Woockie fórum hozzászólásai

Woockie Elküldve: 2011-02-27 21:06 Benzinkészítés házilag, nejlonszatyorból

anubisz írta: [*] http://www.technet.hu/hir/2011...zatyorbol/

lehet gyűjteni a kupakokat Csak az áramot kel lopni hozzá, akkor meg is térül

~120e km alatt megterul az ara, ha a muanyag szemetet ingyen szerzi be az ember, mostani arakkal szamolva... ) Es ugyebar nem epp csokken az uzemanyag ara es ez boven ellensulyozna az aramkoltseget.. Persze kerdes, mennyi a szerkezet elettartama..

Woockie Elküldve: 2011-02-26 09:46 Társalgó

kempelen írta:
Mokkanat írta:
Bero írta:
Woockie írta: Nem keresem meg a videos topikot. Nezzetek, aztan keresgeljetek a foldon az allatokat.
http://www.carla-henriette.de/...videos.php


Azta kurva...! Anyás!


mintha nem lenne egyensúlyuk...


Szerintem nincs is!

Gondolkoztam ezen a videon, miota lattam. Rajottem, h valszeg egyszeruen benak es nem tudnak elesni. (Igy kell megtanulni repulni is, mint tudjuk, felmaszol egy magas sziklara, leugrasz es megprobalod elhibazni a foldeterest.)

Woockie Elküldve: 2011-02-25 23:51 Legjobb nyári gumik...

lemaradtam a teligumi vitarol fenebe. pedig ezzel hatarozottan meg vagyok elegedve, vizes, szaraz, latyakos uton egyarant: http://www.alfaamore.hu/files/...p_7_01.jpg (nem, semmi kozom az alfakhoz, csak gugliztam egy normalis kepet)

Szerk.:
1) Mondjuk nem ertem, ez miert a legjobb nyari gumik topicban volt
2) most vettem eszre, a kepen UG7 van, UG7+, amit hasznaltam es csak dicserni tudok, bar csak 15-20k km-t tettem bele, amiota megvan. A kulonbseg az UG7 es az UG7+ kozott nem tudom, mi.

Woockie Elküldve: 2011-02-25 23:39 Társalgó

Nem keresem meg a videos topikot. Nezzetek, aztan keresgeljetek a foldon az allatokat.
http://www.carla-henriette.de/...videos.php

Woockie Elküldve: 2011-02-25 16:37 Pohártartó

YELLOW írta:
kempelen írta: Te például fenntartanál két ilyen fasza félpohártartót?

még feljebb...

Asszony nem olvassa a forumot, mi?


Woockie Elküldve: 2011-02-25 16:30 Társalgó

kempelen írta: Nem vagyunk idegesek. Csak társalgunk az erre kijelölt legjobb topikban. Szerintem Woockie és Gergő sem veszi vérre menő dologként. Vannak bizonyos nézetkülönbségeink, melyek valószínűleg az eltérő gondolkodásmódból adódnak. Bár van olyan amit már én is belátok utólag. Például hogy Csikós munkájához viszonyítva tényleg piti dolog volt számomra a szemére vetni hogy elírta az e39-et E46-ra...

En biztos, h nem veszem verre, semmi erdekem nem fuzodik a tc-hez, olvasni is csak akkor szoktam, amikor nagyon unatkozom es sikerul szamomra figyelemfelkelto leadet irni a cikkhez, vagy ismeros linkeli, irni meg meg sosem irtam kommentet a cikkukhoz. A "vita" meg reszemrol kb. arrol szolt, h egyreszt abban igazad van -es nem is allitottam ellenkezojet-, hogy az elejen a lenezes jellegu resz nem kellett volna. Ettol fuggetlenul viszont kicsit tulzassal elve "isteniti" az 520d-t a cikk. Masreszt hogy az az eliras (illetve nem elirta, hanem rosszul emlekezett/rosszul tudta/whatever) nem akkora egetvero hiba, amiben vegulis ugy latom, meg is egyeztunk vegul. Azzal sem vitatkoznek, hogy munkatol fugg, hogy mi szamit nagy hibanak, egy orvosnal joval kisebb dolog is mar annak szamit, mint a penztarosnal a boltban, vagy az altalad emlitett Ilonkanak. A hulyebiztossagrol meg annyit, h jelenleg orvosi eszkozokkel foglalkozo cegnel dolgozom, ahol egyreszt a sajat hibaink, masreszt az orvosok esetleges hibai miatt tobbszoros tulbiztositassal dolgozunk, kb. olyan szinten, h amire van mondjuk 2 perc, mert addig veszelytelen, azt igyekszunk elvegeztetni az eszkozzel akar 2-3 masodperc alatt is, amennyiben van ra mod, gyanitom minden hasonloan erzekeny helyen ez igy tortenik.
Ize, szummazva: az elozo bejegyzesednel irtad, h nem tartod jo cikknek. Jonak en sem, de annyira rossznak sem, hogy felkapjam a fejem, hogy ez hu de szar.
Kis "erdekesseg", indexen volt ma egy cikk, a vilag legkisebb akvariumarol. Megneztem a hozzatartozo videot es feltunt a halakon, h furak, bar a cikkben azt irtak, h a vilag legkisebb termetu halt tettek az akvariumocskaba (ami eleve ferdites, mert a videon 4-5 uszkal benne), nekem inkabb frissen szuletett kishalnak tuntek. A videon "vesztukre" odairtak, hogy danio rerio a "szereplo", hat gondoltam megnezem, mi is ez, erdekelt, mennyire kicsi a vilag legkisebb hala. Az elso google talalatban azonnal kiderult, hogy ez bizony kozel sem a vilag legkisebb hala, hanem egyszeruen zebra danio es valoszinu annak frissen kikelt peldanyai voltak a videoban. Indextol ilyen ferdites nem csoda, de forraskent az MTI volt megjelolve, amit viszont furcsanak tartok... (zarojelben visszakanyarodva az e46-e39 teveszteshez, ha az MTI hireben jelent volna meg, hogy blablabla az e46 blablabla, amikor valojaban e39-rol van szo, jobban zavart volna, hisz megiscsak egy "senki" tc-hez kepest egy hivatalos szervezet)
Mar megint sikerult hosszut irnom.. Bocs, eskuszom csak 2-3 mondatot akartam.

Woockie Elküldve: 2011-02-25 13:54 Társalgó

kempelen írta: Kérdezem én: Mondhatja Balogh Béla, amire fentebb Ilonka hivatkozott, hogy:
"sajnos nálam előfordul, ahogy a kollégáimnál, főnökeimnél is." Szerintem nem.

Ez elegge fekete-feher szemlelet. Balogh Bela lehet, hogy elkesett reggel, ezert 5 perccel kesobb indult a vonat. Marmint nem az altalad felvazolt szituacioban, hanem ugy altalaban. Ez is hibazas es a vilagon senki nem fog torodni vele. Ha teheti, igyekszik behozni a kesest (kijavitja az elirt e39-et), de az is lehet (vonatoknal amikor utoljara vonatozgattam, ez volt az altalanos), hogy szarik az egeszre. Az is lehet, h volt olyan palyaszakasz, ahol a megengedett 80 helyett 84-gyel ment. Amikor eszrevette, lassitott, aztan kesz.

kempelen írta: Ezt az utóbbit talán felejtsük is el. Béla kollega tisztességesen végzi a munkáját, hiszen ha egyszer is hibázott volna annak súlyos következményei lennének. Belátható, hogy vannak munkahelyek, ahol nem tolerálható a legkisebb hiba sem.

Belank sajnos szinte biztos, hogy hibazott mar munkaidoben, a hibak nem egyforma nagysaguak. Ha az ujsagiro veletlen egy 520d kep helyett az asszonnyal valo esti jatekanak videojat tette volna be, az mar jelentosen nagyobb hiba. Ha mindezt a fonok felesegevel, az meg nagyobb. Az altalad felhozott pelda szerintem irrelevans a "vita" tekinteteben. Azt elmondhatod, hogy Bela oriasi nagyot nem hibazott, azt semmikepp, hogy egyaltalan soha sem. A felhozott e39->e46 messze nem a nagyot es visszavonhatatlanul hibazott kategoria.

kempelen írta: A lényeg, hogy vajon ha Béla beáll a McDrive-ba és Ilonka szolgálja ki, de Ilonka elbassza a munkáját és bigmac helyett két sajtburgert tesz Bélának a zacskóba, majd ezt Béla észrevéve visszamegy a mekibe reklamálni, Ilonka kioktathatja Bélát a munkavégzésből adódó hibákkal kapcsolatban?

Ilonka (a cikk iroja) meg sem probalt kioktatni teged, aki latta a hibat, hanem fogta es belerakta a zacsiba a bigmacet (kicserelte a hibas e46 szovegeket e39-re).

kempelen írta: Szóval nem kötekedni szerettem volna, csak rávilágítani, hogy nem minden munkahelyen fogadható el a hiba. Persze ezért vannak a különböző ellenőrző és megelőző tevékenységek. De sajnos még akkor is becsúszhat valami. Nos velem eddig nem fordult elő ilyesmi.

Minden munkakorben elofordul hiba. Orvosnal es penztarosnal egyarant. Kisebb hibak toleralhatok, nagyobb hibak nem. Azt, hogy mi szamit kisebbnek, azt pedig a munkakor maga adja meg. Ha veled meg kisebb hiba sem fordult elo, ironia es szemelyeskedes nelkul komolyan irigyellek.
A cikk tekinteteben Gergovel kell egyetertenem, mint a hozzaszolasainkbol is latszik, hasonloan latjuk a cikk ertelmet.

Woockie Elküldve: 2011-02-24 17:01 Társalgó

kempelen írta: Azért ez így, ahogy elsőnek megjelent kora reggel elmegy egy valóvilágos blogban vagy az index velvet rovatában, de egy magát színvonalas autós újsgírónak mondott embertől nagyon gyenge...
Nem az autó védelmében, de ez nagyon gyenge volt tőle...

Az altalad kiemeltekkel szemben azt tartom kicsit kritikan alulinak a cikkben, h gyakorlatilag leszolja az elejen azokat, akik 520d-t vesznek, de a cikk tobbi reszevel nem latok bajt. Ennyi erovel ha nem lenne 20d, akkor a kovetkezo legkisebbet szolna le? Az auto vedelmere felesleges is lenne kelni, hisz eleg pozitiv a merlege a cikkben szerintem, masreszt aki 520d-t akar venni extrakkal 15 millaert, az pont lesz*rja, mit irnak rola a tc-n, vagy kapcsolodo blogban.
A elso megjelenest nem lattam, igy arrol nem tudok velemenyt mondani, csak a most fent levorol, az altalad irtakbol tudom azt is csak, h e46 volt e39 helyett. Ez meg mint irtam, ciki, de azert nem halalos bun. Vmint azt sem tudom, szinvonalasnak tartja-e magat az iro, az biztos, h az osszes tcs ujsagiro "megmondoember". Hogy valoban ezt gondoljak-e, vagy csak a tc image-ehez hozzatartozik, passz.

Woockie Elküldve: 2011-02-24 13:08 Társalgó

kempelen írta: http://totalcar.hu/tesztek/201..._legyfing/
"A defekttűrő gumik miatt ezek a mai BMW-k amúgy is jobban ráznak, mint például a kettővel korábbi, csodásan rugózó, E46-os előd, de a sportcsomag még a genetikailag meglevő finom diszkomfortot is tovább fokozza."

Az e39-e46 tevedestol eltekintve nincs igaza? A defektturo gumik tenyleg kevesbe csillapitanak, az M-es futomu tenyleg kemenyebb. Nem probaltam meg F10-et, igy azt nem tudom, hogy a "genetikailag meglevo finom diszkomfort" valoban megvan-e.

kempelen írta:
"Nyilván a nyakamba borítom BMW-s tömegek haragját, amikor azt mondom: a kilencvenes évek közepi E46 fantáziátlan, földhöz vágott gyurmaformája inkább riasztott, mint tetszett. "

Az e39 nekem sem tetszik. Es nem tudom megmondani, miert. Sokban hasonlit az e46-hoz kulsore, megis az utobbit az egyik legszebb BMWnek tartom, az elobbi pedig egyszeruen nem tetszik. Nyilvan nem fujjogva, anyazva zavarnam el, ha valaki adni akarna egyet, de akkorsem tetszik. Sot, az e36 sem es a mindenki altal dicsoitett e30 sem, valamint a sokak altal szidott e60 sem jon be. Hangsulyoznam, kulsosegekrol beszelek, nem technikailag ertettem. Az f10 viszont a hatso lampaitol eltekintve szerintem nagyon szepre sikerult. Izlesen vitatkozni marhasag.

kempelen írta: Ennyi eget rengető baromságot egy cikkben...és így keverni az E39-et az E46-tal....

Egyszer rosszul irta, attol kezdve legalabb kovetkezetesen rosszul irta. En sem ismerem az osszes BMW kodot, bar en nem is vagyok autos ujsagiro. Ezen kivul viszont nem ismerem az audi, suzuki, skoda, alfa romo, citroen stb. karosszeriakodjait sem, sot azt sem tudom, hogy betuvel vagy szammal jelolik stb. Persze ettol meg erosen ciki e46nak hivni az e39-et egy ujsagiro reszerol, de ezen kivul altalad egetrengeto baromsagnak nevezettet nem talaltam a cikkben.

troooger írta:
Nem szeretem az ilyen leszólós cikkeket! Életében nem lesz annyi pénze hogy megvegyen egyet magának, ezért inkább fikázza....:S Ezzel is önmagát minősítve.

Szerintem egyaltalan nem leszolos a cikk, ha vegigolvasod. Igazabol csak a sportcsomagot fikazta benne. Nem hiszem, h ettol a cikk leszolos lenne. Lehet, h tenyleg nincs ennyi penze -bar ketlem, hogy ne tudna megoldani-, de ahogy olvasgattam a tc-t, van par autoja mindegyiknek, amik regi sz*rok voltak es szazezreket, milliokat koltve rajuk szamukra jora megcsinaltak, igy nem hinnem, h penz miatt nem F10-es BMWvel jar barmelyik is.

Woockie Elküldve: 2011-01-29 22:51 Újítások

vsop14 írta:
Woockie írta: Akinek nem tunik fel, h a nev melyik keretben van.... Amit irtal meg, h 7-8 idezet is ottmarad neha... Hat igen, 2-3nal tobbet nem szokas normalis esetben otthagyni. A topposting ellen szol az is, h van, aki szepen a relevans reszt idezve, tobb reszre bontva valaszol, a felesleget pedig torli, azt toppostinggal meg sem lehet csinalni.


most ezt úgy mondod, mintha hülye lennék....

nem, pontosan tudom, h a nevek az idézettel egy keretben vannak, de sajnos vannak 7-8 idézetes hosszú hsz-ek ott pedig állandóan scrollozni kell sajnos föl-le hogy lásd, h kinek a hsz-ét is olvasod

Ehm, altalanossagban irtam, nem rolad. A 7-8 idezetes hozzaszolasra meg irtam, h 2-3nal tobbet normalis esetben nem erdemes hagyni, azt ugyan elfelejtettem hozzatenni, hogy azok ujjaira ra kene koppintani, akik megis ugy hagyjak.

Woockie Elküldve: 2011-01-29 18:12 Újítások

vsop14 írta: és igaz is, csak azt mondtam, h az a baj az egésszel, hogy ugye az idézetek lefelé jönnek most sorba a nevek pedig felfelé. remélem értitek mire gondolok

Akinek nem tunik fel, h a nev melyik keretben van.... Amit irtal meg, h 7-8 idezet is ottmarad neha... Hat igen, 2-3nal tobbet nem szokas normalis esetben otthagyni. A topposting ellen szol az is, h van, aki szepen a relevans reszt idezve, tobb reszre bontva valaszol, a felesleget pedig torli, azt toppostinggal meg sem lehet csinalni.

Woockie Elküldve: 2011-01-29 13:39 Újítások

YELLOW írta: most akkor mi a jó? vannak akik rendszeresen fentre írnak, mégis csak engem szóltak meg. akkor is azt gondoltam, hogy csak direkt vérszívás, éppen abba lehetett belekötni.


Jol irod most, no para.

A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing in e-mail?

Woockie Elküldve: 2011-01-28 23:42 Extra gyors találkozó!

SoundkeY írta: Vasarnáp délelött megyünk korizni ha rendesen befagy....( Siófok vagy Agárd )ha vki úgy gondolja.....

Ha Agard, csorogj ram, szivesen koriznek egyet en is.

Woockie Elküldve: 2011-01-26 19:43 hogyan......

Kedves hil!
hil írta:
1. Hogyan kell feltölteni az ablakmosó tartályt?

Nem kell feltolteni. Egyszeruen nem kell osszekoszolni az ablakot!
Idézet:
2.Milyen módon tudom levenni az autómról a kereket és hol találom az elakadás jelző háromszöget?

Az elakadasjelzo haromszog az autodban van. Ha megtalaltad, ezzel mar le tudod venni a kereket, ha nagyon ugyes vagy. Ha meg mocskosul ugyes vagy, akkor mindezt menet kozben is meg tudod tenni!
Komolyabbra forditva: felhigult. nagyon. izlesek es pofonok, szerintem ez nem jo. persze valahol az egy ilyen oldal celja, hogy minel tobb latogato/felhasznalo legyen. en a csaladiasabbat jobban szerettem. mar ezert nem is nagyon olvasok itt, csak nagyneha, amikor nagyon unatkozom.

Woockie Elküldve: 2011-01-12 01:30 Vicces :)

bmw320d4 írta:
si3rrabravo írta:
damn it, u are right... my bad

Ніколи не розум...

Ilyen ciril betu nincs.