b_imi fórum hozzászólásai

b_imi Elküldve: 2019-02-03 22:12 Társalgó

hil írta:
b_imi írta:
Zoty írta: Sziasztok!

BMW e46 323i vákuumszivattyú hol található? Tömítéscserét kellene végrehajtanom.
Ez a motor hátoldalán a tűzfalnál helyezkedik el? Hozzá lehet férni nagyjából?
Nagyon szépen köszönöm válaszaitokat!
Üdv:
Zoli


Szívómotornál vákuumszivattyú, minek?

Szervófék vákumához



És hol van a vákuumszivattyú?

b_imi Elküldve: 2019-02-03 19:22 Társalgó

Zoty írta: Sziasztok!

BMW e46 323i vákuumszivattyú hol található? Tömítéscserét kellene végrehajtanom.
Ez a motor hátoldalán a tűzfalnál helyezkedik el? Hozzá lehet férni nagyjából?
Nagyon szépen köszönöm válaszaitokat!
Üdv:
Zoli


Szívómotornál vákuumszivattyú, minek?

b_imi Elküldve: 2019-01-20 16:54 Fûtés - Klíma

imreandris írta:
YELLOW írta:
imreandris írta:
YELLOW írta:
b_imi írta:
YELLOW írta:
imreandris írta: Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy 2005-ös bmw e90 320i - nél mennyi a normál üzemi vízhőfok? Most lett hűtőfolyadék cserélve és 105 - 108 C° ot mutat rejtett menüben. Ez normális vagy sok?
Köszönöm a segítséget!


normális. 108°C körül kapcsol a venti, legalábbis E46-nál. sokban az E90 sem különbözhet. dízeleknél szokott alacsonyabb lenni, náluk 95°C a max kb.
nyugi zárt rendszerben nem 100°C-on fog forrni a víz.


dízel 88°C


a termosztát ott nyit ki nem?


Még egy kérdésem lenne. A kiegyenlítő tartályban a piros szintjelző pálca letört csak az uszó része van bent. Meddig kell legyen kb a hűtőfolyadék a tartályban? Lehet bele venni ilyen pálcát külön?


nem tudom és nem tudom. szerintem nincs külön. a szintet sem tudom, csak úszóval.


értem. egyébként szerepe van, vagy csak a szintet lehet vele ellenőrizni? mert ha egyéb funkciója nincs, akkor egyenlőre nem cserélnék kiegyenlítő tartájt...


Csak a szintjelzés. Azért nem árt, ha marad egy kis hely a hőmérsékletváltozás hatására bekövetkező térfogatváltozásnak.

b_imi Elküldve: 2019-01-20 16:50 Fûtés - Klíma

YELLOW írta:
b_imi írta:
YELLOW írta:
imreandris írta: Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy 2005-ös bmw e90 320i - nél mennyi a normál üzemi vízhőfok? Most lett hűtőfolyadék cserélve és 105 - 108 C° ot mutat rejtett menüben. Ez normális vagy sok?
Köszönöm a segítséget!


normális. 108°C körül kapcsol a venti, legalábbis E46-nál. sokban az E90 sem különbözhet. dízeleknél szokott alacsonyabb lenni, náluk 95°C a max kb.
nyugi zárt rendszerben nem 100°C-on fog forrni a víz.


dízel 88°C


a termosztát ott nyit ki nem?


Igen, de nem is megy feljebb, sőt inkább lefelé

b_imi Elküldve: 2019-01-19 23:36 Társalgó

adams22 írta:
Adamyno írta:
YELLOW írta:
Adamyno írta: Ez igen hosszú bejegyzés lesz. Ha valaki elolvassa, és netán még reagál is pár dologra, annak köszi.

Szóval idő közben felpörögtek az események, gondoltam leírom, hátha tanulságos lesz másnak is.

Megjött a fejegység, kb. 2 nap alatt Németországból. Tegnap este be is "dobtam" gyorsan. Néhány tanulság azért volt a történetben. Nagyon pici a hely a konzolon belül. Találtam valami gyári apple-bmw kocka adaptert, Made in Hungary . Belőle egy kábel jött ki és a kartámasz alatti rekeszbe volt vezetve. Csúnyán és kíméletlenül kifúrták a műanyagot 10-es fúróval. Bőven kisebb lyukon is átfért volna. Elcsíptem és kihúztam, kiszedtem az átalakítót is, nem kell az nekem.

Kivettem a gyári fejegységet, a légkondi vezérlőt lejjebb akartam rakni de persze nem tökéletesen passzol az új helyére. Tudom, hogy kellene adapter másik, de nem voltam biztos benne, hogy melyik, mert annyi féle van és nem akartam ~30k-t kidobni az ablakon potyára. Szóval volt egy minimális faragás, de abszolút semmi látszata nincs, lényegében 2 kisebb lyukat tettem a lenti beépítő keretre, picit megreszeltem 2 sarkot és egy pár millit kihajlítottam a fém patentet, hogy az újonnan vágott kis lyukakba bele üljön és az rögzítette a panelt a keretbe. Picit izgultam mikor raktam össze. Gyújtás ráad, világít. Teljesen működik. Gondoltam túl vagyok a nehezén, de nem.

Az új fejegység nem ment bele a helyére. Rájöttem, hogy a keretet is ki kell venni. Na úgy már egy picit jobban elfértünk. Adtak 2 féle csatlakozót, ilyen sok tűs mindegyik, csak az egyikben szögletesek a tüskék, a másikban hengeresek. A hengeres volt jó nekem, viszont volt még 2 ugyanilyen csati az autóban, egyik a másikra kötve, stb. stb... Először fogalmam sem volt, hogy jól kötöm-e össze, mert az új csati 2 helyre is bement. Utána elkezdtem olvasgatni a kábelek elnevezéseit, egy matrica van a fejegység tetején. Összekötöztem ahogy jónak láttam. Gyújtás ráad, semmi. Indítás után semmi. Na akkor a másik csati. Utána jó lett. Volt hozzá CAN-bus adapter is, egyből működtek a kormány gombjai is. Elvileg ezt lehet tanítani is, de még nem igazán jöttem rá hogyan és nekem így jó is. A fejegység elég sok mindent tud, most nem írom le részletesen de találtam érdekes dolgokat viszont van pár dolog ami jelentéktelen de nekem hiányzik és azt hittem, hogy tudni fogja. Majd lehet csinálok egy videót róla, hogy az egyszerű pógár, mint amilyen én vagyok tudja mivel találkozik ha egy ilyenbe belefog

A lényeg, hogy passzol a helyére, működik és még lesz vele munka. Pl. ott a GPS modul, aminek a kábelét fogalmam sincs hogy vezessem ki a szélvédő alá úgy, hogy ne az egész műszerfalon keresztül kelljen húznom a kábelt. Azt sem tudom, hogy az USB portot hogyan és hova fogom kivezetni hátulról. Az is érdekes lesz, hogy a tolatókamerát hogy kötöm majd be, szóval vannak itt még kérdések. De majd alakul.

Ma reggel voltam szervizben. A szaki a BMW kereskedésben dolgozott (mint szervizes) többedmagával. Valamiért megunta, illetve elmondása szerint gondoskodtak róla, hogy felmondjanak a kollégáival... profitorientált cég, soha semmi nem elég, stb.. Én ugyanígy voltam az előző munkahelyemen. A lényeg, hogy történt pár dolog az autóval és pár nem.

Igaz, hogy úgy hívtam fel, hogy vettem mindent... olajat, szűrőket, de még üzemanyagszűrőt is. Kicsit meg is lepődött, azt mondta ő csak a saját olaját tölti bele. Na jó mondom, akkor gondolom szívesebben dolgozik a saját cuccaival is, szóval nem vittem semmit. Különben is kíváncsi voltam hogyan és mennyiért dolgozik. Ami történt, ami nem és amit ellenőriztek + amik kiderültek:

Olajcsere. Castrol hordós cucc, 5W-30. Tudtommal 5W-40 vagy 0W-40 a gyári. Nem tudom mit jelent az eltérés, de remélem nem lesz gáz. A benne lévő szűrőt szidta (ha jól emlékszem Fuchs vagy valami ilyesmi volt). A légszűrőm szinte új volt, pollenszűrőt és olajszűrőt kapott ugye a gép. Észrevettem, hogy a leeresztő csavar tömítését nem cserélte ki.

Ami nem történt:
Szerettem volna egy hűtőfolyadék cserét, mert kitudja mióta lötyög ez benne. Ő is mondta, hogy javasolt, mert megelőzhetem vele a későbbi oxidációból eredő esetleges problémákat. Lyukas radiátor, stb... megmérte a szintet, -50 fok körüli ami benne van de nem lett lecserélve. Ez egy kicsit fájt, mert én otthon egyedül szerintem nem tudom megcsinálni. Haveromnak van csápos emelője, ha csak annyi az egész, hogy kiengedem és felül légmentesen beöntöm az újat, akkor okés.

Szervó olajat megnézte, hümmögött egy sort de egyértelmű választ nem kaptam, hogy kell-e cserélni vagy sem.
A két hátsó fékbetét eléggé kopott, szerinte a nyarat nem húzza ki. Szerintem igen. A kopásjelzők megvannak, nem volt tákolás. Azt mondta, hogy sokan leforrasztják. Mondta, hogy olyan 30-35 körül van a fékbetét szett hátra, a tárcsa még egyszer elmegy, 8 ezer a kopásjelző kábel vagy micsoda. Ezzel egyidőben viszont erősen javasolja a fékfolyadék cseréjét. Jó, napirendre vesszük, bár egy kicsit drágállom a szettet, az olajcsere árát nem mondta.

Megnézték a futóműveket. A hátsók nagyon rendben vannak. A bal első kormánymű kicsit kotyog. Mindkét első szilent konkrétan el van tűnve, sürgősen cserélni kéne. Hallom is a kotyogást néha ha gödrösebb az út. Csapágyak, lengőkarok rendben, stab pálcákat elől cserélné. Az első lengéscsillapítókból minimális olajfolyás látszik.

Az emelési pont körül főleg elöl eléggé feltűnő a rozsda, de amúgy viszonylag jó állapotban van. Kérdeztem, hogy tud-e karosszériást aki esetlegesen meg tudja javítani és normálisan lekezelni. Azt mondta, hogy szerinte esélytelen, ő sem talált csak olyat aki előadta magát de a munkája nem sokat ért. Nem tud senkit. Fényezőt találtam, karosszériást egyelőre nem.

Mondtam neki, hogy ha 1-2-3-ba rakom az autót, akkor hátul szoktam hallani egy dobbanást mintha bedobnának egy kisebb táskát a csomagtartóba. A difi szilentek állítólag rendben vannak, bár nem győzött meg maga a vizsgálat. A kardán keresztek jók, minimális holtjáték van, szerinte lehet, hogy csak attól van vagy mert kicsit magasan fog a kuplung, esetleg az is lehet de szemre komolyabb dolgot nem lát. Az olaj nem folyik a difiből és a váltóból sem.

Kérdeztem a váltó és a difi olaj cserét. Azt mondta, hogy látott ilyen olajat 300 ezernél több kilométeres autóban és olyan volt mint a friss. Nem javasolja a cserét ha nincs gond, főleg hogy szerinte szinte esélytelen olyan minőségű olajat kapni, mint amit eredetileg beletettek.

Mondtam, hogy hidegen kissé nehezebben veszi az egyest, azt mondta ez normális. Előbb kettőbe tegyem és utána 1-be, ez kíméli a váltót is. Melegen egyébként simán csúszik minden sebesség.

Szóval így elmentem lényegében egy olajcserére és egy kis alátekintésre. Bal elöl egy alsó műanyag borítás eléggé szét van törve, amiben a hőmérő is van. Valaki esetleg nem tudja a cikkszámát? Nem akarom elhagyni a szenzort...

A bal első sárvédőt minimálisan javítani kellene, a jobb első az már flexes javítás vagy csere. A hátsók rendben, felületi rozsda van belül a peremén, érdemes lenne mielőbb foglalkozni vele (de hogyan?).

A motorhiba kódom ugye eltűnt magától miután melegebb lett. Azt mondta, akár attól is lehet, hogy falsot szív hidegben mert összemennek a csövek és mivel már régi, nem annyira rugalmas. A vákumcsövek, szívócsövek cseréjét javasolta meg valami szívósort emlegetett, az nekem elég komoly beavatkozásnak tűnik.

Gyertyákat majd otthon kicserélem (láttam, hogy szöszölős, de nem vészes). Csak kérdés, hogy honnan és milyet tegyek bele.

Javasolta az olajszűrő ház tömítésének a cseréjét és a szelepfedél tömítést is.
Ha már le lesz szedve a szelepfedél, akkor az olajsárt majd mindenképpen ki akarom mosni belőle, sőt a teknőt is kimostam volna de ez is elmaradt. Egyszerűen csak nem akarom keringetni a mocskot.
Ha már így javasolta a tömítéseket, sok helyen adnak szettben szelepszár szimeringgel szelepfedél tömítést. Megkérdeztem, ha már leszedjük a szelepfedelet, mit gondol a hengerfej leszedésről, hogy akkor kicseréljük a szelepszár szimeringeket és a tömítést is. Azt mondta, hogy nagy munka, (gondolom = drága) nem javasolja amíg nincs gond vagy nem eszi az olajat.

Azt mondta, a benzinszűrő cserének sem nagyon látja értelmét, inkább csak a dízeleknél ,eg az új autókban már nem is lehet cserélni. Azt mondta ha mostanában kicserélem, akkor utána 100 ezret biztos jó lesz. (postán van a cucc)

Szóval fizettem 65 ezret 6,5L olajért, 3 szűrőért és 1 óra lightos munkáért. Egy hangyányit drágállom főleg azért, mert sem egy bilétát, sem egy matricát nem kaptam, hogy mikor volt az olajcsere. Most én felírtam magamnak a telefonomba egy szoftverrel vezetem.

Volt szó diagnosztikáról is, árat nem mondott, mondtam neki ha van rá idő, nézze meg. Nem nézte meg, szóval nem ért rá gondolom. Kérdezte, hogy a szervizintervallum számlálót nullázza-e, mondtam hogy nem kell mert még 15 ezret mutat.

A java még vissza van, elvileg legközelebb szilent, szívó és vákumcsövek, fékbetétek, fékfolyadék (és talán végre hűtőfolyadék) cserére megyek. Ebből szerintem a csöveket, hűtőfolyadékot otthon meg tudjuk csinálni (fater autószerelő volt + haverom autóvillamosságis). A féket nem szívesen csinálnám otthon.

A kaszni egy külön történet lesz, haverom elvileg tud diagnosztikát de hétköznap messze van. Vettem 2 féle kínai bigyót majd valamelyik talán jó lesz valamire.

Fogok rendelni szélvédő alatti műanyag borítást, ahol az ablaktörlő lapátok vannak, mert meg van repedezve. Azt én kicserélem. Egyelőre ennyi. A fejegység szerintem le fog kötni egy darabig. A belső tér világítást kicseréltem ledesre, mert egy zsák izzó van mindenhol- Talán így kevésbé szívja az akkut ha világít. Bár az igaz, hogy a gyári dizájntól szerintem messze van ez a hidegfehér szín.

Rendeltem DISA-t, meg is jött, az is Németből. A gyárit majd kiszedem, megnézem milyen állapotban van (főleg a tömítés). Ha rendben, nem kotyog, nem zörög, nincs eltörve, nem engedi el a vákuumot, akkor megy vissza tisztítás után. Ha nem jó, akkor megy bele az új.

Rendeltem légtömegmérőt is, bár a reggeli szaki szerint mindenki azt cseréli, de az szinte örök életű az autóban. Nembaj, elfér a polcon. Csöveket is rendeltem, nem lesz nagy mutatvány a csere. Viszont nem értem a szívósorral mire célzott. A szelepfedél tömítést is ki tudjuk cserélni otthon. Pár csavar az egész, vannak a neten jó kis videók róla.

Amitől félek inkább az a fényszórómosóm. Abszolút nem jönnek ki. Valami erős zümmögést hallok, szerintem a szivattyúja megy. Fogalmam sincs hol álljak neki, majd keresgélek, biztos van valami a neten róla.

A másik amit még nem tudok, hogy mivel tisztítsam/ápoljam a belső teret... kárpitot, bőrt, stb. Körülnézek itt a on is mert láttam, hogy van ilyen téma. Mára egyelőre ennyi.

Ja igen, tettem az olajba valami tisztító adalékot, ami elvileg a szelepek környékét tisztítja. Gondolom akkor több trutyi fog lebegni, szóval 5000 után tervezem a következő cserét. Lehet kapni olyan adalékokat is, amiket az üzemanyagba kell önteni és az injektort, szelepeket, üzemanyagrendszert tisztítja elvileg de nem mertem beletenni egyelőre mert attól félek, hogy kioldaná a piszkot a 100 éves szűrőből és utána gondot okoz. Majd ha cseréltem szűrőt. Picit félve tankoltam a 100-as benzint is, de állítólag egyenletesebb, halkabb lesz a motor járása is tőle + kevesebb a fogyasztás. Erre kíváncsi vagyok viszont ebben is vannak adalékok, így picit féltem beletenni. Nem tudom mi a véleményetek. Illetve lehet kapni valami cuccot, aminek hirtelen nem tudom a nevét de valami bevonatot képez a gyűrűkön és a hengerfalon, amitől kevésbé kopik és kitölti a hézagokat. Érdemes beletenni szerintetek állagmegóvás képpen?

Az okmányirodában megszívattak. Eredetvizsgán derült ki, hogy 2 eredetvizsgán már volt az autó, az elsőn a motorszám helyére a motorblokk cikkszámát írták (helytelenül). A másodikon valszeg nem érdekelte őkat, mert a motorról kép sem volt, beírták vagy jóváhagyták az előzőt. Nálam pedig most kiderült a hiba, le is írta a szaki. Bementem a közlekedésfelügyeletre, azzal kezdték a mondandójukat (2 óra várakoztatás után) hogy ebben az autóban motort cseréltek. Na mondom ne hülyéskedjen már, mutasson egy olyan motort, aminek hasonló a motorszáma (ennyi karakter és csak számok). Szépen elmagyaráztam emberemnek ami egyébként le is volt írva a kezében lévő lapra. Akkor csináltak 1 azaz egy darab fotót a műszerfalról, adtak egy papírt, hogy mehetek vele az okmányirodába. Az okmányirodában sem akarták elhinni, hogy nem cseréltem motort, pedig már 2 helyről is van papírom róla. Elkezdtek össze-vissza telefonálgatni az eredetvizsga helyet is felhívták, stb... merthogy ez biztos nem elírás, hanem másfajta motor került bele, mert az egész szám tök más. Pont ezért lett elírva. Na mindegy. Ezelőtt hogy nem vették észre... talán inkább nem akarták. Na ez is mindegy. Egy fél óra múlva végre kezdték elhinni, hogy nem loptam a motort bele aztán akkor jött a feketeleves... a forgalmin a D2 helyen a típus szerepel: 346 L. A D3 helyen pedig a kereskedelmi megjelölés vagy micsoda, ismertebb nevén 320i. Amit az NKF adott papírt, ott viszont a D2 mezőben volt a 320i. Mondván az a típusa. Az ügyintéző engem kérdezgetett, hogy akkor mégis melyik a típus. Mondom mindegyik 346 L, mint 3-as BMW E46 Limuzin és 320i, mint 3-as BMW 2.0 (volt az M52 motorral) és i, mint benzin. Most akkor mi legyen, mert neki nem írták oda, hogy át kell írnia a D2 mezőt. Mondtam neki, hogy hívja fel őket is és tisztázzák az ügyet. Én nem csináltam semmit csak mindenhol várok és fizetek mint a katonatiszt és már kezd elegem lenni. Tőlem ne kérdezzen semmit, csinálja meg úgy, hogy jó legyen, mondja meg mit fizetek azt' csá. Vissza kell mennem a Közlekedésfelügyeletre, mert nem jó a papír.

Visszamentem. Gyalog. (Kb. 4 km, soha nincs ott parkolóhely, miért is lenne egy olyan helyen ahova mindenki az autóját viszi) 12 és 13 óra között ebédszünet. Akkor kajáljunk. Fél 2 körül visszamentem, elmondtam ,hogy mit keresek ott ismét. Türelmet kérnek, mert épp nem működik a rendszer. Innentől kikészültem. Kivettem egy nap szabadságot és lehet, hogy még ennyi idő alatt sem fogom tudni elintézni azt, hogy kb. 2 darab papíron legyen az aláírásom, hogy igen vettem egy vasat 4 kerékkel. Kiadták végre a papírt, újabb 1 óra telt el meg még egy kicsi. Akkor már úgy köszöntem el, hogy remélem ma már nem jövök.

Másodszorra megcsinálták a dolgokat, de másik ügyintézőhöz kerültem a kormányablaknál és ő is kezdte az egész hitetlenkedést elölről, hogy motorcsere, miegymás, pedig már 3 papírom is volt róla, hogy nem. Na mondom még egyet szól valaki és...

Kicsengettem a majd' 100 ropit és békében elváltunk. Remélem nem mostanában látom őket, mert egy életre elment a kedvem ettől. Ugráltatják az embert, ide-oda küldözgetnek, alapból úgy kezelnek mint valami bűnözőt és még én fizessek érte. Azért, hogy elrontsák azt a pár sort és pár betűt aztán meg ne higgyék el amit a másik szakértő leír nekik. Ez rosszabb, mint egy vicc. Egyetlen apró pozitív dolog van az egészben: tudtam kártyával fizetni a kormányhivatalban Fejlődünk. Persze az NKF-nél nem.


te még tőlem is rosszabb (hosszabb) vagy
hát azért ez sem egy korrekt szerelő. drága. simán nullázhatta volna, hülyeség az indoka. inkább nem ért a diaghoz, azért nem nézett rá másképp az autóra. az összes BMW szerelő ezt a mesét mondja, hogy kikerült a hivatalosból, stb. duma a legtöbb.
nekem pont a castrol SMX-S olajjal akadt a váltó 1-esbe rakásnál. az igaz, hogy a gyári olaj nekem is tiszta volt nagyon.
benzinszűrőt ugyanúgy célszerű cserélni. de elég 80ezernként.
az olaj éppen elmegy, amit belerakott, viszkozitásra jó.
nem fogok mindenre reagálni túl sokat írtál, nincs annyi időm.
gyertyákat írtam már milyet vegyél, valahol máshol, konkrét típust írtam.
tisztítóadalék a motorba. ne menj el vele 5ezer km-t. egyelőre nem tudni ilyen. mit írt a doboza? mert a legtöbb ilyen adalékot olajcsere előtt, a használt olajba kell tölteni, majd járatni pár percig, leengedni. aztán új olaj bele, járatás, le, és megint új olaj, de akkor már szűrő is cserés. de jó motorolaj esetén hülyeség tisztító akármit beletenni, az olajak tartalmazzák azt amit kell.


A gyertya rémlik, talán fel is írtam. Ha nem, akkor megkeresem. Az adalék pontos típusa a számlán van, mert a dobozát kidobtam, de a dobozra az volt írva, hogy öntsük az olajhoz és nyugodtan járhatok vele a következő olajcseréig. Majd megnézem a pontos típust aztán belinkelem ha találok róla valamit. Én egyébként Shell Helix Ultra 5W-40 olajat rendeltem. Úgy gondolom, ha valaki, akkor a shell tudhatja hogyan kell jó olajat csinálni. Nem jött még meg de következőre azt akarom majd beleönteni.


A Liqui Moly-nak van olaj adaléka még esetleg ami a gyűrűket, dugattyúkat, hengerfalat védi.. Én is elgondolkodtam rajta, így hogy szarakodik hidegen. De nem tudom hogy jó ötlet-e vannak akik nem javasolják. Liqui Moly Motor Protect vagy Oil Additive a neve.



Jó minőségű olaj, szűrők, prémium üzemanyag. A motornak több nem kell. A kasztnit meg addig kell megcsináltatni, amíg van értelme. Sajnos nem biztos, hogy ár/érték arányban megéri már ezekkel foglalkozni. Egy profi lakatos nem dolgozik olcsón, ráadásul még fényezni is kell majd. Szóval meg kell gondolni rendesen.

b_imi Elküldve: 2019-01-15 17:25 Fûtés - Klíma

YELLOW írta:
imreandris írta: Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy 2005-ös bmw e90 320i - nél mennyi a normál üzemi vízhőfok? Most lett hűtőfolyadék cserélve és 105 - 108 C° ot mutat rejtett menüben. Ez normális vagy sok?
Köszönöm a segítséget!


normális. 108°C körül kapcsol a venti, legalábbis E46-nál. sokban az E90 sem különbözhet. dízeleknél szokott alacsonyabb lenni, náluk 95°C a max kb.
nyugi zárt rendszerben nem 100°C-on fog forrni a víz.


dízel 88°C

b_imi Elküldve: 2018-12-19 19:10 Utánagyártott Sárvédő !

Krapulax6 írta: Sziasztok.Faceliftes e46 touring bal első sárvédőjéről van szó.
Annak is két műanyag darabjáról.
Nem tudom,hogy mi a neve és realoem-ben sem látom.Szóval az egyik műanyagom megvan ami szegecselve van gyárilag rá....Ez alatt van egy vizszintessen hosszabb műanyag is.
Linkelt foton látható ,hogy mire gondolok...
http://kepkezelo.com/images/2i...680t8a.jpg

Valaki tud cikkszámot?
Előre is köszönöm.


megtaláltam


51117030617 (bal)
51117030618 (jobb)
51117030619 (bal)
51117030620 (jobb)

b_imi Elküldve: 2018-12-15 09:32 Mi lehet a baj?_

YELLOW írta:
b_imi írta:
YELLOW írta:
b_imi írta:
Istvan198691 írta: Üdv!
Van egy Bmw e91 320d 177le N47d20a autóm, a probléma a következő lenne:
A hűtővizem nem akar felmelegedni, a kijelző szerint maximum 57-58 fokig megy(100 km után is).
A termosztátot kicseréltük már kétszer egymás után, de nem oldotta meg a problémát.
A hűtővíz jeladót is kivettem és valószínűleg jól működik.
Valakinek van ötlete, hogy mi okozhatja?
Mit lehetne még megnézni?


Az összes termosztátot cseréltétek?


ebbe is több van? ezt akartam kérdezni, de nem jutottam előrébb. N47 motorkódos, abba már csak egy van nem?


Ja, tényleg. Nem figyeltem a motorkódot. Akkor lehet az új is rossz. Volt már ilyen...


ezt akartam még írni, hogy megesik, hogy az új is rossz, még a minőségi darabok is.


Sajnos igen, de egy termosztátot legalább könnyű ellenőrizni.

b_imi Elküldve: 2018-12-15 08:34 Mi lehet a baj?_

YELLOW írta:
b_imi írta:
Istvan198691 írta: Üdv!
Van egy Bmw e91 320d 177le N47d20a autóm, a probléma a következő lenne:
A hűtővizem nem akar felmelegedni, a kijelző szerint maximum 57-58 fokig megy(100 km után is).
A termosztátot kicseréltük már kétszer egymás után, de nem oldotta meg a problémát.
A hűtővíz jeladót is kivettem és valószínűleg jól működik.
Valakinek van ötlete, hogy mi okozhatja?
Mit lehetne még megnézni?


Az összes termosztátot cseréltétek?


ebbe is több van? ezt akartam kérdezni, de nem jutottam előrébb. N47 motorkódos, abba már csak egy van nem?


Ja, tényleg. Nem figyeltem a motorkódot. Akkor lehet az új is rossz. Volt már ilyen...

b_imi Elküldve: 2018-12-14 22:00 Mi lehet a baj?_

Istvan198691 írta: Üdv!
Van egy Bmw e91 320d 177le N47d20a autóm, a probléma a következő lenne:
A hűtővizem nem akar felmelegedni, a kijelző szerint maximum 57-58 fokig megy(100 km után is).
A termosztátot kicseréltük már kétszer egymás után, de nem oldotta meg a problémát.
A hűtővíz jeladót is kivettem és valószínűleg jól működik.
Valakinek van ötlete, hogy mi okozhatja?
Mit lehetne még megnézni?


Az összes termosztátot cseréltétek?

b_imi Elküldve: 2018-12-07 18:17 Karosszéria (javítás?)

Pocses írta: Szevasztok!

A lökös totyikot nem tudom megnyitni valami hiba történt ezt írja ezért ide írok, remélem nem gond.
Nemrég belém csusszantak hátulról lámpánál, már álltam (!) azért a fékről leléptem míg megvolt a "behatolás". Nemsoká lejár a műszaki így gyorsba felrakattam lakatosommal az új hátsó lököst, az mondta nem kell más csak az a belső üvegszálas energiaelnyelő vagy mi mert deformálódott így az újba átrakva a bal hátsó illesztés elég kókány. Ajtó alatti rész is kapott egy kicsit, fényezés majd csak jövőre januárban.
Na a kérdésem az lenne honnét tudnék ilyen üvegszálas "izét" beszerezni sajna még a megnevezését sem tudom.





Cikkszám alapján találsz pár verziót. Aztán eldöntöd, mennyit szánsz rá.

b_imi Elküldve: 2018-11-21 21:19 Ajtó

Jani69 írta:
Faki írta: Sziasztok.2004-es e46-hoz hol tudok a jobb első ajtóhoz minden tömítést ami csak van benne rendelni? Mert beázik és a kárpit alól befolyik a szőnyegre a víz. Válaszokat előre köszönöm


Szia! Ha gyárit akarsz a Kékfehér-től tudsz rendelni. Van e-mail cím és telefonszám is. Olcsóbb valamivel mint a szalonban...
Azt írták már többen,hogy a szélvédő alatti rács vagy micsoda miatt szokott beázni.

Ha a rácsot kiveszed akkor se ázik be. Persze ez csak akkor igaz, ha a szélvédő hibátlanul be van ragasztva.

b_imi Elküldve: 2018-11-21 21:18 Ajtó

Faki írta: Sziasztok.2004-es e46-hoz hol tudok a jobb első ajtóhoz minden tömítést ami csak van benne rendelni? Mert beázik és a kárpit alól befolyik a szőnyegre a víz. Válaszokat előre köszönöm


Le kell venni a kárpitot és az alatta lévő fóliát vissza kell ragasztani az ajtóra.

b_imi Elküldve: 2018-08-28 18:25 Remeg az autó

Zoli33 írta:
Pocses írta:
Zoli33 írta:
YELLOW írta:
Zoli33 írta: Sziasztok!

Olyat produkál az autó, hogy autópálya sebességnél finoman elkezd remegni a kormány tipikusan úgy mintha szar lenne a centír. De nyári és téli szettel frissen centirozva is csinálja. Ami feltűnt, hogy ha finoman mozgatom a kormányt van olyan pozíció amikor megszűnik és ha kicsit elkezdek kanyarodni akkor előjön, mindegy melyik irányba húzom a kormányt. Első nagy születek újnak, lengéscsillapító új, egyedül a kerékcsapágyra tudok gondolni de azt nem tudom képes e ennyire rázni? Valami ötlet? Szerk: féktárcsák is jók, fékezésnél nem változik semmi.



ha a kerékcsapágy miatt rázna, már régen rossz
inkább kormányműre, vagy kormányösszekötőre gondolj.


Ott sem lóg semmi, a kormanyösszekötők kb egy évesek lemforder. Kezdem feladni


Próbáld ki cseréld meg párban a kerekeket az elsőket ugye a hátsókkal. Lehet a gumival van valami gebasz akkor.


Ezeken már túl vagyok, és írtam hogy mindkét szettel ugyanaz a jelenség, ezért gumi,felni kizárva.

Nekem produkált ilyet a kopáshatáron lévő féktárcsa. Csak néha rázott és csak finoman.
A csere megoldotta a problémát.
Ilyenkor célszerű szétkapni az egészet, letisztítani mindent és újra összerakni. Nem nagy meló, megér egy próbát.

b_imi Elküldve: 2018-07-17 20:42 ajtóhatároló zsanér

Jani69 írta: Sziasztok! Olyan már bosszantó problémám van,hogy nagy melegben kinyitáskor borzasztóan nyikorognak az ajtók. Befújtam már zsírspray-el,olajjal,WD40-el a zsanérokat és a határolókat is,de semmi nem segített rajta. Valakinek van tanácsa,tapasztalata ezzel kapcsolatban? Előre is köszönöm!


A határolót kár volt, mert azért nyikorog. Ki kell venni, zsírtalanítani és utána jó lesz.