lalada fórum hozzászólásai

lalada Elküldve: 2012-04-21 17:26 Üzemanyag fogyasztás

csatlakozom!
b_imi írta:
gampetibor írta:
Végre valaki aki be meri vallani az autója normális fogyasztását! A többi meg nem nekünk hazudik hanem magának, csak tudnám miért!?


Én nem emlékszem, hogy az eltelt 4 év alatt egyszer is ott álltál volna mellettem, amikor tankoltam.
Elég gáz hazugnak nevezni valakit úgy, hogy nem ismered a tényeket.


lalada Elküldve: 2012-04-15 10:53 Tud valaki egy jó BMW szerelõt?

rhantos (itt is fent van a nick) Budafokon szerintem nagyon jó, nekem bevált legalábbis!

Torrente0205 írta: Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Tudna valaki ajánlani BMW hez értő szerelőt Vác és környékén, esetleg Budapesten. Előrre is köszönöm.


lalada Elküldve: 2012-04-11 20:35 Üzemanyag fogyasztás


az én autóm vegyes fogyija az elmúlt 64000 közös km alapján:6,6 liter. BC szerint 5,5 lenne
BMW_0902 írta:
gampetibor írta:
BMW_0902 írta:
Coyote írta:
BMW_0902 írta: a biztosítás megkötésekor jött a meglepi, meg hogy a típusjelzésem nem is 318i, hanem 346L...

Amúgy @b_imi: Nektek nagy mázlitok van a diesellel. Dupla annyit mentek el mint mi egy tankkal... (Persze nem váltanék dieselre, de ami tény az tény. Majd a következő BMW-m az lesz... )


Nekem is 346L van a forgalmiban. Egyébként informatívabb is a 346L, mint a 320D vagy 318i, hiszen a motor adatai külön is nyilván vannak tartva.

A dízellel meg nem mázlink van, hanem tudatosan ezt választottuk, pont ezért A traktorhang meg a turbópara bőven kifizetődik, arról nem is beszélve, hogy gázolajat kapsz "okosban" is




A 346L akkor nem csak nekem van benne, hanem a face utáni 46-osokban mind...

Ami a dieselt illeti: Utólag már én is meggondolnám, hogy nem kellett volna-e dezsőt venni. Mert én vagyok 200Nm, Ti meg rosszabb esetben 260-280 vagy 330, a legjobb esetben 390Nm is. És volt szerencsém látni és tapasztalni is diesel BMW-t. Megy az is mint a veszedelem. A hang is még csak hagyján, de ami visszariasztott, az az hogy autószerelők (akik szerelnek BMW-t is ) javasolták: kezdésnek fussunk neki egy benzinesnek, és ha lehet sorhatnak! Azok alapesetben az idiotensicher példányok. Így tettem én is amikor vettem egy benzinest.
Utólag sem bánom, hogy benzines lettem (egy kezdőnek ez való), de azért néha jól jönne, ha 5,4-es fogyim lehetne városban! (Ismerős 320d-s kolléga adata. Először azt hittem, hogy kamu, de csak nem járt tankolni, menni meg ment rendesen vele...)

Az "okos" gázolaj pedig csak egy újabb adalék.


5,4 városban vagy még jobb lenne ha estére lavort kéne alátenni a túlcsorduló üzemanyagnak



Láttam a BC-jén kiírva az 5,4-et! Másodszor is 5,... volt. Vagy a BC csal ekkorát, vagy tényleg elmegy a dezső ennyivel is. Amúgy én sem akartam elhinni.



lalada Elküldve: 2012-04-08 20:20 Üzemanyag fogyasztás

ezzel kapcsolatban én egyszer leírtam a véleményemet, meg tudod nézni az autóvásárlás topicban. a lényeg röviden: 5-ös váltó városban nem egy kellemes élmény, főleg ha a kuplungban több mint 200e van. ha ragaszkodsz a manuálishoz, akkor mindenképp 2003/04 utánit javasolnék. a magam részéről a manuál híve vagyok (élmény, szervizktg, kisebb rizikó) , annak ellenére,hogy anno anyagi megfontolásból 5-ös váltósat választottam..(akkor még nem tudtam, hogy ennek inkább pályás az áttétele.) a 6-os váltóssal jobban jársz, fogyasztásban, komfortban, meg egyébként is.. ma már csak 6-ost vennék, e46-ban, e90-ben, e60-ban is..
csbalu írta: Kedves fórumozók!

Épp autóvásárlás elött állok. 2 kiszemelt példány van. 2002-es 320 touring mind a kettő azzal a különbséggel, hogy az 1ik automata a másik pedig manuális. Autópályán használnám az autót napi ingázásra 80km (90%pálya 10% város). Nagyon félek hogy az autómata többet fogyasztana. Kb 110-120-as tempóval szeretnék közlekedni tempomattal. Mivel havi 2-3000km-ről van szó így már 1 literes fogyasztáskülönbség is éves szinten egy welnesshétvége árába kerülne. Alapvetően manuális váltó beállítottságú vagyok de a kiszemelt automata egy gyönyörű fekete példány ami nagyon megdobogtatta a szívem és ezért vacillálok most.

Amit eddig tudok:
Manuális: a tulaj kb 5-10 km-ekre használja napi szinten városban BC 30km/h áltagsebességet mutatat és 5.7L-t.
Automata: 7.5L-t mutat napi szinten 3-4 km-t mennek vele 5 lámpa van az útvonalban. BC átlagsebességet nem láttam.
Véleményem szerint mind a 2 autó kb ugyan olyan körülmények között van használva, annyi a különbség hogy az automata garázsban áll a manuális pedig szabad ég alatt.

Előre is köszönöm a segítséget!!

Üdv.: Egy leendő BMW tulajdonos!






lalada Elküldve: 2012-04-04 20:31 Autóvásárlás

én is filóztam rajta, legalábbis a bele jól mutatna az én kékemben is
jó régóta hirdetik annyi szent, már tavaly óta figyelem..

zoliika írta: Ez nagyon szép e-46-ban is ritka ez a összeállítás


lalada Elküldve: 2012-03-27 20:18 Heeelp...!

VIN kód alapján gk azonosítás
ezt nézd meg

Szabi46 írta: VIN kód alapján(vagy bármi más módon) le lehet kérni a gépjármű gyári felszereltségi listáját? Mert nekem nincs olyan listám sehol, bár nem sokat jelent de kíváncsi lennék rá, és szinte mindenkinek van a kocsihoz ilyen lista matricába a könyvön, vagy kinyomtatva A4-re


lalada Elküldve: 2012-03-25 19:43 Bõrülések felújítása

nagyon tutkó, érdekelne engem is ki csinálta.

Gsx-rr írta:
Az enyém most lett kész ,szerintem nagyon szép!!


lalada Elküldve: 2012-03-18 12:09 Szélvédõ

sajnos csak a csere segít nekem volt polírozva minden, és még rosszabb lett..

EstokSzabi írta: Tisztelt Urak!

Szanaszéjjel karístolta valami a szélvédőmet és erős fényben az összes karc látszódik, ha ráfókuszálok a szememmel és nem az utat figyelem.

Javítható ez a szélvédőn? Tudtok ajánla valakit aki igényesen dolgozik, BMW-hez méltóan?

Előre is köszönöm!


lalada Elküldve: 2012-03-16 16:11 Autóvásárlás

nagydumás csávó lehet.. de ettől nem kell megijedni. el kell menni, ki kell kérdezni, ha vmiért mégsem megy el a gép. adja még olcsóbban is abban biztos vagyok.
nekem személy szerint tetszik a kocsi, csak hát sok az ellentmondása..

Szabi46 írta: 325ci 2003 M
Manuális-OK
coupe-OK
325-OK
SZÜRKE-na jó...(fekete jobb)
M PACKET-?!Eleleje,hátulja,küszöb OK, de miért krómos az ablakkeret
xenon-OK de nincs lámpamosó
multikormány+ülésfűtés-OK
Faberakás-hát.... Mpack???
Index hatul narancs elől fehér...




lalada Elküldve: 2012-03-11 18:50 manuális váltó

ennél már csak a szörnyűbb ha szar kopott kuplunggal éled meg ugyanezt

Coyote írta: Tegnapi egész napos Budapest-túra közepén már azt mondtam, hogy a legközelebbi BMW-m automata lesz... A bal bokám már begörcsölt a kuplungolástól. Vidéki gyerek vagyok, nem vagyok hozzászokva


lalada Elküldve: 2012-03-04 21:59 E46 futómű állítás

ez a Sportliche Fahrwerksabstimmung.
15 mm az eltérés az alap gyári kasztnihoz nézve, erősített stabilizátorok E-H, stb.. innen

Coyote írta: Valaki meg tudja mondani, hogy miben különbözik az SA226 felfüggesztés csomag az alap csomagtól, illetve az M csomagtól?
Gondolom valahol a kettő között van, tény, hogy az enyém alacsonyabb az alap verziónál. De mit jelent ez számomra? Hány mm az eltérés?





lalada Elküldve: 2012-03-04 18:43 Féktárcsa és fékbetét

nálam 206e, és minden jel szerint az első szett van benne hátul.

bbubbuka írta: Gyári hátsó tárcsák hány e. km bírnak?
Mert nálam elvileg, 170e bírtak.. csak kíváncsi lennék, hogy van e olyan akinél mondjuk 250e, mert akkor még nem lehetek 100%-ig biztos abban , hogy ennyi is van valójában az autómba


lalada Elküldve: 2012-02-25 10:28 Turbo

jaja nekem is ilyen sipolós meg hallottam többeknek, nekem a régi is meg az új is ilyen hidegen.


nolan74 írta:
szeda írta:
nolan74 írta: Üdv mindenkinek.
Egy kis problémával fordulnék hozzátok hátha tud valaki valami okosat vagy találkozott már ilyennel.
Az lenne a gondom hogy vagy 1 hónapja megnőtt a fogyasztásom kb 1,5-2 l-rel. Ennek utánna jártam és porlasztó csúcs csere lett a vége, így a fogyasztásom is helyreállt.
A legnagyobb gondom most már az hogy ha bemelegszik az autó néha elkezd kéken füstölni de csak egy pillanatra és abbamarad. Ha alapjáraton járatom és hirtelen rátaposok a gázra akkor 1500-2000 fordulat között tartom, akkor érzek egy kis rántást és ekkor jön a kék füst.Menet közbe csak nagyon néha egy kevés látszik ,ezt is onnan tudom mert az ismerősömmel elkocsikáztunk egymás után 10km, és az elmondása alapján semmi vészes nem látszott.
Ilyen gondal küzdök 1 hónapja és azért írtam hogy hátha tudnátok valami okos dolgot mondani vagy netalán nem-e találkoztatok ilyen jelenséggel és hogy mi volt rá a megoldás


Hát a turbó 1500 alatt picivel pörög fel.Én ott kezdenék keresgélni



Az lenne még a kérdésem hogy hidegen van egy kis sípoló hangja és hogy ez természetes vagy ennek nem kell így lenni.




lalada Elküldve: 2012-02-22 11:29 Autóvásárlás

nem könnyű a vásárlás mert az igazán jól szervizelt, megkímélt, becsületben tartott darabok nem a hahu/mobile lista elején vannak esetleg ezek közül olyan lehet neked jó akinek vmiért nagyon sürgős lett az eladás. szervizszámlák, papírok, bármi ami alapján nyomon követhető a kocsi előélete, az már jó. az ha vki pár hónapja vette, az nem..a beszélgetés során úgyis kiderül ha kamuzik az illető. menj el, nézd meg próbáld ki. nem kizárt hogy találsz itthon is jót,jó árban, vannak ám gondos tulajok, lsd ezt a fórumot

Stukker1987 írta: Üdv Srácok!

Kérdésem végtelenül egyszerű lesz olyan tapasztalt embereknek mint ti

3,3millió körül szeretnék 320d vagy 318d-t(2006 környéke),mivel régi álmom egy ilyen autó.(nagyon jó lenne GPS-es)

Arra irányulna a kérdés,hogy a fenti feltételekkel lehet-e olyan autót találni kis hazánkban,ami valószínűleg nem fog cserbenhagyni az úton??
Tudom,hogy a keret szűkös a feltétel pedig használtautó esetében elég merész,de jó lenne egy ilyet kifogni.

A történetemhez hozzátartozik,hogy kb fél éve vásároltam autót ugyanebben az árkategóriában,de a szűkös kínálat miatt(pontosabban egyik sem volt teljesen megbízható forrásból) végülis nem a BMW mellett döntöttem.




lalada Elküldve: 2012-02-15 10:04 Egyenetlen alapjárat

szuper ment köszi, nekem az elektromos van!

Tano írta:
lalada írta: sziasztok! sztem nekem is uez a problémám, megírná vki hogy ETK-ban hol találni meg ezt az alkatrészt (kieg fűtés) és mi a cikkszáma?
köszi!


Ezen az oldalon az Auxilary Heating pont alatt találod meg. Kétféle van. A gázolajos Webasto, ami a szélvédő előtti rekeszben található az anyós ülés előtti részen. Ez van az első képen.
A másik fajta az elektromos, ez pedig a jobb oldalon a kerékdob előtti részen található. Nézd meg neked melyik fajta van.