Woockie fórum hozzászólásai

Woockie Elküldve: 2010-06-11 00:09 Extra gyors találkozó!

SoundkeY írta: Veletlenul ha szervezodne egy minitali, akkor mi beneznenk ra estefele.....lehet baratkozos vagy sima is !


delelott fehervaron tartunk egyet, jossz? apropo, lassan ujra lehet strandolos hetvegi "minitalikat" csinalni, mint tavaly, ha van kedvetek.

Woockie Elküldve: 2010-06-10 22:46 Társalgó

hil írta: Eddig is talán hasonlóan volt, de most aztán nagyon. Azt a gk. telj. adót talán nem kellett volna eltörölni, csak a határát módosítani felfelé ésszerűen.

Nem a hatarat kellett volna modositani, hanem nem teljesitmeny alapunak, hanem ertek alapunak kellett volna lennie. Ha mar ertek alapu, lehet vitatkozni, milyen ertektol szamit luxusnak. Vinnyogtak a kishajo meg vitorlas tulajdonosok, h nekik az az eletuk es miert kell megadoztatni, merthogy az nem luxus, merthogy parmillio forint az erteke. Szerintem ossze sem hasonlithato egy mondjuk 5 millios vitorlas es egy 5 millios auto "luxus"merteke (sajna nem tudok jo szot ide). Kisrepulok ugyanigy...
Idézet: Tapsolhatunk azért is, hogy megadóztatják a bankokat, de gondolod, hogy azok nem fogják ezt a költséget tovább hárítani? Pl emelik a számla vezetési díjat. Gondolom, Neked is van számlád, örülni fogsz neki?

Olyan nagyon nem emelhetik, mert akkor az emberek szepen fogjak, kiveszik a penzuket, aztan megy a "szalmazsakba"...
Idézet: A megoldás az lenne, hogy kevesebbet, sokkal kevesebbet kéne LOPNI! Miért nem járnak pl. az állami vezetők magyar Suzuki szolgálati autókkal? És akinek ez nem felel

Azzal egyetertek, h kevesebbet kellene lopni, de ahogy egy kozepes vagy nagyobb ceg vezetoje sem jarhat szuzukival (presztizs), egy allami vezeto sem. Termeszetesen itt nem a kepviseloket ertem, hanem valoban a vezetoseget.

Woockie Elküldve: 2010-06-09 15:35 képek

Woockie Elküldve: 2010-06-09 10:13 Társalgó

YELLOW írta: esetleg valami torrent-en nézelődj!

Nem tudom, mit keressek..
Idézet: amúgy ha pontosat akarsz akkor mindenképp GPS-es a jobb. én munkám során telefonokkal "okostelefonokkal" foglalkozom, és hát a gyorsulásmérő egységnek elég nagy a tűrése, és pl amikor fordítod a telőt, valamikor kis fordításra is átfordul a kép, valamikor küzdeni kell vele. ugyanez méri a vibrát is, ebben is érezni vibra beli különbséget, és mért értéket (x,y,z irányban) és elég nagyon a különbséget, de megfelel. szóval ezek alapján nem olyan pontos. persze szórakozni jó, de nem valós.

Ebben igazad van, de a gps-es verzioval nem lehet merni oldaliranyu gyorsulast, pl. kanyarban. Amugy azt is jol erzed, szorakozasra kell(ene).

Woockie Elküldve: 2010-06-09 10:02 Akkumulátor

YELLOW írta: de én úgy tudom számunkra való Ah-ás nem is nagyon van zselés, talán 35-45 Ah amit álétalában kapni lehet azt is horror áron, amit éppen emiatt úgysem vesznek meg.

http://zselesakku.hu/Zseles-ak...lator.html
Az ara valoban huzos, de letezni letezik. Ez csak egy gyors google volt, biztosan van tobb tipus, 55Ah-s is (mintha az kellene az enyembe).

update: ez nem biztos, h jo autoba, lehet, inditani kicsi lenne

Woockie Elküldve: 2010-06-09 09:52 Társalgó

Woockie írta:
vsop14 írta: itt van egy. nokiaprogramok.hu-rólregisztralni kell a letolteshez
tempes GTX ez a progi neve amúgy.


koszi, mar probalom is alairni


Ma reggelre meg is volt a certificate, alairtam szepen, feltettem a telefonomra, majd kiderult, h ez biza a gps alapjan mukodik, ami jo, de elvileg van a telefonban giroszenzor, amivel elvileg szinten lehetne merni a gyorsulast es mukodik akkor is, ha nincs muhold, mer(hetne) oldaliranyu gyorsulast is, stb. Szoval egy olyant esetleg valaki? Sajnos a nokiaprogramok-on nem talaltam. (meg google sem nagyon segitett)

Woockie Elküldve: 2010-06-08 23:57 Társalgó

vsop14 írta: itt van egy. nokiaprogramok.hu-rólregisztralni kell a letolteshez
tempes GTX ez a progi neve amúgy.


koszi, mar probalom is alairni

Woockie Elküldve: 2010-06-08 21:11 Társalgó

Tano írta:
Woockie írta: Valamelyik topicban volt szo telefonra feltoltheto (tan ipod volt?) gyorsulasmerorol.. Nem tudja veletlen valaki, mi volt ez? thx.


Ez volt az.


Igen, erre gondoltam, koszonom. Kicsit remeltem, h rosszul emlekeztem, h iphone (persze rosszul irtam)... Valaki esetleg s60 5th gen-re nem latott ilyent? Keresgelek en is, hatha talalok..

Woockie Elküldve: 2010-06-08 18:35 Társalgó

Valamelyik topicban volt szo telefonra feltoltheto (tan ipod volt?) gyorsulasmerorol.. Nem tudja veletlen valaki, mi volt ez? thx.

Woockie Elküldve: 2010-06-06 18:28 Fûtés - Klíma

JanoE46 írta: Ja?Azt hozzátenném,hogy a klímám viszont nem nyom meleget,csak akkor,ha az ablakra van állítva,középre hideget nyom,és azt hiszem lábra is.Ilyenkor is tuti,hogy a fűtéscsap a ludas?Ha csak simán hideg levegőt nyomok pl. pára miatt esőbe,akkor viszont a meleget nyomja csak,hiába van 16C°-ra állítva.


En csak automatan hasznaltam, az ablakra dolt a forrosag ha 16C-ra is volt allitva, kozepen ha letekertem csak hidegre, akkor pedig ugy emlekszem, jott az a levego, aminek valoban kellett volna jonnie. Kicsereltuk a futescsapot, azota nem csinalt ilyent. Mivel nem allandoan csinalta ezt, nem tudom, valoban elmult-e a hiba, vagy csak azota nem jott elo, remelem vegleg elmult. En az onlineteile.hu-rol vettem a futescsapot, meg meg par cuccot, igy nem tudom, csak a csap mennyi volt, ugy 17-20 kozott. Berakni meg 10 perc, az alabb linkelt DIY tokeletes, mi meg annyit csinaltunk, h elszoritottuk a csoveket, h minel kevesebb vizet veszitsunk. Erdemes nem meleg motornal cserelni. Marha forro bir lenni a 96 fokos hutoviz.

Woockie Elküldve: 2010-06-04 00:44 Vicces :)

Woockie Elküldve: 2010-06-03 10:52 képek

YELLOW írta: nekem az új BMW-knél az új dizájnos motorháztető kifejezetten nem tetszik... leginkjább az új 5-ösnél, igazából csak arra tudok gondolni, hogy valami aerodinamikai szerepe van, mert csúnya, hogy azt higgyék ez szép


Sztem ez izles kerdese, nekem tetszik.

Woockie Elküldve: 2010-05-31 15:58 BMW E46, 1895ccm-es soros 4hengeres motorom okos tuningolásához keresek szerelőt!

vsop14 írta: Maskepp alakulnak a nyomaskulonbsegek a golyo elott illetve mogott a huzagolassal mint nelkule. Innen kovetkezik,h a sebesseg is mas lesz.

Igen, de nem azert, mert porog, hanem mert jobban tomitodik. Imho ami az orvenyles miatti kulonbseg, az barmilyen iranyu is, elenyeszo a lovedek mogott tagulo gazehoz kepest.

Woockie Elküldve: 2010-05-31 13:33 BMW E46, 1895ccm-es soros 4hengeres motorom okos tuningolásához keresek szerelőt!

vsop14 írta: a gázgyorsító a fegyverekben lévő huzagoláshoz hasonlítható (siprális hornyok a csőben -> megforgatja a lövedéket -> gyorsabb kilépési sebesség, nagyobb pontosság). attól még, hogy úgy nez ki, mintha valami gátolná az áramlást, nem biztos, hogy feltétlenül a várt eredményt fogja hozni. ilyen ez az áramlástan

Nah, ezen megakadt a szemem. Ugy tudtam, h a fegyver huzagolasa arra valo, h stabilitast adjon a lovedeknek. Elkezdtem google es nem talaltam semmit, ami alatamasztana azt, amit irtal. Elokerult egy hozzaerto baratom, megkerdeztem, mi ezzel a helyzet. A huzagolassal valo megporgetes valoban a stabilitast adja, a sebesseg nem no attol, hogy porog a lovedek. Van a sebessegre pozitiv hatasa a huzagolasnak, de ez nem a porgessel, hanem a lovedek korul a cso tomitettsegevel fugg ossze. Ezzel nem azt akarom mondani, h az orvenylo gaz kifele aramlasa nem gyorsabb, hanem azt, hogy nagyon nem jo az analogia. A gazok aramlasarol valami remlik, mas a nyomasa kivul es belul, mintha belul lenne kisebb, de ez mar nagyon regen volt, inkabb nem szolnek bele.

Woockie Elküldve: 2010-05-27 15:09 Társalgó

Szemy írta: Legelöször is elismernem, hogy hibaztam es elnezest kernek. Aztan az egesz beszelgetest kulturalt keretek között illemtudoan es tiszteletteljesen vezetnem. Vegül nem fenyegetnem a fotost perrel meg lincselessel...hiszen a tenyek azok tenyek. Es ezek a "mi" rendöreink...

A per es lincseles kicsit eros, de egy kis anyazas sztem siman belefer, az nem bunkobb dolog, mint egy ilyent fenykepezgetni. A hibazas elismerese pedig kis hazankban nem divat, bar gyanitom ez eleg sok helyen kozel hasonloan mukodik.