Szemy fórum hozzászólásai

Szemy Elküldve: 2010-04-04 11:39 Társalgó

Kepzeljetek el, a tegnapi napon majdnem vasaroltam egy alomszep coupe-t, de sajnos a ceges auto multja miatt elvesztettem az erdeklödesemet iranta...pedig eddig a legszebb 3-as coupe volt, amit lattam. A manoba!

Szemy

Szemy Elküldve: 2010-03-08 18:59 Ablakzörgés

Szuper! Akkor ha megtalaltad a kölcseghatekony megoldasat a problemanak, akkor szolj, mert nehanyan biztosan kivancsiak lesznek ra (köztük en is). Amit en tudok, hogy nalam semmilyen csoda kence-fice/spray nem hozott tartos javulast. De hatha te elszantabb leszel tölem.

Szemy

zoltan írta: Nagyon jó vagyok
Leszereltem a borítást az ajtóról és meghallgattam mindent
A lényeg nem zümmög kerreg semmi.
Amire rájöttem hogy az ajtó felsõ részénél ahol az ablak üvege felül belemegy az ajtóban kialakított mûanyag gumis résbe, ott zörög. Vagyis ha ott megnyomom az üveget akkor egybõl elhallgat a zörgés.

Szemy Elküldve: 2010-03-06 09:47 Fényszórómosó utólag

Meg egy evvel ezelött en is gondolkodtam egy komplett rendszeratepitesen (xenon izzok, fenyszoromoso, automata magassagallitas), de miutan utananeztem ugy döntöttem, hogy nem eri meg szamomra ezzel foglalkozni...különösen ugy, hogy lassan el eladosorba kerül a paripa. Viszont neked sok sikert kivanok a projekthez!

Szemy

Szemy Elküldve: 2010-02-28 18:51 Társalgó

Hori írta:
laci320d írta: Pont egy éve cseréltem és már gatya megint



itt megtaláljátok az úriembert, nagyon korrekt ha valaki elõre szól hogy vidékröl jönne az kap fix idõpontot és a leadás után 3órával már indulhat is hazafele

http://silentblock.hu/


A többi klubtarsam neveben is mondhatom azt hiszem, hogy köszönjük neked Hori! Akar ezt a cimet be is lehetne tenni a Hasznos weboldalak topikba is...mar ha egyaltalan szabad.

Szemy

Szemy Elküldve: 2010-02-21 13:56 Benzin VS Dízel

Folytatva hil kollega gonolatmenetet: az is elgondolkodtato, hogy "kulturaltabb" orszagokban egyre fontosabb szempont egy auto vasarlasakor a környezetvedelem/karosanyag kibocsatas.

Szemy

Szemy Elküldve: 2010-02-20 11:13 Féktárcsa és fékbetét

icee írta: Koszi mindenkinek a valaszt.

Tegnap lecsereltem gyari fektarcsara, betetre az elso fekeket. Par km mulva kiderul...

Elso 200kmen allitolag ovatosabban kell hajtani, ez vajon mit jelent?

udv
icee


Ez csak annyit jelent, hogy ha nem muszaj, akkor kerüld az eröteljes/veszfekezest az elsö 100-200 km-en.

Szemy

Szemy Elküldve: 2010-02-15 19:50 Részecskeszûrõ_

fapuma7210 írta: Nachrüstdieselpartikelfilter ungeregelt


Ez mit jelent?


Utolagos beszerelesre nem szabalyozott reszecskeszürö.

Szemy Elküldve: 2010-02-15 03:39 Benzin VS Dízel

Hat sracok azert csu2-nek van nemi igazsaga: ha csak tisztan müszaki szempontbol nezzük a dolgot, akkor a lovagiassag szabalyai szerint szivo benzinmotort szivo dieselmotorral kell összehasonlitani, turbos benzinmotort turbos dieselmotorral. Es bizony van olyan marka, akinek jelen pillanatban van turbos 2 literes benzinmotorja, amely nemcsak felveszi a versenyt a 20d-vel (minden szempontbol), de bizony le is pipalja sajnos.

Ja, en teljesen független vagyok a kerdesben, jelen pillanatban benzines paripam van, de hamarosan keszülök valtani es egyelöre a dieselmotor all nyeresre.

Szemy

Szemy Elküldve: 2010-02-12 19:53 Benzin VS Dízel

hanzi3 írta: Úgy gondolom az itt forumozok 90%-a tartana a garazsba egy m3-ast , ha megtehetné, innentöl kezdve a kipufogo károsanyag kibocsátásra valo figyelem felkeltésed csak álszenteskedés,különben mindenki elektromos golf autoval közlekedne. benzinkodoltság=szenvedély,álszenteskedés=butaság


Es akkor a forumozok maradek 10%-aval mi a helyzet?

Szemy Elküldve: 2010-02-12 16:09 Féktárcsa és fékbetét

Nem a vita kedveert, csak mint masik informacio:

"Neue Bremsklötze vorsichtig in 3 Phasen einbremsen. Phase 1: 5 Bremsungen auf leerer Straße aus 50 km/h auf 0 km/h mit kräftiger Abbremsung vornehmen. Phase 2: Bremsen abkühlen lassen. Phase 3: 5 weitere Abbremsungen aus 50 km/h auf 0 km/h."

Forras: Service-Anleitung von BMW Wiemer (51145 Köln, Humboldtstraße 137)

Szemy Elküldve: 2010-02-12 11:27 Féktárcsa és fékbetét

bmw320 írta: Üdv!
Meg tudná mondani valaki hogy mi a minimum méret a féktárcsánál (hátsó).
Ha válla van a tárcsának akkor azt fel kell szabályoztatni vagy csak simán berakni az új betétet és kész??


A BMW allasfoglalasa alapjan a hatso fektarcsa minimlais vastagsaga esetedben 17.4mm, amit ugy kell erteni, hogy ekkor meg egy fekbetetgartiturat cserelhetsz. Tehat nem ez az abszolut minimalis vastagsag!

Ökölszabalykent mondanam, hogy a hütött fektarcsak oldalankent 1mm-t (max. 1.5mm-t) vekonyodhatnak.

Ha cserelsz fekbeteteket, akkor a BMW szerint nem kell felszabalyoztatni a tarcsakat, hanem egy 3 fazisu befekezesi folyamatot kell vegrehajtani:

1. 5 alkalalommal direkt egymas utan 50km/h-rol megallasig intenziven/erösen fekezni.
2. Megvarni, amig a fektacsrak es a betetek visszahülnek.
3. Ismet 5 alkalalommal direkt egymas utan 50km/h-rol megallasig intenziven/erösen fekezni.

En viszont azt ajanlom, hogy ha beteteket cserelsz, akkor erdemes felszabalyoztatni a tarcsat, nem kerül egy nagy összegbe (2-3 ezer forint) es az esetleges oldalutest, egyenlötlen tarcsakopast radialis iranyban (hordosodas) is elkerülöd ezaltal.

Remelem tudtam segiteni!
Szemy

Szemy Elküldve: 2010-02-12 11:12 Féktárcsa és fékbetét

icee írta: Sziasztok,


Szeretnek felvazolni egy problemat es nagyon halas lennek barminemu otletert.

Az a helyzet, hogy a kocsin 2 honapja volt cserelve elso es hatso fektarcsa. A hatso fektarcsaknal a betetek nem lettek cserelve.

A csere elott a kocsi fekezesnel foleg nagy sebessegrol de lassabban gurulva is, razta a kormanyt, remegett valamint a hangja is is megvolt hozza.

A csere utan tovabbra is fennall a problema sajnos igaz nem olyan intenziven de 140-160rol fekezve igy is szamottevo.

Tovabba ami nagyon gyanus es otletem sincs ra, az hogy ha 60-rol lassitva LASSAN ovatosan nyomva a fekpedalt olyan mintha az auto szakaszosan fekezne, lehet erezni hogy meg-meg engedi gurulni lassu fekezesnel. (persze nem a havazas, csuszos ut miatt; szaraz uton jelentkezik.)

Amugy a kocsi uttartasa jo, fekezesnel nem huz egyik iranyba se elengedett kormanynal. Semmi kopogast, kattogatast, zorejt nem lehet hallani se eszrevenni.

Nagyon megkoszonnek mindennemu talalgatast, otletet.

Udv,
icee


Szia icee!

Ilyen esetben celszerü mindig a legyegyszerübbnel kezdeni a hibakeresest, azaz a fektarcsa oldalüteset kellene megmerni meröoraval kiszerelt allapotban (es esetleg az agyra felszerelt allapotban is, ha van ra mod). Ezt az esztergalyosok könnyeden, par perc alatt megcsinaljak. Az interneten könnyen talalsz türesadatokat, hogy mennyi lehet a tarcsa oldalütese. Ezutan mar joval okosabbak lesztek, hogy mi lehet a rossz vagy mit lehet eppen kizarni es ennek megfelelöen tovabbmenni.

Nekem is vadonatuj ATE fektarcsak kerültek beszerelesre, 3 honap mulva mindket elsö tarcsat fel kellett szabalyoztatnom, pedig egyetlen egy nagy fekezest sem csinaltam. Kollegam 5-ös BMW-jere ugyancsak ATE tarcsak kerültek, nala 1 honap mulva jelentkezett a kormany razasa. Sajnos a mai alkatreszgyartas mar nem az igazi...

Szemy

Szemy Elküldve: 2010-02-08 19:48 Gyújtógyertya.

Zolee írta:
csmester írta: Üdv.
Egy kis segítségre lenne szükségem. 116i (e87, 1.6i) BMW-ben hány kilométerenként kellene gyújtógyertyát cserélni?
N45B16AB
Elõre is köszi.

Szia, amennyiben jól tudom 90e km a hivatalos intervallum, de sztem 60e-ként érdemes lecserélni.


Igen, jol tudod, olyan 90.000 km-nel van a csereperiodus a BMW szerint, egeszen pontosan az "Inspektion 2"-nel (nalam ez olyan 96.000 km-re esik). Viszont ha megnezed a gyartoi elöirast (Bosch vagy NGK), akkor mindkettönel mar a 60.000 km csereperiodust irjak. En 80.000 km-nel csereltem ki (ekkor mar elegge el voltak hasznalodva a gyertyak), de ha korabban jobban utananezek a gyartoi oldalnak, akkor 60.000 km-nel tuti lecsereltem volna. De ez megint olyan izles dolga, meg lehet varni vele a 90.000 km-t is, ha nincs hibajelenseg.

Szemy

Szemy Elküldve: 2010-02-06 13:25 Aksi kiszerelése ?

Az en automban (2 literes benzines) a gyari BMW akkumulator 55Ah/480A parameterekkel rendelkezett. Most decemberben csereltem, mert mar 7 eves volt es eljött az ideje. Azota egy Varta Silver Dynamic 63Ah/610A akksi van a paripaban, en nagyon elegedett vagyok vele.

Szemy

Szemy Elküldve: 2010-02-03 22:26 Pepita kárpit, Balázska (+3670-254-3861)

Tenyleg alomszep. Minden elismeresem!