lalada fórum hozzászólásai

lalada Elküldve: 2012-01-03 13:16 Autóvásárlás

kikerestem : ilyeneket olvass!
sok sikert.


Olivier1982 írta:
JANI77 írta: "kedves oliver"!nagyon sokan az utolsó forintjukat erőn felül is belerakják az autójukba/nohh ez a "rongyrázás" ahogy vmelyik kolléga állította joggal/ és nem marad "háttér" a szervízelésre..."addig nyújtószkodj ,amíg a takaród ér!!"" ez csak egy vélemény.....


"Kedves JANI77"
Koszonom, hogy figyelsz erre, de mar emlitettem is, nem a szervizkoltseggel van gond, hogy esetleg nem tudnam kifizetni, hanem ha megnezzuk 98-tol gyartottak, az mar 14 eves modell!!!! Jo nyilvan nem 98-asat veszek en sem, de akkor sem fiatal modell, es csak arra voltam kivancsi nagyatlagban mennyire szervizigenyes ez a tipus, mivel laikus vagyok a temaban! De mar paran PM-ben is valaszoltak, es felvilagositottak! Tehat a lenyeg, nem azzal van gond, hogy esetleg nem tudnam szervizet fedezni, hanem azzal, hogy nekem elsosorban megbizhato auto kell, foleg ha ingazom UK-es Mo. kozott! Es nem szeretnem minden negyobb tura utan szervizbe hordani, mert megteheti az ember, de az mar szamomra teljesen logikatlan dolog, foleg igy hogy lassan a csaladalapitas is befigyel. De meggyoztek, hogy nem kell aggodnom, bar mas forumon volt olyan is, aki azt irta ne vegyek "tizeneves szart,akarmilyen modell is"! De a lenyeg, mivel, imadom, tetszik, megveszem, es ha nem lesz az amit en vartam tole, akkor max csere, es mindenki happy, legalabbis en! En aminek orultem volna, egy kisebb osszefoglalo, amik esetleg a fobb tipushibai, amik surubben elojohetnek, amikre esetleg figyeljek.

Udv


lalada Elküldve: 2011-12-29 14:03 DSC

köszi srácok ment a +!

jencispy írta:
YELLOW írta:
lalada írta: sziasztok! gyors kérdés: a DSC csak akkor működik ha a műszerfalon villog középen a sárga visszajelző? egyáltalán honnan tudom hogy működik?
mert tegnap egy csúszos felületen haladtam, elindult a hátulja, aztán egyszercsak úgy éreztem valami "külső erő" korrigálta volna az autó mozgását egycsapásra, de nem villogott a srága visszajelző. kb 2 mp alatt játszódott le az egész..
köszi a felhomályosítást.


a DSC alapból aktív. ezt nem jelzi semmi. ha középen villog, akkor működik, azaz akkor avatkozik be. ez a jelzés sokszor késve érkezik. a külső erő lehetett aszfalt is, monduk meg volt olvadva rajta a cucc és hírtelen lett tapadás. mert azért a DSC is enged némi csúszást.
a DSC elég összetett dolog, nem csak akkor jelezhet, ha épp csúszik a kerék, hanem amikor valamiért sok a motorerő és visszavesz. az autó még nem csúszik, de tudja, ha tovább megy így, akkor csúszni fog és előre akadályoz. igazából pontos leírást a mérnökök tudnának adni.


Ez a videó egész jól elmondja hogyan is működik:
BMW Dynamic Stability Control Overview




lalada Elküldve: 2011-12-29 10:04 DSC

sziasztok! gyors kérdés: a DSC csak akkor működik ha a műszerfalon villog középen a sárga visszajelző? egyáltalán honnan tudom hogy működik?
mert tegnap egy csúszos felületen haladtam, elindult a hátulja, aztán egyszercsak úgy éreztem valami "külső erő" korrigálta volna az autó mozgását egycsapásra, de nem villogott a srága visszajelző. kb 2 mp alatt játszódott le az egész..
köszi a felhomályosítást.

lalada Elküldve: 2011-12-21 14:16 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden


sziasztok! ha vki tudna segítsen,MK3 olvasóba kéne nekem 2009Q2-nél újabb CD lemez. köszi

Idézet:
Dl lemezt nem olvas, ha már kicsit is rosszabb a fej.
Az is lehet, hogy rossz navi verziót írsz ki.
A prof navis 3 sima dvdből áll, és az utolsón van Magyarország.
Nálam elérhető az összes navis BMW-hez (mk4től) a 2012 es verzió.
Ha kell, kevés pénzért tudok küldeni
tibay@freemail.hu



lalada Elküldve: 2011-12-19 09:48 Valaki segítsen

nah nekem ugyenez volt ma reggel -0,5 fokban. Leállítottam és újraindítottam, azóta nincs.
De hogy miért? nemtom.

szeda írta: Sziasztok,

Ma reggel indításnál égve maradt a kipörgésgátló és a sárga felkiáltójel.Kikapcsolni nem tudtam.Tegnap este teljesen normálisan értem haza, semmi baja nem volt.
Mi a f... van már megint ezzel a szarral? Lassan kezd 1980-as keleti autó feeling-em lenni.


lalada Elküldve: 2011-12-18 10:09 Ékszíj tárcsa

Jelentem az ékszíjtárcsám megfeküdt, 202.500 km-t bírt ki.
Csere: 80 rongy gyári BMW (Made in Germany), utángyártott nem ajánlott..van akinek 3 hetet bírt.
Szét volt repedezve, előzménye: hangos lett a gép, kattogott,plusz rángatózott 2-ben 2000-3000 fordulat közt.

Idézet:
Szia
Szia! Köszönöm de tegnap sikerült megoldanom.Sürgös volt mivel ott allt az emelön. de köszi
46.000,- ft Corteco (bmw gyári beszállító)




lalada Elküldve: 2011-12-11 15:01 Üzemanyag fogyasztás

bocs.. Leont akartam..bezavart az Ibizás story.. Csak azért írtam mert az hogy harmatos lenne a 20d az minden, csak nem igaz. Még ha összehasonlítod vmi mással,akkor se állja meg a helyét..én meg mentem 30d-vel nekem meg az nem volt olyan átütő, mint vártam volna, de ettől még nem harmatos,sőt. Meg azért te se írtad előtte hogy szalon kocsit próbáltál..Azt viszont mindannyian jól tudjuk, ha egy típust nézünk,hogy a beállítás, állapot, futásteljesítmény nagyon- nagyon sokat számít. Nem mindegy hogy a tesztelt kocsiban 50e km, 200e vagy 400e km van..nem beszélve a vezetőről ,vezetési tudásról.. stb.. szóval millió apróság. no offense.



Idézet:


Milyen Ibizám???!!!
A 2d amit meg próbáltam, szalon bemutató autó volt, palifogó na. A 2d lehet, hogy önmagában jól megy, meg összehasonlítva a 100-130 lovas mezőnnyel akár nagyon jól is mehet, de a 150 lovas tdi-khez képest gyenge. Lehet, hogy ennek az oka a súlyban keresendő, de még az is lehet, hogy mondjuk 150km/óra felett már a bmw a jobb, mert más a motor hangolása, dehát én városban csaptam néhány kört próbaképp, az nem volt túl meggyőző.

Köszönöm Alesi, Te is tapasztalatokból beszélsz, nem feltételezésekből.




lalada Elküldve: 2011-12-10 23:25 Üzemanyag fogyasztás

a válasz egyszerű: gyenge, átlag alatt szervizelt 20d-ket, vagy ahogy te írod 2d-ket próbáltál.. volt/van egy jó pár ilyen hulladék.. a te Ibizád meg az átlagnál jobb állapotú így erősebb lehetett. (feltételezem)

BarG írta:
szeda írta:
pinter001 írta: Udv mindenkinek! Jelenleg van egy 98-as seat ibizam, chippel gt1749 turboval atlag 5-5.5 literes fogyasztassal. De a kozeljovoben tervezem egy e91 touring vasarlasat. Kizarolag DIESEL motorral! De erosen vacilalok a 20d es a 30d kozott. Felek hogy a 20d-ben csalodnek es nem menne ugy mint az ibizam (kb, 150le es 330NM).
Olvasgattam itt a fogyasztas adatokat es letezik az hogy a 30d ugyan annyit egyen mint a 20d, egyforma stilusu vezetes melett???
(elnezest az ekezetek hianya miatt, de angliabol irok)


Hát nekem 320D-m van 150 lovas.Azt ugyan nem tudom hogy egy 150 lovas ibiza hogy megy de a 130 lovas TDI meg PDTDi autók még az automata 20D-nek sem versenytársa.Hát kézi váltóval meg gondolom még annyira sem.Simán nyomom le őket



Nekem volt 150 lovas Leon 1,9pdtdi sport, gyári kivitelben, 2 évig, újonnan vettem. Amikor sor került a cserére, megnéztem a 2d-ket, de nagyon harmatosak voltak a Leonhoz képest. Ugyanúgy 150 lovas volt mindkettő, de a leon vagy 200 kilóval volt könnyebb és a pd motor lórúgásszerű gyorsulásra volt hangolva, csip nélkül is. Meg is lepődtem, hogy a bmw mennyire nem megy, ezért aztán 3d-t kellett vennem, mert ott már van egy kis erő is.







lalada Elküldve: 2011-12-08 08:29 Autóvásárlás

sajnos nem ismerem de képeken látottak alapján lehet szorozni a km-t min. 2-vel. (szerintem!)mondjuk olcsóbb is mint az átlag..

KirkHammett írta: Sziasztok!

Ismeri valaki az autót?
320ci

Szívesen fogadom az észrevételeket.


lalada Elküldve: 2011-12-01 14:34 Radio navi csereje nagy kepernyösre

szia, rádiómodul is kell hozzá mert az csak egy kijelző sajna..

ubisoft írta: Sziasztok, némi kis segítségre lenne szükségem, aki jártas lenne a témában, jó lenne ha útbaigazítana! Arról lenne szó, hogy az autómban kisnavi van (narancs kijelzős), és lenne egy 4:3-as (színes) kisnavi eladó, de merem megvenni, mert gőzöm nincs, működni fog e a technika! Jó hozzá az én kábelkötegem? Az MK 4-es DVD-m? 6 lemezes CD táram? GPS antennám? : : TV modul tudom kellene, de TV-t nem akarok nézni, szóval röviden kell e valami, vagy csak bedugom és müxik?? Aki vágja ezt a témát írjon már! Előre is köszi!


lalada Elküldve: 2011-11-30 12:40 Autóvásárlás


én is a 30d-t venném de azt csak automatával!
max 0,5-1 literrel eszik többet, szvsz!

pinter001 írta:
adee9 írta:
anubisz írta:
pinter001 írta: Melyik a jobb vetel e91 touring 20d vagy 30d? Fogyasztasban mennyi a kulonbseg szerintetek???


Mindenképpen a 3 ezres motort vedd, a különbség ( fogyasztás )oly kevés,a nyomatékhoz képest. Csak is azt. Persze ez csak az én véleményem. Ha dízelt vennék, mindenképpen a nagyobbat.


Nekem e46 30d-m van, úgy hogy én 20d-t akartam aztán megtaláltam ezt és úgy voltam vele, hogy egye fene, remélem nem bánom meg... és hát nagyon nem bántam meg )


mennyit fogyaszt a 30d atlagban?


lalada Elküldve: 2011-11-14 10:09 Turbo

be lehet méretni, de persze ahhoz is le kell szedni a helyéről, ajánlom a dtk turbót . nekem ők csinálták egy hívást megér.

Coyote írta: A hirtelen megerősödő, meleg motornál sem halkuló sípolás alapján várható, hogy megadja magát a turbóm.

Mit javasoltok, mivel tudom minimalizálni a károsodást, ha elszarja magát? Létezik turbo-diag?
Nem szeretném tönkremenetel előtt felújíttatni, hiszen lehet, hogy még van benne 30.000 km... Ezt ki lehet deríteni valahogyan? Sípoláson kívül semmi baja.


lalada Elküldve: 2011-11-07 21:18 Társalgó

köszi srácok mindenkinek a jókívánságokat!
egycsapásra "meghétszereződtem" itt nektek köszönhetem!

lalada Elküldve: 2011-11-07 15:41 Társalgó


akko' már nyomjatok lszi nekem is, most született meg a lányom, Laura!

Idézet:

Mindenki legyen szíves legalább egy hozzászólásánál köszönömöt nyomni Yellow-nak, mert álmatlanul forgolódik az alacsony elismertségi rátája miatt, és nem szeretném, ha ezen problémázna megint itt a fórumon.

Köszönet minden résztvevőnek!





lalada Elküldve: 2011-11-06 16:30 Üzemanyag fogyasztás

ha a régi dízel BMW-k (értsd 9+ éves) BC-je nem lenne ilyen pontatlan kamus sz_r, akkor fele ennyi kamu adattal lenne tele a net...szóval nem csak a userek a lúzerek, ne felejtsétek. az sem véletlen, hogy mindig a dízelesek 'verik a nyálukat', benzinesnél még nem hallottam-olvastam ennyi mérési pontatlanságról. ( a saját tapasztalatomból indulok ki)