nickname fórum hozzászólásai

nickname Elküldve: 2016-04-26 16:26 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

Filip írta: Sziasztok,

E60-as BMW CD-s navija miért nem tölt be? Valamit rosszul csinálok? Kéri a CD-t, de semmi. Két lemez van hozzá, 2015-ös programmal. Köszi a segítséget.


Tönkrement az olvasó lézerfej

nickname Elküldve: 2016-03-08 07:31 E90 vásárlás

W1ll1s írta:
lalada írta:
Idézet:

A 2,5 vagy a 3 literesnek?


A következő kocsik voltak érintettek 2008. nov 31-gyel bezárólag: E82, E83, E88, E85, E86, E60, E61, E70, E90, E91, E92, E93 N51/ N52/N52K motorral.


Az automata váltóról mi az általános vélemény? ...


Határozottan jó "egy megfelelően szervizelt autóban"

nickname Elküldve: 2016-02-15 17:05 OBD2 kérdések + hibakód olvasó

kzste írta:
Kabi írta:
kzste írta:
Csabika136 írta:
Peti1012 írta: Sziasztok! Tudnátok mondani diag progit okos telefonra ami jó a bmw-hez? Mivel nincs laptop!


Ez állítólag nagyon frankó:

Troque

De mindenképp győződj meg valahogy arról, hogy amivel használni szeretnéd, Bluetoot-os vagy Wifis adapter, kommunikál-e a kocsid ECU-jával? Én már próbáltam 2 féle wifis és egy bluetoot-os adaptert az én kocsimban és egyik sem működik. Az a probléma, hogy szerintem a dieseleket nem viszik ezek a cuccok, csak szerintem senki nem árulja el.
Ha az adatlapodat nézem a hsz-ed szélén, akkor neked is dieseled van igaz? Nem okoskodni akarok, hanem segíteni. Nézd meg alaposan az Ebay-es és Aliexpresses hirdetéseket, majdnem az összes típushoz oda van írva hogy teherkocsihoz és dieselhez ne próbáljuk, mert nem támogatja.
Egyenlőre nem találtam olyat, amire konkrétan írják, hogy múködik diesellel is. Pedig jó lenne, mert az Androidos progi legalább tud magyarul is. Illetve találtam egy kábeles-bluetooth-ost is ami magyar, de az kicsit drágább.


Sajnos ezt én is alá tudom támasztani. Eddig egyik bluetoothos olvasóval sem tudott kommunikálni az autóm (320D). Ha valaki talál működőt, feltétlen ossza meg velem is.


Nekem a DashCommand nevű alkalmazás tökéletesen működött live adatok esetén is. Sima elm327 bluetooth adapterrel. Más programot viszont nem sikerült működésre bírni, még a bmw-hez ajánlott Carly for BMW (régen BMWhat) sem kapcsolódott az ECU-hoz.


Ezeket már mind végigpróbáltam, de egyik androidos programmal sem működik együtt. Kábelen viszont minden működik.


Nincs, miért is lenne.

nickname Elküldve: 2016-02-06 09:36 RDC guminyomás érzékelõ

YELLOW írta:
asbi írta:
paircraft írta:
Az RDC-t (Reifendruckcontroll) felváltották az olcsóbb RPA-val (Reifenpannenanzeige). Míg az elsõ rendszer a kerekek egyenkénti nyomását érzékeli, az RPA a kerekek fordulatszám eltéréseibõl következtet a nyomás esésre. Kiegészítõ alkatrész csak a Schaltzentrum kapcsolója, az összes többi a DSC "tudománya). A rendszer a kapcsoló nélkül is mûködõképes, csak a kerékcserénként szükséges inicializálást DIS, vagy INPA, vagy egyéb szoftverrel kell megcsinálni.
Én felkódoltam magamnak, tökéletesen mûködik...


Szia!

Mivel kódoltad fel? INPA-ból aktiválható?

Üdv


pont ezt akartam kérdezni, hogy ha ABS jeladó adataiból tud számolni, akkor tudnia kell. nyilván a ki ikonja ezért is aktív műszerfal tesztnél. akkor ezek szerint működőképes.
viszont nekem az az aggályom, hogy nincs elég érzékeny. mármint túl nagy nyomás hiány kellene ahhoz szerintem, hogy annyit változzon a kerék forgás száma. mármint a többihez való eltérés. arról nem is beszélve, hogy kanyarodsz, és akkor mondjuk a belsó és külső íven menő kerekek forgása is eltér azért. ebből következik számomra, hogy nagy különbség van megadva. az meg nem lesz pontos. vagyis érzékeny.


Nem mindegyik DSC modul tudja az RPA lehetőséget.

nickname Elküldve: 2016-01-05 14:47 Nem tudom mi a baja az autómnak

csatis1 írta:
szotakdavid írta:
Adagoló kuka!!!


A gyilkos őszinteséged mindig megmosolyogtat... kicsit magamra ismerek
Nincs körítés, csak a tömör lényeg.


Minek színezni Jobb nem lesz.

nickname Elküldve: 2015-12-20 13:13 Akkumulátor

Kabi írta: sziasztok,
már a napokban is előfordult egyszer, hogy a garázsban picit nehezebben indult a kocsi. Ma kinn maradt az udvaron, és este pedig egyáltalán nem indult be. Gyengén forgatott az önindító párat, majd azután már azt sem. Gondolom az aksi kuka. Töltőm nincs, de megpróbálok szerezni és feltölteni, de gyanítom nem úszom meg az új vásárlását. Megmondhatná valaki, milyen típusút kell vennem bele?


Kezdjük az alapoknál

Fekete vagy fehér akku van benne ? gyári bmw logós vagy más márka ?

nickname Elküldve: 2015-12-17 22:05 Legjobb nyári gumik...

KGR írta:
hil írta:
Bitu79 írta: http://www.michelin.hu/autogum...ergy-saver

Én ilyet vettem 3 éve.
Kevésbé kopik,és jól tapad nagyon.
Akkor 20 000 körül volt darabja.

Én majdnem meghaltam úgy 14 éve a Michelin gumi miatt, az új, céges Astra szarrá tört. Az autó ára 1,5 MFt körül volt, 850kft-ért javították. Soha többé azt a gumit, valóban nem kopik, cserébe nincs is tapadása. Mondjuk a gumiban a nyomás 5 bar volt (ismétlem: új autó)




Nagy elmehuszár lehetsz az egyszer biztos. Óriási felhanggal írod, hogy majdnem meghaltál a Michelin gumi miatt majd a végén mellesleg megemlíted, hogy ja amúgy 5 barra volt fújva. Ok-okozati összefüggés nem nagyon megy úgy látom. Segítek. Nem a Michelin gumi miatt haltál meg majdnem hanem azért mert 5 barra volt fújva a gumi.

Olyat állítottál egy gumiról ami nem igaz. Megnyugtatnék mindenkit aki ezt olvassa. A michelin igen is jó gumi. Én nyárira és télire is ezeket használtam/használom. Többször volt olyan, hogy nyáron mások nagyobb esőzésnél felúsztak 1-1 vízátfolyáson. Én meg sem éreztem. Télen tükörjeges autópályán 30km/h sebességgel csak azt láttam, hogy előttem lévők nem tudnak egyenesen haladni. Nekem még korrigálnom sem kellett.


Én sem szeretem a MICHELIN -t, persze a gumi is elég szubjektív választás.

Én a DUNLOP -ot preferálom egy jó ideje és már elég komolyan bizonyított.

nickname Elküldve: 2015-12-12 14:28 Autóvásárlás

kleroo írta:
Prof írta:
Előszór azt tisztázzuk hogy motor és felszereltség, és futásteljesitmény tekintetében mik az elvárások


318/320D,facelift, ami kell: Xenon,Tempomat,hátsó PDC, nem a kommersz alap szövet feketés-szürkés sima beltér; futás legyen minél alacsonyabb de alapvetően az a fontos, hogy a húzós dolgok ne csere előtt legyenek. Magyarul lehet benne 180k is, ha 10k-val korábban volt ráköltve 500k. De nem jó a 110k-t futott, ha rá kell költeni 500k-t. Szóval a keretem miatt nincs sok igényem (egyébként tételesen fel tudnám sorolni, de az nyilván nem lesz 3.5-ért reális kívánalom)
Az ideális egy 325i lenne az árba beférő évjáratból csak szinte semmi kínálat.

Wallis_pestnél eladó a szervízvezető példánya.... egyrészt ez jó hír mert biztos szépen szervizelte. Viszont rossz hír is lehet, mert mm-re tudja hogy mikor kell megszabadulni a kocsitól.




Értem akkor te azért adod el az autódat mert nem akarsz rá költeni, de te olyat keresel amire nem kell költeni, és mindezt gombokért. Ezért az álomért inkább a 4-4.5 millás határt célozd be az E9X esetében.

Az enyém 2006 -os de 3.5 alatt nem adnám el.

nickname Elküldve: 2015-12-11 19:47 Autóvásárlás

YELLOW írta:
kleroo írta:
Nem a sietés a lényeg, hanem hogy mit akarok. Volt egy 320D kör határeset időben, és végül nem léptem meg (offos autóm szeretem, kicsattant az egészségtől)
Aztán szerettem volna cserélni egy fullos coupera, de végül nem vágtam bele mert az offos autóm még mindig maku volt.
Most viszont
Mostanra viszont eljött a pillanat hogy lassan komolyabban kéne költeni az ótómra, amit már nem lépek meg. Tömérdek mindent cseréltem, de a várható korból eredő dolgokat már nem várom meg. És megint e46 330CI után fordultam de kabará ára van egy frisebb kicsit is megkíméltebb példánynak. hasonló pénzért akkor már inkább legyen egy sokkal fiatalabb FL-es E90. Itt tartok. tehát nem csak szemezek a szívemcsücske BMW-kkel egy nagyon jó és szerethető saját autó volánja mögül(tényleg szeretem 10000-el csak nem a szívemből való ), de most már a racionalitás is cserét mond. Így jönnek a tettek.

Ma megnézek egy szép péládnyt Wallisnál. Aztán vagy a szegedi 320d bézs-t, vagy esetleg az M optikás csokibarnát(itt probléma a xenon hiánya, az musthave)



oké, hogy kapsz E90-et oylan áron, de az olyan elsz, mint az E46-ból a 1-1,2millás darabok. a legtöbbnek nem véletlen kérik meg az árát. nyilván, mint mindig elmondjuk, hogy a drágák között is lehet rossz. de ne hogy azt hidd, hogy az E90-el jobban jársz.


Hagyni kell hogy megjárják a hadak útját.

nickname Elküldve: 2015-12-09 16:38 alufelni

juhaszadika írta: Sziasztok,
közeljövőben szeretnék új felnit, 18-as styling 193-ast. Tudtok valami oldalt ajánlani, ahol lehet csemegézni, nézelődni eladókat?!
Köszönöm


Ha csemegézni akarsz akkor ebay.de jelentösen magasra beárazva.

Ha vadászni akkor racing bazár, bmwpower, autosszaki, facebook e90 adok veszek

Kb 150-250 között mennek

nickname Elküldve: 2015-12-04 06:27 Társalgó

Pocses írta:
Bitu79 írta:
hil írta:
Bitu79 írta: Ma is lemostam a gépet Nem bírom elviselni,ha kicsit is koszos.Tízennyolcadikán viszem be a Schneiderékez.Ők márkaszervíz.Hátha ők tudják programozni a klímát.Írok egy sztorit:Tegnap bementem időpontot kérni ugye.Beálltam az ügyfél parkolóba.Mikor ezzel végeztem,megyek ki a kocsihoz.Erre látom,valami buz* a kocsim mellett flexel valami zászlórudat.Bacott bárki is szólni,hogy mondjuk álljak arrébb,vagy akármi.Le se s*arta az ipse,hogy az autómba esetleg kárt okoz...Lebasztam a csókát.Aztán beszéltem a kisfőnökkel a Schneideréknél,hogy mi volt kinnt.Erre közli velem a cséká,hogy ott volt,és látta az egészet.Nem is ment rá a kocsimra semmiféle szikra.Közben ugye láttam az egészet,hogy totál ráment az izzó fém törmelék,loholtam is oda,hogy rászóljak a k*cs*gre,aki ráadásul tök egyedül volt.Totál hülyének nézett sztem ez a kisfőnök.Lackó a neve amúgy,ismerem.Ugye nem először járok ott.Ha bármi sérülést találok rajta,az nem ettől van,közölte velem...
Kicsit morcos lettem rá a kamuzás miatt.Mivel sötét volt,nem láttam,hogy lett e a kocsimon sérülés.Ma világosban lemostam,és hála az égnek nem fedeztem fel rajta semmit.Ez a szerencséjük...
Az egész írományom lényege annyi,hogy mindenki leszarja a másik tulajdonát.Ha pedig kárt okoznak másnak,azt egyből tagadják.Ez a Lackó gyerek is fosott,hogy neki kell kifizetnie a káromat,inkább hazudott egy nagyot.Szánalmasak na.Csak ennyit akartam.Hála az égnek,semmi baja nem lett az autómnak.Azért ennek örülök.De ez csak szerencse kérdése volt.


Na azt a szervizt nagy ívben elkerülném: hazudósak, felelőtlenek. Ezek után csodálkozom, hogy rájuk bízod az autódat.



Ez az egy márkaszervíz van a közelben,ez a baj.Eddig nem volt gondom velük.Várakozási idő mondjuk elég gáz.Van,hogy 1.5-2 órát is várnom kell,hogy egyáltalán kérdezhessek.Lehet azért,mert nem hagyok ott egy vagyont,mint amikor megvettem anno a vasat náluk,meg mikor rendelgettem hozzá az új alkatrészeket több százezer forint értékben.Csinosítás miatt csak.Ez a tegnapi betett eléggé.Mondjuk én vagyok az egyetlen e46-os ügyfelük,aki rendszeresen bejár hozzájuk.Gyári cuccokat tőlük szoktam rendelni,mert 1-2 nap alatt megjönnek.Néha,mintha azt érezném,hogy lenéznének,mivel nem új szériás autóm van,hanem csak egy öreg e46.Ide az "elit" jár,új autókkal főleg,rengeteg zsét ott hagyva.A munkájukkal semmi baj nincs amúgy.Kicsit álszenteskednek,de ezt tapasztaltam más autó szervízekben is.Főleg akinek sok a pénze,annak nyaliznak.Mióta nem hagyok ott sok pénzt,érzem ezt az álszenteskedést.A tegnapi dolog pedig számomra is rejtély.Azért ezt nem gondoltam volna róluk.Egyedül a felkódolás miatt megyek vissza,mert ezt más nem tudja nekem megoldani itt baranyába.Végigkérdeztem mindenkit,akit ismerek.Ezt a dolgot nem fogom nekik elfeleteni amúgy.Esetleg aki tudna segíteni nekem "csappantyúügyben",az írhatna.Köszönöm nektek.Ha senki nem tud segíteni,maradnak a schneiderék sajnos.Mondjuk sokba lesz:10-15 körül lesz,hogy rádugják a számítógépre.Remélem meg is találják,hogy mit kell átírni,hogy nálam is bezárjanak ezek a csappantyúk végre gyújtás levételkor,és nem csak kidobott pénz lesz.







Eddig nem volt gondod velük írod... Ez egy putri sz@r szerviz a leírásod alapján. Ha esetleg erre járnál akkor akihez én is szoktam vinni Őt nyugodt szívvel ajánlom. Egy esetleges teljes átnézés ha pl. viszel hozzá egy autót csak megtekinteni megvétel előtt az 3ropi. Egy hibakiolvasás 1ezer forint / alkalom. Viheted hozzá az alkatrészt is, beszereli de ugye akkor csak a munkájára ad garanciát. Nagyon korrekt jó fej, már hahun is találkoztam a nevével hirdetett autót ugye Ő szervizelte.


Azért egy sufni diagolás, és egy márkaszervizes között van némi különbség.

nickname Elküldve: 2015-12-01 07:06 E90 vásárlás

minimal írta:
kukoricatolvaj írta: Üdv. Mindenkinek!

Srácok, tud valaki valamilyen hasznos információt erről az autóról?

http://www.hasznaltauto.hu/aut...ep-9583786

Túl szép, hogy igaz legyen? Vagy akár reális is lehet?

Minden észrevételt szívesen fogadok.

Előre is köszi a fáradtságot.





Miert jo egy ilyen alap @&#%-t venni?
Mi ertelme? Csak azert hogy propeller legyen?


Tudom hogy sértően hangzik, de mit várnak ennyi pénzért az emberek. Németországba ennyiből talán kapsz egy normális E46 -ot.

nickname Elküldve: 2015-11-27 19:24 OBD2 kérdések + hibakód olvasó

Csabika136 írta: Sziasztok srácok!

Szerintetek ez a Wifi-s cucc működhet az E46-ban? Vagy valami másikat vegyek?
Jobb lehet ez mint a Bloututh-os?
Ez tényleg Wifi-s lehet, vagy csak így írja a kínai a Bloututh-ot?

Köszi!

http://www.ebay.com/itm/Mini-B...0775254611

http://www.ebay.com/itm/WIFI-V...mp;vxp=mtr


Parasztvakításra jó semmi egyébre.

nickname Elküldve: 2015-11-16 09:01 Féktárcsa és fékbetét

gyurigyuri írta: Üdv!

A kérdésem az lenne, hogy mi szükségeltetik ill. milyen buktatói vannak ha "nagy fék"szettet akarok feltenni az autómra!?!

E46 320D 150LE facelift, 16"alu és lemezfelnik

Lenne lehetőségem egy teljes "nagy fék" szett megvásárlására!
325 és 320 tárcsák, féknyergek, munkahengerek, betétek, kézifék.....
nagyon szép a szett, amit kérnek érte azt szerintem megérné, csak
nem tudom hogy pl: a 16-os felniben elfér-e
porvédő lemezeket kell-e cserélni, stb.

ha van infótok azt megköszönném!


GYGY


A gyári fék miben szenved hiányt ?

nickname Elküldve: 2015-11-06 20:11 OBD2 kérdések + hibakód olvasó

lantika írta: Van olyan diag pc-re amivel mäs autot lehet diagolni? Mondjuk asszony c corsäjät?


OP-COM "opelhez"
AUTOCOM az pedig univerzális.