lela fórum hozzászólásai

lela Elküldve: 2016-10-31 18:16 OBD2 kérdések + hibakód olvasó

Meg tudja valaki mondani melyik a legfrissebb Inpa? Nekem 5.02 van, de a hűtőventit nem tudom benne bekapcsolni...

lela Elküldve: 2016-10-20 11:55 Gyári Xenon Lámpa

Tano írta:
lela írta: Szétszedtem a lámpám, mert kicseréltem a burát és a tömítést, és ha már szétszedtem, foncsoroztattam is. Az lenne a kérdésem hogy hogyan érdemes beállítani a magasságát és az összetartását? TIS-ben nem találtam. Illetve a xenon foncsort 2db gumiágy tartja hogy lehessen a refitől külön állítani, azt hogy érdemes beállítani?


Pedig ott van az:
Beállítás.
Az e pedig 10.


Köszi!
Majd megpróbálom értelmezni...
Egyébként a két piros gumit nem tudom hova állítsam:





lela Elküldve: 2016-10-20 11:53 Mi lehet a baj?

Gabor32 írta: Sziasztok!

E46 320d remeg induláskor. A kuplungot kezdem felengedni ,és ahogy gurul az autó elkezd remegni, majd egy fordulat felett abba marad. Csak induláskor csinálja.

Ötlet valakinek?



Csak hidegen csinálja? Mert nagyon sokaknál köztünk nálam is szokta néha csinálni, de senki nem tudja miért...
Ha alapjáraton járó motornál ráteszed a lábad a kuplung pedálra (esetleg fogás pontig nyomva) és érzel remegést akkor kettős tömegű.

lela Elküldve: 2016-10-20 08:22 Gyári Xenon Lámpa

Szétszedtem a lámpám, mert kicseréltem a burát és a tömítést, és ha már szétszedtem, foncsoroztattam is. Az lenne a kérdésem hogy hogyan érdemes beállítani a magasságát és az összetartását? TIS-ben nem találtam. Illetve a xenon foncsort 2db gumiágy tartja hogy lehessen a refitől külön állítani, azt hogy érdemes beállítani?

lela Elküldve: 2016-10-19 16:42 Mi lehet a baj?

adam1992 írta: https://m.youtube.com/watch?v=uMMt3ondin8

Tudja valaki hogy mi kattog? 535D


Főtengely ékszíjtárcsára tippelnék...

lela Elküldve: 2016-10-18 17:41 Klíma

Cserélem a vízhűtő radiátort a kocsiban és a klíma hűtő is elég tré állapotban van.(málik róla a festék). Ha levenném róla a csövet és lefesteném akkor elmegy a gáz a rendszerből? Vagy majd ha kilyukad cserélem..( Az a baj akkor megint ki kell vennem a vízhűtőt is...)

lela Elküldve: 2016-09-21 18:24 világításmodul programozása

lantika írta:

Müködik. Nemet BMW forumrol ismerem a sräcot.


Azt mondta egy srác facen az e46 fanatics csoportban hogy csak a motorola chipsetest lehet flashelni, illetve hogy a 4.5 nél nem működik a xenon automata szintezés, meg tudod ezt erősíteni?

lela Elküldve: 2016-09-21 17:50 világításmodul programozása

lantika írta:
YELLOW írta:
YELLOW írta:
lantika írta:
YELLOW írta:
csatis1 írta:
YELLOW írta: hi,
adott egy FL előtti E46, nem xenon-os (2000)

1. AE lett berakva, helyzetjelzőre kötve + ajtónyitásra. hibát jelez, de csak bal oldalra. Low Beam hidegteszt és a BC kijelzés is kikapcsolva, akkor is jelez. csak akkor nem, ha a tompított figyelése is ki van kapcsolva. érdekesség, hogy csak gyújtáson jelez, járó motornál nem. valamint sem Scanner-rel, sem NCS esetén nincs melegteszt-re utaló állítási lehetőség, miközben pl nekem van a FL-ben.

2. létezik, hogy nem lehet az indexet beállítani 1 klikk-re 3x villanást? CYCL_TI_BLK nincs is benne a kiolvasott adatban.

lehetséges, hogy maga az LSZ buta és nem tudja ezeket? komolyan mondom, eddig egy egyforma programú vezérlőt nem láttam.

thx!



Úgy tudom, hogy a 3x indexet a 4.0-ás és feletti lámpamodulok tudják csak. Kétlem, hogy a 2000-es évjáratban ez lenne, hacsak nem volt utólag kicserélve.


gyári van benne.
csak ugye az a gáz benne, hogy az autó német így TÜV-ös vizsga van, ott pedig kiszedik a tompított izzót és jelezni kell, hogy nincs bent. viszont csak úgy nem jelez ha annak is ki van véve a hideg tesztje. ha meg nem veszed ki, akkor meg azért jelez.
index-en meg azon agyalok, hogy a PSW_FSW fájlba beírom azt a sort, ami ehhez kell.
ha nem jó, akkor NCS úgyis pofázik, hogy olyan karakter van a MAN fájlba, amit nem képes feldolgozni.
mert volt, hogy mást át akartam írni, wert_01-ről pl és semmi mást nem engedett, tehát gondolom én tudta, hogy a hardver sem képes rá. pedig ahol van wert_01 ott válsztható lenne más is elvileg.


Hiäba irod be az SW alacsony hozzä. Ci 37-töl megy a 3 villanäs.
Miert szedik ki a tompitott izzot TÜV-ön? Eddig nekem 1x sem szedtek ki semmit.
Ki kell kapcsolni a tompitott figyelest az ennyi,akkor nem fog jelezni. Vagy vegyen bele egy ujabb LSZ-t. Ci35-ig lehet kb 20€-ert talälni. Ci 37 vagy felette (38,40,45 van) az meg kb 50€ de ki kell fogni,mert ritka. A kinälat.


hát nekem azt mondta, hogy ugye nem lehet jelzés. viszont neki legutóbb úgy volt, hogy kivették a bal tompított izzót, és ugye a műszerfalon jeleznie kellett, hogy hiba van.
legközelebbi műszakija januárban lesz ha minden igaz.
de akkor sem értem, ha low beam ki van kapcsolva, akkor is miért jelez. azt hittem rosszul van bekötve, de nem. na ezért nem kínlódok én AE-val vagy külön tápot kap külön kapcsolóval aztán csókolom


mondjuk azt nem tudom, hogy ez a CI37 már nem FL-ekbe volt? a hátsó lámpával nem fog anomáliákat csinálni vajon? mert ugye más.


Ci 37 vagy ujabb az kb 2004 szeptemberben jelent meg,leginkäbb QP-ban fellelhetö. Semmilyen problemät nem okoz.


Kiváncsi lennék hogy ez működik e?
Én már írtam neki korábban, de nem válaszolt. Mondjuk angolul..

lela Elküldve: 2016-09-12 19:45 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

Roberto75 írta: Sziasztok!

Nagyon sokunknak van problémája az írott DVD-kkel, ezért régóta nyomozok ez ügyben, milyen megoldás létezhet erre, eddig eredménytelenül, ezért gondoltam megkérdezem itt.
Véleményetek szerint van-e bármilyen lehetőség, hogy a DVD alapú navigációt oly módon felturbózni, hogy ne DVD alapú legyen?
Gondolok itt arra, hogy a DVD-t helyettesíteni bármilyen HDD-vel(pendrive,SSD,SD stb.)
Ne lemezről olvassa, amire szüksége van, hanem HDD-ről!
Találkozott bárki hasonlóval? Bárkinek bármilyen használható ötlete erre vonatkozóan?
Építő jellegű ötleteket előre is köszönöm!
Roberto



Neked MK4 van ha nem tévedek...?

Mit ír ki az olvasó amikor nem olvassa be az általad írt lemezt? Nem megfelelő lemez vagy nem jó lemez? Mert nem mind1!

lela Elküldve: 2016-08-22 07:49 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

Hektor írta:
lantika írta:
YELLOW írta:
lantika írta:
YELLOW írta:
lantika írta:
Nagyon lassan kell kiirni,es minösegi DVD-re.


ezt valaki magyarázza már el nekem, hogy miért?
korábban leírtam én a CD-kkel hogy jártam. de azt is látom, hogy a gyorsabban írt DVD-kkel mi a helyzet. nem hiszem, hogy egy újonnan több milliós autóba olyan DVD olvasót tesznek, ami nem képes olvasni nagyobb sebességgel írt DVD-t. ez hülyeség kérem.
valami más lesz itt a helyzet. itt lenne jó az, hogy DVD klónozás. egy original klónozása.
gyanítom, hogy van egy pár bit amit megadott helyen keresne a lemezen, de ugye a torrentről letöltött adatokat ha kiírod, akkor nem oda kerül.
volt ez a régi téma is, hogy a gyorsabban írt CD-t egy lassabb sebességgel játszó olvasón nem lehetett olvasni. az is hülyeség. egy audió CD-t 1x-es tempóval játszik a lejátszó, kivéve ha van buffer-je, ahova előre betölti. ha valamit gyorsabban írsz, akkor ha van elég input, akkor azt rövidebb idő alatt végzi el. az tény, ha gyengébb az író, vagy a lemez, amire írsz, akkor lehet írási probléma. de a sokszoros olvasó is csak arra vonatkozik, ha adatokat másolsz róla, tehát nagy mennyiségű adatokat kell mozgatni, akkor rövidebb idő alatt olvassa ki. az hogy milyen sebességgel lett kiírva, semmi köze hozzá.
mondom én is észre vettem, hogy nélam a CD-ben a gyorsabban megírt CD jobb, mint a lassabb.
ha jó az olvasó és az író fej, akkor ennek a írási sebességnek nem kellene tényezőnek lenni.


Nekem az mk4-be uj fej lett rakva es akkor is csak azt a dvd-t olvasta ami 1x-esben lett irva,es nem torrentröl lett letöltve,hanem a gyäri lemez lett mäsolva. Nem tudom az okot,es nem is erdekel de gyanitom,hogy az iräs/mäsoläs/lopäs vedelemnek lehet valami köze hozzä. Illetve ha neten utänaolvasol angol,nemet,orosz,beduin,nyenyec,stb forumokon akkor ott is mindenki ezt irja:"lassan kell irni". Jah igen es az MK4-esek kb 14 evvel ezelött jelentek meg azota gondolom fejlödött a technika annyit,hogy most mär minden hiba nelkül olvas. Nekem pl a GLC-ben most nem hajlando lejätszani az olyan lemezt ami 1-1ben lett a gyärirol mäsolva (zenei CD) de amik a gepemen vannak azt simän kiirom es lejätsza. Akkor ez most hogy is van??


már azért 14 évvel ezelőtt is voltak gyorsan olvasó DVD-ROM-ok. (most nem is tudom olvasási sebességben, hol járunk, de már nem igen fejlődik)
mondom én is erre a lopás, másolás védelemre tudok gondolni. de gondolj bele, hogy 1x-es tempóval írsz, az mennyi idő. sokkal több idő van arra, hogy elbaxon valamit, az írás közben. elindul valami olyan program, vagy folyamat, ami elvesz a prociból, memóriából. oké, 1x sebességnél a buffer tele lesz mindig. na meg azért, 8-16GB RAM-mal azért van tartalék.
nekem nagyon en szimpatikus ez a gyári megoldás, szerencsére a normás GPS-em is alig használtam, a telefonon jobban. persze ha az autóba van, használja az ember, de sok a probléma úgy látom.
inkább egy kínai fej, amin futhat az iGO, aztán csóközön. azt legalább tudom hack-kelgetni. meg elmegy SD-ről.


A kinai cucc szerintem a legalja. A gyäri rendszerek nagy elönye a TMC amit ezek nem tudnak,es a rädio vetel is olyan amilyen. Telefont meg feltapacsolni,tölteni stb a hideg räz töle. En a gyäri megoldäsok hive vagyok.


Sokat gondolkodtam régebben a gyári rendszer lecseréléséről,különösen mióta a bm 54 vacakolt. Az eltelt idő alatt viszont a rádiómodulban analóg végfok lett betéve és a touringhoz képest számomra elfogadható lett a hangzás. A rádió vétele szinte tökéletes,nem igen van probléma vele sehol . A navi sw frissítésre került,magyar szöveges. A dvd írás nekem sem sikerült, viszont a cd- ről gyorsan olvas, rendben navigál, amivel azóta meg is barátkoztam. A fényereje minden körülmény közt jó, napfényben is tökéletesen látható,tükröződésmentes. Az AUX működik továbbá egy analóg tv modult utólagosan szereztem,valamint egy retrofit kábelt, ami kis átalakítás után tudja az av-t. A megjelenített kép számomra meglepően jó volt, itt kellemesen csalódtam,mert rosszabb minőségre gondoltam. ( Itt hozzáértőktől még lenne kérdésem, mert még a végleges bekötés nem alakult ki ) . Tolatókamera most van folyamatban. Összességében nagyon elégedett vagyok vele. Ami hiányzik az a usb csatoló hiánya, de ez a rész is csak anyagiak függvénye. Tehát gyári dvd- t tökéletesen olvas, viszont jelenleg a legfrissebbek cd - ről mennek,így már rég elvetettem a kínai cucc beépítésének gondolatát. Jó ez nekem így gyáriasan.


Nekem MK4 van és kb 10 dvd -t csesztem el mire kipróbáltam egy másik írót és azóta azzal írt lemezek tökéletesek...
Pedig az egy laptopé, ami pedig elcseszte egy pioneer 110 asztali pc-be épített.

lela Elküldve: 2016-07-30 17:59 Társalgó

Valamit csináljon már az oldal karbantartója végre mert több topic nem működik így semmit sem ér az oldal a több évnyi tudásbázis elveszett..,
Pl a "hűtőventillátor hidegen nyikorog!" sem megy....

lela Elküldve: 2016-07-29 12:53 OBD2 kérdések + hibakód olvasó

Üdv!
Az miért van hogy Inpaban nem jelenik meg a kiválasztott motornál (M47 New) az activate menüben a fan teszt. Szeretném tesztelni mert valószínű rossz, de nincs ilyen menüpont.
Mikor csatlakozom az inpával kiírja hogy do not much malfunction possible. Esetleg más Inpát kellene használni?
(A hengersorrend egyébként az autó orrától indul? cylinder 1. cylinder 2. stb... )

lela Elküldve: 2016-07-24 16:58 Lengéscsillapitó

Tano írta:
lela írta: Meg tudja nekem valaki mondani hogy az alábbi futóműben a hátsó lengéscsillapítónál a 33526750783 cikkszámú és a 33526750784 cikkszám között mi a különbség tehát a 784 et mibe tették bele? Mert van még Az Mpack de az a harmadik változat.


Oda van írva, tehát sportfutómű (226A extra kód) vagy rossz utakra optimalizált felszereltség (815A kód) esetén rakták bele ezt a cikkszámút.


Igen olvasni én is tudok. De a sport futómű és a a rossz utakra sztem kizárja egymást. a sportfutóműnél feszesebb a hangolás, míg rossz utaknál kevésbé durva csillapítás a megfelelő. És az sem világos hogy ezt külön lehetett kérni..? Eddig csak olyanról hallottam hogy sima és mpack...

lela Elküldve: 2016-07-23 17:41 Lengéscsillapitó

Meg tudja nekem valaki mondani hogy az alábbi futóműben a hátsó lengéscsillapítónál a 33526750783 cikkszámú és a 33526750784 cikkszám között mi a különbség tehát a 784 et mibe tették bele? Mert van még Az Mpack de az a harmadik változat.

lela Elküldve: 2016-06-03 18:44 Klíma gondok

Tano írta:
Pitykoo írta: Kéne...
Nekem a fűtéscsap bizti ki volt menve és ha bekapcsoltam a klímát langyosnál hidegebbet nem fújt be...
Amit kicseréltem egyből fújta a hideget.


Nekem maga a csap volt rossz, nem zárt le, és így is fújt hideget, csak nem olyan hideget mint jól működő csappal.


Lehet a fűtéscsapot tesztelni hogy jól működik e?
Értem ezalatt hogy INPA jelzi ha hibás, esetleg van benne fűtéscsap teszt?