Neo954 fórum hozzászólásai

Neo954 Elküldve: 2014-01-02 20:33 Társalgó

jons írta:
bmw320d4 írta:
jons írta: Az a kis doboz egy örvény áramú leválasztó.


AZ. Hát persze, hogy az....




Bangák!

Neo954 Elküldve: 2014-01-02 18:35 Társalgó

jons írta: Az a kis doboz egy örvény áramú leválasztó.


Nem is gondoltam volna, hogy ilyet tesznek egy közúti autóba.

Neo954 Elküldve: 2014-01-02 17:53 Társalgó

YELLOW írta:
Bero írta: Sziasztok! Jobb topicot nem találtam,így gondoltam ide írok. Megszeretném kérdezni,hogy a légszűrő doboza melletti kis doboz milyen célt szolgál? Nem megy bele vezeték,nincs benne semmi csak egy kis doboz. M43 a motorom és a légszűrő előtt van ez a kis doboz közvetlen mellette. Belemegy a levegő,de nem tudom mi célt szolgál! Valaki megtudná mondani? Kíváncsi vagyok mi lehet Köszönöm előre is!


melyikre gondolsz? valahol van valahol nincs. jó lenen a tiédről egy kép. és pontosan melyik.


Sziasztok!
Nem biztos, hogy eltaláltam, de szerintem a légszűrő bemenet melletti kis fedő dobozra gondol, és szerintem ott a motortérből jut be melegebb levegő, ez a doboz meg csak egy fedél lehet.
De nem biztos, hogy ez így van.



Üdv.:Neo

Neo954 Elküldve: 2014-01-02 16:24 Stabilizátor pálca "Kutyacsont"

anubisz írta: Majd szóljatok, ha láttok egy szerelőt a leengedett kocsi alá kúszva húzogatni hozzáférhetetlen kutyacsontot. Meg más egyebet alul.


Aknáról is megoldható, ha nincs csápos!

Neo954 Elküldve: 2013-12-31 16:25 Autóvásárlás

ember84 írta: Üdvözlet!
Megérheti ez a pénzét?Mondjuk ha megnézném,elvinném egy specialistához!http://www.hasznaltauto.hu/aut...ta-6225430


Szia!

Szépnek szép, a kilométer állás is hihető képek alapján , plusz magyarországi, így tuti követhető a szervízjárása.
Megérheti-e a pénzét, az tőled függ.

Üdv.:Neo

Neo954 Elküldve: 2013-12-31 14:52 Társalgó

Kedves ///Márkatársak Boldog Újévet!



Üdv.:Neo

Neo954 Elküldve: 2013-12-30 23:38 Üzemanyag fogyasztás

BarG írta:
haka írta: Szerintetek mennyi az elfogadható fogyasztás 150-160 pálya és 90-100 országúti mellett 320td 150le-vel? 7 liter az normális? vagy sok?


150-160-hoz fa&a a 7 liter, 90-100-hoz meg sok.


Ma hajnalban jöttem haza Baja-Mosonmagyaróvár 19,5liter 270km az 7,2 liter pedig nem volt tojás a gázpedál alatt.És ez egy öreg dízel!

Neo954 Elküldve: 2013-12-30 10:41 Ki tapasztalt ilyet?

Sziasztok!

Gondoltam megosztom veletek, hogy jártam tegnap.
Délelőtt nézem az autót asszonyéknál az udvaron, látom világít a rendszámtábla világításom jobb oldala. Kocsi lezárva áll előzőnap este óta.
Na mondom mit kapcsoltam én el, hogy ezt csinálja.
Kinyitom elalszik becsukom világít. Bestartoltam , megnéztem indul-e, hát indult zokszó nélkül indult.
Leállít bezár kialudt a fény, mondom javul az idő elkezdek kotorászni a hátsó ajtóban, még mielőtt nagyobb zárlat, vagy baj nem lesz.
Szétkaptam a csomagtér ajtót semmi, kábelkorbácsot kifűztem nincs kidörzsölve, mondom meglesem hova tart.
A bal hátsó lámpa mellett ér le, ott is van 3 csatlakozó, 2 nagy 4 eres ablaktörlő meg zár áramellátás, illetve egy kicsi amiben 7 vezeték megy, de 10 pin-es. Szétkaptam a 2 nagyot contactspray látszólag semmi gondjuk.
Kivettem a kicsit a foglalatból de széthúzni alig tudtam, szétjött, a 7-ből már csak 3 láb volt meg a többi eloxidálódott.
Na mondom ez igen, valószínűleg a kicsapódó pára belefolyt (mert a gyárban a nőstény csatit tették alulra )a 16 év során és szépen elrohadt.

A megoldás az lett, hogy após adott 380v-os ipari csokit (ez volt otthon) és összekötöztem a 7 kábelt. Most már megy minden rendeltetésszerűen a hátsóajtóban, és végre megjavult a rendszámtábla világításom is.

Amint lesz időm lecserélem vízálló deutsch csatlakozóra a jelenlegi mahinációt, és akkor már szép is lesz, nem csak működőképes.

Ennyi volt a kis történetem.

Üdv.:Neo

Neo954 Elküldve: 2013-12-26 19:26 Felni csere

YELLOW írta:
rizla92 írta:
YELLOW írta:
rizla92 írta:
YELLOW írta:
rizla92 írta: Sziasztok.Lehet nem ide illik ez a kérdés....Jobb első alu kerekem meg lett patkázva,kint vagyok francia országba de itt sajnos nincs felni javitó,Nem lenne nagy gond de 110-től érezhetően rázza az elejét.Új felnit meg nem akarok rá venni.Ha átrakom jobb hátulra a kereket az nagyobb bajt csinál hazáig vagy sem????


szerintem ne rakd át, hanem vidd el egy gumishoz, hogy rakjon rá súlyt, talán az segít, ha nem kell rá túl sok.


Már elvittem....vissza sem akarta rakni a felni.....


és miért? akkora nagy a sérülés? vagy lehet el van repedve? nem indokolta miért nem akarja vissza rakni?


Eléggé meg van ütve belülről egy olyan 15 centi egyenes a felni.Felrakta centir gépre látványosan rázott a kerék rakott rá súlyt, de mondta hogy ez gatya.De nem is tudok sajnos szerezni hazáig 1 17-es felnit,mert otthon van felni javitó de itt nincs.A csapágyat is szétverte szerintem.


ezt javíttatni akarod?
nem csoda, hogy nem akarta vissza rakni... most biztos gondolta csóró magyarok
valami bontó csak van ott, oszt venni kell valamit akkor de ha angyon különböző ne száguldozz akkor sem. gáz a helyzet...


Szia!
Ha hátra rakod, nem fogja rázni a kormányt, a kasztnin érezhető lesz, de fog annyira zavarni. Nekem a bal elejét csapta meg egy kátyú, hátratette a gumis, mert rázta a kormányt, jobb lett, de érezhető ugyanúgy a hiba megléte. Még visszarakatás előtt megy görgőzésre.
Üdv.:Neo

Neo954 Elküldve: 2013-12-25 06:18 Autóvásárlás

Luki írta: Ha van egy alvázszámom.Akkor megtudhatom, hogy mi az előélete az autónak és milyen felszereltségek vannak benne?


Szia.

Az előéletről nem tudok nyilatkozni, de a VIN kód (ami az alvázszám utolsó 7 számjegye XY11111) alapján a gyártás kori felszereltség listát kiadja ez az oldal.
BMW Archiv VIN decoder

Üdv.:Neo

Neo954 Elküldve: 2013-12-25 06:10 Műszerfal kijelzés

babonyi88 írta: Sziasztok!
Segítség kellene 97-es e36 km.óra kijelző fele látható csak! Kontakt hiba vagy kábel?
Ha kell küldök fotót!
Köszi előre is!


Szia

Első körben megnézném a csatlakozó kontaktot, amennyiben nem javul meg, akkor sajna valószínűleg pixelhibás a kijelződ.

Üdv.:Neo

Neo954 Elküldve: 2013-12-24 16:18 Társalgó

Kedves ///Márkatársak!

Boldog Békés Karácsonyi Ünnepeket és Boldog kilométerekben gazdag Újévet Kívánok!

Üdv.:Neo

Neo954 Elküldve: 2013-12-23 13:34 Ennyit a szervízekrõl!!!

YELLOW írta:
dio írta: Helllo
2013 decembere... BMW E46 M3 vásárlás előtti bevizsgáltatás... Rack Autó Budaörs...
Vélemény: ilyen csuda autót még sosem láttak, semmi hiba.
A vásárlás megtörtént, egyébként az autó teljesen tip-top, újszerű, a gazda fanatikusan vigyázott rá és karbantartotta. Egyetlen szépséghiba, ami csak nekem hülyének most tűnt fel: xenon lámpa, viszont sehol a lámpamosó, és van magasságállító. Én abban a hitben voltam, hogy minden M3 alapból csak xenonnal jött ki.
A Rack autós 2 ÓRÁS bevizsgálás mindössze CSAK 27.000 HUF-ba került, kaptam is egy papírt, hogy minden fasza. Persze ebbe az árba már egy nyavalyás felszereltséglista nem fért bele, a maga 3 db A4-es lapjával, illetve amin röhögtem, hogy a hűtőfolyadékhoz a checklistán a barom beikszelte, hogy utántöltés szükséges, nehogy már öntsenek bele 2 dl-t, mivel max kb. annyi kellett volna.
Na hát most felhívtam az úriembert, aki intézte a dolgot, hogy hogy is van ez: fizettem 27 e forintot és hogy nem tűnt fel, hogy utólagos xenon van a kocsiban? Amúgy is megvettem volna a kocsit, de legalább akkor alkudok belőle. Az emberke szerint az a fontos hogy a lámpa világít, működik. Amikor pedig feltettem azt a kérdést, hogy mit mondok majd ha a rendőr megállít és beleköt, illetve majd ezért szarakodhatok a műszakival is, mivel köztudott, hogy mostanában erre harapnak. Erre az volt a válasz, hogy szerinte ez nem probléma, illetve beszéljek az eladóval, ő nem tud mit tenni. Aztán kevésbé baráti hangon megköszöntem neki a segítséget, és most szeretném őket reklámozni. Eddig is gyűlöltem a lehúzós szervizeket, nem változott a véleményem. Fel kellene nyomni őket a fogyasztóvédelemnél... Hiszen azzal hogy ő kiad egy állapotlapot a kocsiról, szerintem vállalnia kell érte a felelősséget.
Amúgy máshol megkérdeztem, mindössze csak 118 e forintba kerül egy lámpamosós cucc beszerelése utólag...


szerintem meg kabbe, amijé M3-od van




Itt ha beütöd a VIN kódot ad felszereltség listát amit pdf-ben le tudsz menteni.

bmw archiv

Neo954 Elküldve: 2013-12-23 13:01 Mi lehet a baj?

Medvedisznoman írta: Sziasztok.
E46 318ci automatánál olyan gondom van, hogy intenzívebb kigyorsítás után kivillan a DSC és az ABS hibalámpája, ezzel egyidőben lekapcsol a rádió és a klíma. Mindez tart 2-3 másodpercig, utána a jelzések eltűnnek, a rádió visszajön. Ezen kívül semmit sem befolyásol a jelenség, az autó simán megy, nem torpan meg. Bár a leutóbbi más egy kicsit kajakabb volt, akkor 10-15 másodpercig tartott a történet, pedig akkor épp lassítottam. A rádió és a klíma ki-be kapcsolgatott, ráadásul a múszerfalon a váltó fokozatvisszajezője mellett megjent egy fogaskerék, benne egy felkiáltójel. A váltó is furán viselkedett utána, eléggé csúsztatott indulásnál, és a fokozatok között is lassabb volt a váltás. Leállítás és újraindítás után a jelenség megszűnt a hibajellel együtt.
Van valakinek ötlete?
Köszi előre is


Szia!
Az első az valamilyen elektronikai hiba lehet, kábel kidörzsölődés, vagy kontakt. Esetleg generátor.

A második már rosszabb ha a fogaskerék világít akkor a váltó olajnyomás, szivattyú, vagy váltóelektronika lehet. Mindenképp nézesd meg a váltód szakemberrel!

Üdv.:Neo

Neo954 Elküldve: 2013-12-23 12:55 Műszerfal kijelzés

Pocses írta: "No de Stability Control egy BMW-be. "

Igen kérem... asszony is vezeti és idén már kapott a kasztni.
Lehet ott kapott a bal eleje is azért kellett kormányösszekötőt is cserélnem, na mind111 már új mindkettő oldalon.







Megértelek!

Milyen jól jött volna nekem is tavaly márciusban nyárigumival.

Szerk.: Idén meg pláne.......