csbalu fórum hozzászólásai

csbalu Elküldve: 2015-08-03 12:45 Business rádió kérdés

takand09 írta: Sziasztok!

Nemrég vettem egy 2007-es 320D-t ami Business navival szerelt. Akkor még nem figyeltem hogy milyen hifi van az autóban mert nem az számított. Most viszont észre vettem, hogy a legalapabb hifi van benne név szerint:
BASE Stereo


Ennek a minősége valami hihetetlen szar. A régi Passatomban jobban szólt minden. Itt nem tudom összehangolni úgy a rendszert, hogy tetszen..
A kérdésem hogy meg lehet e oldani hogy Logic 7-re upgradeljek?
Erre:


A kérdésem az, hogy mekkora meló ez? Sejtésem van, hogy nem kicsi. Kb mennyibe kerülhet? Hol tudnék ezekhez a cuccokhoz hozzájutni? Magyaroszágon ki az aki szerel ilyet és megbízható?

Előre is köszönöm.


Szia!

Mi szoktunk ilyen hifiket szerelni. A Logic7-es hifi az már DSP-s. Eléggé jól is szól, de "drága" Csak egyben szabad venni komplett szettet, darabokban összevadászni mindent nagyon nagy szívás(és többre is jön ki).
Ha tudok segíteni, keress meg nyugodtan Bp a 15. kerületben van a műhelyünk.
06702421291

Üdv
Balu

csbalu Elküldve: 2015-07-23 16:10 Radio navi csereje nagy kepernyösre

Turbo73 írta:
lantika írta:
Turbo73 írta:
lantika írta:
A mikrofon kicsit messze van de keresem a megoldást. Kaptam is hozzá egy vezetékes mikrofont,de még nem találtam ki hol legyen.


Én elvezettem a kesztyűtartó alatt, majd fel az A oszlopon, majd a tető és a szélvédő közti vájatban egészen a bal oldali napellenzőig. Ott jön ki a napellenző jobb zsanérjánál kb. 1 cm-re. Így vezetés közben normál hangerőn tudok csevegni. Mindig kérdeztem akivel beszéltem, hogy mennyire érthető, azt mondták, hogy van egy kis alapzaj, de teljesen jól érthető a beszéd.


Ötletnek nem rossz. Ugy szeretnem megoldani,hogy ne legyen nagyon läthato.


Csak a mikrofon vége látszik ki. Ha ennél messzebb teszed, nem sokat ér.



HA rhantos-t nem éred el én is vállalok ilyen jellegű munkákat BP-en.

csbalu Elküldve: 2015-07-23 11:57 BMW navi

lantika írta:
Bitu79 írta:
jamborj írta:
Bitu79 írta:
jamborj írta: Sziasztok!
Vettem egy E46-ot 4:3 színes kijelzős fejegység van benne...érdemes e a 16:9 re kicserélni ha kb 20000 kellene ráfizetnem?
Csak a kijelző mérete a különbség a kettő között?
Köszi


A kijelzőnél sztem csak a képarány más,ez gondolom plug and play.Csak be kell dugni a széleset,és megy.De a szoftver más sztem.




Érdemes váltani a 16:9 re? Nyújt valamivel többet mint a 4:3? Ha csak a méret a különbség, akkor lehet hagyom benne ezt a 4:3-ast


Én nem költeném el azt a 20 000 forintot erre.Maradna a 4:3

Csak a méret a különbség,és a szoftverjük.
Egyik MKIII,másik MKIV -es.De ha nem így van,majd kijavítanak a többiek.





Az,hogy MK3 vagy MK4 nem a Bordmonitortol függ,hanem a naviolvasotol ami a csomiban van. En simän kicserelnem,es ha mär csereled akkor probälj CD-st keresni. Egyebkent nekem is 16:9 van benne,a 4:3 az eleg gagyinak nez ki.


a cd-sre inkább 50-et kell majd ráfizetni Új gombok kb 3500-4000Ft a monitorra azzal ne foglalkozz ha kopott.

csbalu Elküldve: 2015-07-23 09:35 BMW navi

Bitu79 írta:
jamborj írta:
Bitu79 írta:
jamborj írta: Sziasztok!
Vettem egy E46-ot 4:3 színes kijelzős fejegység van benne...érdemes e a 16:9 re kicserélni ha kb 20000 kellene ráfizetnem?
Csak a kijelző mérete a különbség a kettő között?
Köszi


A kijelzőnél sztem csak a képarány más,ez gondolom plug and play.Csak be kell dugni a széleset,és megy.De a szoftver más sztem.




Érdemes váltani a 16:9 re? Nyújt valamivel többet mint a 4:3? Ha csak a méret a különbség, akkor lehet hagyom benne ezt a 4:3-ast


Én nem költeném el azt a 20 000 forintot erre.Maradna a 4:3

Csak a méret a különbség,és a szoftverjük.
Egyik MKIII,másik MKIV -es.De ha nem így van,majd kijavítanak a többiek.





20e Ft-ot??? Persze hogy megér! Sokkal jobban látható a térkép, jobban olvashatóak az utcanevek, nem beszélve arról hogy sokkal sokkal modernebben néz ki!

csbalu Elküldve: 2015-07-20 09:45 Turbo

solyom76 írta: Sziasztok. Turbo csere után 1500-1700 fordulat helyett 2300 körül kezd ugy menni mint előtte.A geometria beállitás lehet a probléma?


Javaslom keress valakit a környékeden aki meg tudja "mozgattatni" a geometriát diaggal. Lehet, hogy csak simán vákuum problémád van az elöregedett csövek miatt. (én laikus vagyok, nem szerelő)

csbalu Elküldve: 2015-07-20 09:43 kormánymû

Nekem néha megragad egy picit végállásban a kormánymű ha koppra kitekerem... 18-as kerékkel súlyosabb volt a problem 16"-al meg alig jelentkezett. Ez a mi a fenétől lehet?

csbalu Elküldve: 2015-07-20 09:41 Hifi beszerelése e46-ba

lantika írta:
siposattila írta: sziasztok.olyat szeretnék kérdezni hogy busines kazettás magnót ki-e lehet cserélni normál cd-s lejátszóra ugy hogy a multikormány müködjön?ha igen hogyan?


Inkäbb vegyel bele gyäri CD lejätszot,mert a nem gyäri rädioval valoszinüleg iszonyatosan rossz lesz a rädioveteled.
Ha megis egy sima CD lejätszo mellett döntesz akkor a multikormäny vezerleshez a rädiohoz valo can-bus decoder kell. Nem biztos,hogy mindegyikhez van ilyen.


Az antenna kapcsoló szálra a gyári kötegben rá kell kötni a gyújtás 12V-ot és akkor szépen bekapcsolja az erősítőt is. Ezt meg tudod oldani elvileg az ISO átalakítón is ha olyat veszel amiben benne van az "antenna kapcsoló" vezeték.

csbalu Elküldve: 2015-07-20 09:38 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

solyom76 írta:
lantika írta:
solyom76 írta:
lantika írta:
solyom76 írta:
lantika írta:
solyom76 írta: Sziaszok. Ha valaki tudsegitsen. Adott egy 2004 es e65 730d.van bengps,vettem bele 2015 os high 2dvds lemezt, beleteszem elkezd inicializálni... Azt utána meg kiírja bogy nincs benne lemez.a gps kuka vagy rossz a lemez?


Lehet,hogy MK3 navi van benne?


Passz fingom nincs milyen.. Hogyan tudnám ezt kideritteni?


Ha az elölapon van DVD felirat akkor MK4,ha nincs akkor MK3. Csak abba jo a DVD aminek az elejen ott a felirat.


Igen írja hovy dvd.. Akkor mi lehet a bibi?


Nem tudom,hogy lenyeges e,de van High,meg professional vältozat. Regebbi dvd-vel müködött? Lehet az is,hogy DL-es az uj lemez es a szoftver nem lett frissitve.


Régivel ment.


Valszeg már gyenge a fej, vagy nem jó a DVD. Ilyenkor "egyrétegűsített" DVD-t szoktam használni. Ha vissza olvasol megtalálod

csbalu Elküldve: 2015-07-13 15:33 Autóvásárlás

Magnus írta: Sziasztok. Kisebb kitero utan egy regi almomat keszulok megvalositani, a telen venni fogok egy 2008 koruli E9X( X lehetoleg 2 ) 335i-t . Csak Msport lehet, ez a gyengem, ez van ( ezen kivul a vasarlas napjan rendelem bele a JB4 vezerlot ) mar sok kulfoldi forumot vegigolvastam a temaban, de magyar oldalt nem nagyon talaltam ami ezzel foglalkozik.
Ha van esetleg valakinek tapasztalata, tanacsa, otlete, barmi ami erdekes lehet, szivesen meghallgatnam , beszelnek rola. Peldaul nem nagyon tudom eldobteni, hogy mit szeretnek, automatat vagy manualt. Az elozo BMW m egy 330ci volt GM 5 gangos valtoval, nem tudom mennyivel jobb az ujabb 6 os, de az E46 valtojaval nem voltam maradektalanul elegedett. JB4 rol is jo lenne olvasni szemelyes tapasztalatokat, vajon birja az automata is?

Koszonom az esetleges valaszokat

Szep napot


Itt?? max arról, hogy ki hozott már ki belőle 6 litert 100-on (youtube videóban)

csbalu Elküldve: 2015-07-06 09:48 Multikormány beszerelése utólag...

lantika írta:
andree írta:
Bero írta:
Fort írta:
lantika írta:
Fort írta: Üdv!

E39 multikormány jó lehet az E46-ba?
Egy ilyen egyszerű fajtára szeretném cserélni a régit







Igen,ez pont jo a tiedbe,mert ez is 2 käbeles legzsäkkal van. (duplainditos) Ehhez egy käbelkötegrere lesz szügseged. A käbel väsärläsänäl figyelj,mert dizelhez 2 fele van.


A megfelelő kábel kiválasztását és a beszerelést majd hozzá értőre bízom,a lényeg hogy akkor jó az E39 duplaindítós az én E46-omba.
Aki be tudja nekem szerelni a multikormányt Kom-Esztergom,vagy Fejér megyében,az nyugodtan írjon.



Helló! Én nem vagyok benne biztos,hogy az E39 kormány jó az 46-be! Nem a légzsák hanem a méret/gyűrű miatt. Én szerettem volna az E46-omba E39 fűthető kormányt,de nem lehetett belerakni. Utána kéne járni.




Kérj cikkszámot, az alapján biztosra mehetsz.


E39 füthetö kormäny nem jo E46-ba,99 märcius elött volt füthetö kormäny utäna jött az e39 LCI amiben mäs volt a karika amiröl beszelsz. E39 facelift (LCI) megkapta az akkor meg ujnak szämito e46 kormänyät.


A kormány jó lesz, az X5 sportkormány is jó az E46-ba.

csbalu Elküldve: 2015-07-01 16:26 OBD2 kérdések + hibakód olvasó

YELLOW írta:
Tano írta:
lantika írta:
YELLOW írta: valamit nem értek.
ugye az ülésfoglaltság jelző hibás. korábban 2 éve NCS-sel kikapcsoltam a figyelést, az ülés alatti nagy csatiból kihúztam a kb 6 eres (most hirtelen nem is tudom) csatlakozót. utána INPA-ban törölve a hibát oké.
minap alánéztem az ülésnek és visszadugtam azt a csatit a nagy sárgába, és az ülőlap alatt található kék-fehér kis csatit húztam le inkább, hogy az övfeszítő még okés legyen.
na most a hiba újra meg van. kiolvasva a légzsák modult, ki van kapcsolva a figyelés, mégis dobja hibának. hiába törlöm, visszadobja.
korábban többször írtátok, hogy csak az ülésfoglaltságjelzőt kell lehúzni. akkor most miért nem jó? miért csak úgy jó, ha a nagy sárga csatiból kihúzam a több eres csatit?


Mert szerintem a hibakod tärolodik,csak a figyelmeztetest kapcsolod ki. A müszerfalon nem vilägit,es müszakin ez a lenyeg. Mondjuk itt müszakin kiolvassäk az összes tärolt hibakodot.


YELLOW: ezek szerint neked eddig az övfeszítő is szét volt húzva? Szerintem rossz csatlakozót húztál szét...
Lantika: Ha kikapcsolod, akkor nem tárol semmilyen hibakódot utána, mivel nem is fogja ellenőrizni ezután.


valószínű igen. de látod, most meg jelez a műszerfalon, meg a tárolóba is visszaírja amgát rögtön. figyelés kikapcsolva pedig. akkor mi a baj? amig a nagy csatiból volt kihúzva, addig semmi baja nem volt.

így húztam le most:


YouTube videó

előtte meg innen a sárgából középen felül volt kihúzva, és úgy jó volt. de nem az övfeszítőt jelzi most sem, hanem a foglaltság jelzőt.



A kis dobozból a másik csatit húzd ki! Voáláááá A sárgát pedig ne piszkáld!

csbalu Elküldve: 2015-07-01 15:25 Hifi beszerelése e46-ba

Osynho írta:
Medvedisznoman írta: Sziasztok!
Használ valaki Gladen Audio ONE 165-öt?
Nem tudom, hogy érdemes-e lecserélni a jelenlegi (már nem gyári) első szettet erre.
Szegénykém csak cimmog kb 200Hz-ig képes csak lemenni, nyilván az apró légtér miatt.
Ha valakinek van tapasztalata a szettel, akkor kérném, hogy ossza meg velem. Köszi!


Hello!
Sajnos nem érdemes komolyabb hangszórót venni, amíg nincs kivágva mögötte a lemez és nincs szigetelve az ajtó. Én is most szenvedek ezzel, de sajnos muszáj, ha rendes hangot szeretne az ember. Mdf kiemelő megy az ajtóra, a kárpitig felhozva a hangszórót, mögötte kivágom a lemezt. Az ajtó külső lemezét, illetve a kárpitot bitumenlappal csillapítom.


Harman Kardont Bele! Összességében az a legolcsóbb és legkultúráltabb megoldás, ha pedig kevés a mély azon még lehet segíteni egy rejtett 25-ös ládával (habár tapasztalatok szerint nem szokták már igényelni)

csbalu Elküldve: 2015-06-24 11:44 kettõstömegü lendkerék

YELLOW írta:
Pitykoo írta:
kecsurobi írta:
Pitykoo írta: Hali!
Ha házak között megyek és van ami ugye visszaveri a hangokat akkor mikor rossz aknatetőn vagy úthibán megyek át akkor alulról így középtájról zörgő fémesen csattogó hang hallható!
Ezt a fémesen zörgő, csattanó hangot okozhatja a kettős tömegű??!
Vagy más is adhat! A kipufogó felfogatásra gondoltam, de az jónak tűnik!
Alapjáraton van egy enyhe himbálásom meg kuplungot teljesen kinyomva ráz a pedál ezért gondoltam a kettős tömegűre!
Előre is köszi!!


Ha üti a kuplungot akkor valószínű az.
km-er?


Hali!
Sztem a valós biztos 300 felett van!
De ez adhat fémes zörgő hangot rossz útnál?!


szerintem meg nagyon becsapósak a falról, szalagkorlátról, egyéb helyekről visszaverődő hangok.


Az a kis rezonancia elnyelő cső vagy mi a szar a kipufogóban ugyan úgy gondot szokott okozni. Nekem az volt, ha a kettőstömegűnek lenne olyan hangja már szétrázná a kocsit. Szerintem.

csbalu Elküldve: 2015-06-23 15:01 BMW navi

lantika írta:
Bitu79 írta:
lantika írta: MK4-ben uj a fej. Minden jo volt,csak nem volt soha TMC. Alul pirosan sem jelent meg. Megprobältam Navcoderrel megnezni mi lehet a baj,es azota ez a kepem van:



Beletettem egy eredeti,nem letöltött es kiirt V32-es SW CD-t,de nem törtenik semmi.



Rossz az a cd...

De lehet,hogy valami firmware cd-t kér...

Ez a valószínű.De írja is...




1; Nem rossz a CD,mert elötte 5 perccel egy MK3-at simän Updat-elt.
2; Ez az eredeti firmware CD.
3; Elegge ertem,hogy mit ir ki.(Mäsodik anyanyelvem lett)
4; Haverom odaadta az ö MK4-eset,mert ät kellett kodolni,es simän megcsinältam Navcoderrel+ugyan ezzel a V32 lemezzel.

Es itt jött az isteni szikra. Egyszerüen megcsereltem a 2 MK4-es DVD egyseget,tehät nem csak a fejet,hanem az egesz DVD meghajtot. Betettem a V32-öt,es mär indult is az update. Aztän visszacsereltem mindent,megegyszer betettem az enyembe a V32-öt es majdnem dobtam egy hätast. Simän beolvasta azzal az olvasoval,amivel elötte nem csinält semmit. Valoszinüleg paranormälis dolgok zajlottak le,vagy egyszerüen csak a BIT-ek läzadäsa. Mostmär müködik minden rendesen,es lett vegre TMC-m.



csbalu Elküldve: 2015-06-23 15:00 OBD2 kérdések + hibakód olvasó

YELLOW írta: IHK-ban a BORDMONITOR (Vehicle monitor) lehetőség, gondolom ez csak 16:9-en működik. nem tudok róla, hogy a klímapanelra ki írna bármit is a saját adatain kívül.


Gondolom az állófűtéssel (webasto) áll kapcsolatban.