyit kibír... Hát elment odáig, de aztán letiltott a kocsi így egy kis segítséggel, de újra életre keltettük és kiszedtem a PDC-t és, ahogy írtad is állt alatta a víz... Nagyon szépen köszönöm most megpróbálom kiszárítani és rendbehozni hátha sikerül. Esetleg erre lenne valami tanácsotok?

Illetve készült diagnosztika is a kocsiról. Valaki rá tudna nézni, hogy ezek milyen hibák pontosan?

https://www.dropbox.com/s/pmnb...g.pdf?dl=0

Pl. Pót vízpumpa, AUC mit is jelentenek és mi a feladatuk? Illetve, ahol csak a kódot írja azokról mit lehet tudni?

Köszönöm szépen ismételten.


hát nem hozza be a képet, nem vagyok regisztrálva DBox-ra.
Pót vízpumpa az a másodlagos pumpa lesz, az AUC pedig szagra kapcsoló belső levegő keringetés szenzora. ezt a kettőt nekem is hozza, de amúgy semmit nem veszek észre mint hiba. AUC funkciót sosem hazsnálom. de én még nem láttam olyan BMW-t amiben AUC volt, hogy azt ne dobta volna hibának. az is lehet csak el van koszolódva. de annyira nem izgat, hogy foglalkozzam vele


Nekem nincs AUC hibäm,de van AUC a kocsiban,es hasznälom is

Yellow nem kepröl van szo,hanem PDF-röl ami tartalmaz kb 10 hibakodot. Azt hiszem nem ärtana nekiällni annak az autonak es rendbetenni.

lantika Elküldve: 2016-03-26 09:41 Elektromos kiegészítő fűtés utólagos beépítése

YELLOW írta:
Csabika136 írta:
asbi írta:
lantika írta:
asbi írta:
YELLOW írta:
Csabika136 írta: Sziasztok!
Valaki segíthetne nekem. Pár napja nem hallom hogy működne a kiegészítő elektromos fűtés az E46 320d-mben. Elromolhatott? Mikor működött, akkor rendesen hallani lehetett az alapjáraton, hogy terheli a motort. Megmértem, 76 Ampert vett fel olyankor, de csak kis időkre kapcsolt be és legalább 4-szer annyi időt szünetelt. Jó volt ez így?

Köszönöm!


nem lehet, hogy azért nem hallod, mert jobb az idő? vagy esetleg ki van kapcsolva a klímapaneled?


Klímapanelnek _elvileg_ nincs köze a kiegészítő fűtéshez.

Csabika136, milyen idő van felétek? Nekem ezekben a reggeli pár fokokban még működik, de ha garázsban áll, akkor nem hallom. Nem tudsz rá esetleg computert dugni?

Az, hogy csak rövid időkre fűtött teljesen normális, rengeteg fogyasztóval kell foglalkoznia ilyenkor az autónak, ha ráeengedné percekig a kieg. fűtést az nem lenne valami jó. Enyém is így csinálja, esik is egy picit a fordulat amikor működik.



A kiegeszitö fütes közvetlenül a generätorrol kap äramot,es a motorvezerlö vezerli. A motor höfokot,es a külsö hömersekletet figyeli,az összes többi fogyasztot leszarja.


Dehogy szarja le az összes többi fogyasztót..

Köszönöm a válaszotokat!
Szerintem is a jobb idő miatt nem működik mostanában, de ezt már remélem csak ősszel tudom megállapítani.
A klímapanelhez feltétlenül köze van, mert ha visszaállítom 16 fokra a kívánt hőmérsékletet, akkor már nem is működteti rossz időben sem. Amint ráállítok, azonnal hallható a terhelés.
Az hogy kikapcsol addig minden más fogyasztót, remélem csak ugratás volt.

Köszönöm!



én azért írtam a klímát, mert úgy tudtam, hogy az is a szerepe, hogy hamarabb lehessen fűteni belül az autót is.
de próbáld meg, hogy kapcsolj fűtést vagy 25 fokra, akkor beindul-e.


A kiegeszitö fütes csak akkor kapcsol le,ha nem tud elegendö äramot termelni a generätor. 150A-s generätor fele a kiegeszitö fütesre megy nem hiszem,hogy az összes többi fogyaszto együttesen kepes annyit felvenni,hogy lekapcsolja miatta a kiegeszitö fütest. Esetleg,ha ällo helyzetben meritetted az aksit,es induläs utän tölti a rendszer,plusz minden fogyasztot bekapcsolsz. Összes lämpa,ülesfütes,klima,rädio,ablaktörlök,ablakfütes.

lantika Elküldve: 2016-03-25 20:11 Tolatókamera

Bero írta:
Hektor írta: Tisztelt Fórum társak.
Korábban felmerült bennem, hogy a gyári navigációt lecserélem újabbra,de úgy döntöttem,hogy megtartom,viszont foglalkoztat egy tolatókamera beszerelésének a gondolata.
Vennem kellene hozzá egy tv modult (az nincs a rendszeremben) továbbá a modulhoz kábelt no és persze egy kamerát. A vétellel,beszerzési lehetőségekkel,pontos típusokkal kapcsolatban szívesen fogadnék minden segítséget,hozzászólást.
Köszönöm.


Szia. Tudom meg akarod tartani a gyárit,de én a helyedbe tuti újat vennék egy kínai okos mindenest. Ezerszer jobb mint a gyári,már a kinézete is szép (szépen illeszkedik,gyáriasan néz ki a gomb és narancs színnel világít). 120.000Ft-ból megvan a rendszer,postaköltséggel és kamerával együtt... Radió/TV/Navi-igo,mp4,stb stb. Én nem gondolkodnék,nekem nagyon bejött.


Nekem meg pont csak negativ tapasztalatom van a kinai okos mindenesel. Soha többet nem vennek.

lantika Elküldve: 2016-03-25 15:23 Távirányító hiba

csaba5555 írta:
lantika írta:
csaba5555 írta: Üdv.mindenkinek!
Olyan problémám lenne,hogy az E61 535d autom nem reagál a gombnyitásra és zárásra,nem tudom mi a gáz. kérem valaki segitsen. elöre is köszönöm a válaszokat. üdv Csabi
[/list]


Kulcsban lemerült az aksi?


Szerintem kicsi a lehetösége,hogy napi használatnál 1*re mindkét kulcs le merül.


Esetleg ez? A belsö gombrol müködik a centräl?